De laatste maanden van 2014 marcheerde het naaien hier niet meer zo goed. Ik maakte wel van alles maar de voldoening, die zat ergens ver weg verstopt!
Ik piekerde, 
Panikeerde, 
En dacht vooral na… 
Het is wat ik doe, zo vaak en zo veel… 
Het leverde mij het één en het andere op: verplichtingen, moeten, to much, trop, perfectie. 
Ik gooide het over boord, of toch iets dat lijkt op een poging.
Eind 2014 borrelde er vanbinnen van alles in me op.
Het topstuk van het jaar werd genaaid op enkele uurtjes tijd en ik wist: ‘ik ben weer vertrokken.’
Tinny dress
De gouden variant van de Tinny Dress bekoorde mij enorm, een tweede exemplaar volgde snel. Ik kan u vertellen: het is mijn nieuwste favoriete patroon. Wederom koos ik voor de super eenvoudige versie, gewoonweg omdat de rimpelrok het hem doet!
Achteraan de Tinny Dressvoegde ik een ‘specialleke’ toe door met een zichtbare rits te werken. Het breekt de stof een beetje en zorgt ervoor dat het toch net weer anders is. Heerlijk toch als je met één patroon eindeloos kan variëren?!?
Axelle heeft het steeds meer en meer door dat ik foto’s wil nemen. En wat is dan het leukste? In schaterlach weglopen van de camera en dan weer heel snel terug! Grappige kiekjes maar een beetje blubby! Gadgets dan maar… en o warempel: het helpt! Prepare yourself for Über Cuteness! :-)
tinny Dresstinny dress
Dit jaar maken we werken van mooiere foto’s, een beetje lezen en los volgen zou daar een hulp moeten bij zijn maar deze vind ik alvast geslaagd. Geen mooie foto’s, geen blogpost meer! Wat zei ik nou weer van die perfectie? ;-)
Have a nice sewing-year!!! 

Patroon::Tinny Dress bij StraightGrain
Cardigan & broekkousen: Fred & Ginger
Schoentjes: Aap Noot Mies 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

35 reacties

  1. Inderdaad attributen zijn een must bij fotos op deze leeftijd, die diadeem is een dubbel groot succes, prima als afleiding en als hij op is ook nog eens heel cute! Ik neem aan dat de de chronologische volgorde van de laatste twee foto's opgedraaid is. De jurk is ook erg leuk trouwens.

  2. Soms moet het niet meer zijn. Die drang naar perfectie, zo herkenbaar :) Misschien moeten we het niet zien als een last maar als een talent. Wij leggen onze lat gewoon een beetje hoger ;)

  3. Mijn dochter is intussen al zo ver dat ze zelf de gadgets uitkiest als we weer eens foto's gaan maken :-) (toegegeven, meestal kiest ze voor dezelfde stoel)
    Mooie Tinny, en ze is er inderdaad superschattig mee!

  4. Prachtig! En wat ziet ze er blij uit!
    Heerlijk patroontje idd. Ik maakte hem één keer, voor de serie Flip This Pattern, met een aangepaste rok, in spiraalvorm. Kan het patroontje best wel weer eens uit de stapel vissen…

  5. Zo moeilijk, foto's op die leeftijd! Bij de jongste kies ik nu dus ook maar vooral voor foto's van kleding zonder vulling. De oudste weet inmiddels wat verwacht wordt;)