Na heel wat woelige jaren, we all know why, is het tijd om terug te feesten. Mensen samenbrengen, lekker eten, veel babbelen en misschien wel een streepje muziek. Het zijn dingen waar ik erg van houd, super gelukkig van word en die ik erg gemist heb in de afgelopen jaren. Elke reden is voor mij goed om er een feestje van te bouwen. En met vier kinderen in huis, zijn er veel gebeurtenissen die je kan vieren. Geweldig toch?!?

Feesten in eenvoud

Wat ik je nu ga vertellen, klinkt misschien een beetje raar. Maar mogelijks herken jij je er wel in. Er was namelijk een tijd dat ik me voor die feestje zo hard uitsloofde, dat zelfs een verjaardag op een half huwelijksfeest leek. Online, op Pinterest en Instagram, kom ik namelijk wel eens in de verleiding om inspiratie op te doen om van het feestje een waar themafeest te maken. En ja, ik verloor mezelf daar een beetje in. Dagen en weken voorbereiding, eindeloos veel versiering, bloemen, zelfgemaakte taarten, … Het was nooit genoeg.

Wanneer de gasten aankwamen, zag alles er dan ook altijd piekfijn uit en had iedereen een geweldige tijd. Behalve ik, want ik was enerzijds doodmoe van al dat voorbereidend werk en anderzijds wou ik ook nog eens de perfecte foto’s tijdens dat feest maken. Dat is hier nogal een bekentenis he?

Op een dag besefte ik echter dat dit alles het feestgebeuren overschaduwde. Ik feest graag, ik ontvang graag mensen, ik doe graag fijne dingen met mensen samen… maar ik ben geen decorateur en daar haal ik ook helemaal mijn plezier en geluk niet uit. Toen ik dat inzag, verwelkomde ik terug de eenvoudige feesten. Toch wat betreft voorbereiding en aankleding.

Maak het gezellig

Dat betekent natuurlijk niet, dat we nooit meer voor versiering kiezen. De kindjes vinden het extra fijn als er servieten in aangepast thema zijn, feesthoedjes en tegen een ballon (of 10 ballonnen) zeggen ze ook geen neen. Maar dezer dagen kiezen we resoluut voor zaken die in een uurtje klaar zijn gezet, zodat we de avond voor het feestje op tijd in ons bed kunnen kruipen.

Met enkele kleine ingrepen maak je het vaak al heel erg gezellig en uiteindelijk is het het gebeuren zelf waar alles om draait. De komende feestjes gaan wij dus voor eenvoud, kiezen we lekkere drankjes uit en is de kans groot dat we die prachtige taarten gewoon in de winkel kopen in plaats van zelf te bakken. En dat is helemaal oké!

Zelfgemaakt is wel erg fijn

Wat verder wel supercool is bij een feestje, zijn toffe outfits. Dezer dagen koop ik ze meestal in onze favoriete shops, maar er was een tijd dat ik die outfits bijna altijd zelf naaide. Het naaien ben ik trouwens niet verleerd maar de tijd ontbrak me precies de afgelopen jaren. In tegenstelling tot de decoratie van een feestje en het eten, vind ik het hier wel jammer dat ik die traditie niet ben kunnen blijven verderzetten. Het is dus het overwegen waard, om daar binnenkort toch terug iets meer op in te zetten.

Vroeger naaide ik kleding aan de lopende band. Ik denk minstens één kledingstuk per week, vaak meer. Ik creëerde ook steeds zelf hun doopsuikerzakjes/aandenken en vulde dat dan met doopsuiker van Ava. En ik voorzag ook altijd een verjaardagskroon. Geweldig vond ik dat alles.

Ik kan er alleen maar uit concluderen dat ik in de afgelopen jaren veel over mezelf heb bijgeleerd. Dat fancy feesten niet meer hoeven en we met ballonnen al meer dan ver genoeg komen. Maar dat de liefde voor zelfmaak toch nog steeds groot is en ik dat misschien wel terug moet oppikken. #wordtvervolgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

  1. Mooi om te lezen. Samenzijn wint het van uiterlijkheden.
    Ik bak graag zelf taarten en vind feestoutfits naaien geweldig. Maar het moet wel leuk blijven. Na 10 keer dezelfde zelfgemaakte vlaggenlijn opgehangen hebben, vind ik ‘m nog steeds leuk. Een paar ballonnen erbij is een kleine moeite. Zo blijft er genoeg tijd over om van de gezelligheid te genieten.
    Ben benieuwd naar je vervolg …