Tijdens de krokusvakantie trokken we voor een midweek naar het prachtige Terhills Resort van Center Parcs. Hoewel ikzelf al van kleins af Center Parcs bezoek, had ik dit park nog nooit aangedaan. Het Terhills Resort bestaat dan ook nog niet zo lang; pas in 2021 opende het z’n deuren. Vanaf dat moment wist ik echter al dat ik hier eens wou verblijven met mijn gezin. De ligging alleen al laat je dromen: net naast het Nationaal Park Hoge Kempen. En dus, afgelopen krokusvakantie was het dan eindelijk zo ver. Na een midweekje genieten in deze prachtige omgeving, ben ik helemaal overtuigd van het park. En ja, ook met kinderen is het echt de moeite. Ik som dus graag even 5 redenen op waarom je met je kinderen naar Terhills Resort by Center Parcs moet.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Center Parcs. Het bevat bovendien affiliate links wat je niets kost,
maar wanneer jij via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.

Wat je moet weten over het Terhills Resort by Center Parcs

Het Terhills Resort by Center Parcs opende zijn deuren in 2021 en ligt in Dilsen-Stokkem. Het biedt een unieke combinatie van luxe en natuur en legt de nadruk op rust en comfort met stijlvolle, vrijstaande cottages aan het water. Duurzaamheid staat er centraal, met cottages gemaakt van duurzame materialen en een deel van de energie die opgewerkt wordt door zonne-energie. In totaal worden er 7000 zonnepanelen op land en water geplaatst. Bovendien zijn het aantal cottages op dit domein beperkt. Er werden slechts 250 huisjes gebouwd, wat direct voor een intieme sfeer zorgt. De aanpak in dit park verloopt ook ietsje anders dan bij de meeste andere parken van Center Parcs. Maar daar lees je verderop in dit artikel meer over.

5 x waarom je met je kinderen naar het Terhills Resort by Center Parcs moet

#1 De natuur in is met kinderen altijd een goed idee

Het Terhills Resort ligt in het prachtige Limburg en is omgeven door het Nationaal Park Hoge Kempen. De directe toegang tot dit park vanuit het resort en de natuur op het domein, zorgen er direct voor dat kinderen er zich thuis voelen. Er is ruimte om te spelen, de natuur te ontdekken en met het volledige gezin te genieten. Op wandelafstand van je cottage vind je een kinderboerderij en een buitenspeeltuin. En omdat het park autoluw is, hoef je je geen zorgen te maken wanneer je kinderen er rondrennen. Een fiets, step en/of rolschaatsen meenemen is dus zeker een goed idee.

Alle huisjes liggen aan het water, wat voor een prachtig uitzicht zorgt. Met de allerkleinsten moet je natuurlijk wel aandachtig zijn dat ze niet het water ingaan. Tijdens het reservatieproces kun je echter je voorkeursligging doorgeven, als je dat wenst. Met kleine kindjes kan het een idee zijn een cottage te kiezen die wel uitzicht heeft op het water maar er toch even vanaf ligt, zoals bij ons het geval was.

#2 Het Terhills Resort by Center Parcs biedt activiteiten aan voor elke leeftijd

Hoewel de aanpak in het Terhills Resort zich onderscheidt van andere parken die Center Parcs beheert, hoef jij je geen zorgen te maken over het aanbod activiteiten voor jong en oud. Je vindt hier de perfecte mix tussen activiteiten aangeboden door het resort zelf versus activiteiten in de omgeving. Op deze laatste kom ik in een volgend puntje terug. Als het gaat over het resort zelf is het zo dat er elke dag een animatieprogramma wordt voorzien waarbij aan elke leeftijd gedacht wordt. Denk aan yoga, voorleesmomentjes of een knutselactiviteit.

Daarnaast is er een klein maar fijn zwembad. Zijn je kinderen vertrouwd met Center Parcs? Bereid ze dan wel voor dat je hier geen spectaculaire zwembaden hebt. Mijn kinderen waren hierdoor in eerste instantie teleurgesteld, maar desondanks stonden ze erop dat we elke dag gingen zwemmen. Dat zegt genoeg zeker? Ook de kinderboerderij is een aanrader net zoals het binnen – en buitenspeelplein. En in de huisjes is er meer dan voldoende ruimte zodat iedereen voldoende plek heeft om zichzelf te entertainen. Of te rusten, want daar kom je als ouder toch voor he? ;-)

Extra troef hier zijn trouwens de natuurworkshops, gebaseerd op de vier elementen, in het bos. Een unieke belevenis op een unieke plek, wat wil een mens nog meer? Perfect dus voor gezinnen die samen nieuwe avonturen willen beleven.

#3 Het Terhills Resort ligt op een magnifieke locatie in hartje Limburg

Terhills Resort ligt in hartje Limburg en dat betekent echt overal plezier voor jong en oud. Hier is zoveel te doen dat niemand zich zal vervelen. Van mooie wandelingen, prachtige fietstochten tot speelputten, zalige horeca en een duik in de geschiedenis van de regio. Het kan hier allemaal. Wij sommen alvast enkele hoogtepunten op, maar weet dat hier nog zoveel meer te doen is.

Directe toegang tot het Nationaal Park Hoge Kempen

Het werd hier natuurlijk al enkele keren vermeld: Terhills Resort ligt net naast het Nationaal Park Hoge Kempen waardoor je vanaf het park direct toegang hebt tot het beste van het Nationaal Park. Vanaf Terhills heb je sowieso een prachtig uitzicht op Nationaal Park Hoge Kempen met zijn terrils. Deze terrils ontstonden na het uitdoven van de mijnactiviteiten in de regio, wanneer de natuur terug vrij spel kreeg. Je kan vanuit Terhills Resort verschillende wandelingen ondernemen, helemaal tot op het topje van de terrils. Vanaf hier word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de omgeving, de Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen.

Mijn kinderen stapten vlotjes de terrils op. Hoewel hier een daar een steile klim je te wachten staat, zijn ze nog vlot toegankelijk en voelt de wandeling erg avontuurlijk aan waardoor kinderen dit nog echt een fijne wandeling vinden. Dat is toch wat mijn kinderen zeggen, dus je zal hen op hun woord moeten geloven.

Overal speelplezier

Ben je op zoek naar een tof uitstapje en wat extra entertainment voor je kinderen? Dan heb je in de omgeving keuze te over. Je vindt er heel wat coole speelbossen en speelpleinen terug. Wij raden alvast het speelbos in As aan en de speelput aan het bezoekerscentrum van het Nationaal Park.

C-mine

Vanuit het Terhills Resort in Maasmechelen is een bezoek aan C-mine in Genk, een voormalig mijnterrein dat is getransformeerd tot een bruisend cultureel en recreatief centrum, een zalige keuze voor een daguitstap met kinderen. Op slechts een 20-tal minuutjes rijden biedt C-mine een bijzondere ervaring aan. Een van de hoogtepunten is natuurlijk de afdaling in de mijnschacht, waar een interactief belevingsparcours je meeneemt door de geschiedenis van de mijn.

Voor kinderen is er een speciaal gezinsspel: “Waar is Cyriel de Krekel?” tijdens dit spel moet je als gezin samen op zoek naar Cyriel de Krekel in de mijn van Winterslag. Hierdoor leert iedereen bij over de mijn en het leven en werk in de mijn. Je kunt voor elk kind een boekje kopen, maar we vonden het perfect haalbaar met slechts één gids.

#4 Varen op het water

Hoewel het hier om een activiteit gaat, vermeld ik deze toch graag even apart. Bij Terhills Resort kan je namelijk een elektrisch bootje huren. Daarmee kan je dan het meer op, waaraan Terhills ligt. Varen kost €40 voor anderhalf uur en het is echt een magische beleving. Wij raden het iedereen aan. Je kan trouwens ook voor je volledige verblijf een bootje huren, als je een aanlegsteiger aan je huisje hebt.

#5 Accommodaties met net dat tikkeltje meer

Ik zei het al, de cottages op het domein van Terhills Resort, bieden veel ruimte aan z’n bezoekers. Dat maakt het als gezin extra aangenaam. Terwijl jijzelf geniet van een boekje in de zetel, kunnen je kinderen spelen. Wij verbleven in een Exclusive cottage wat natuurlijk het ultieme comfort bood. Een rustige ligging aan het water, een eigen steiger, een buitensauna, een extra groot ligbed buiten, terrasverwarmers, een Green Egg, op elke kamer televisie, badjassen, een volledige uitgeruste keuken en ga zo maar verder. ‘t Zorgt allemaal voor een extra bijzondere ervaring waardoor iedereen in het gezin in zijn nopjes is.

Als we je nog één iets mogen aanraden, kies ervoor om je ontbijt aan je cottage te laten leveren. Als je dit doet dan staat bij de dag van aankomst al heel wat lekkers klaar in de koelkast van je huisje en worden er elke ochtend verse broodjes en koffiekoeken aan je huisje geleverd. Dat maakt je gezinsverblijf helemaal af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.