Terug naar school met ‘Kids with flair’ + brooddoos-tips

De grote vakantie is goed halfweg gepasseerd. Er staan nog enkele fijn gevulde weken op het programma waarin wij o.a. nog op reis gaan. Wanneer we daarna terug in het land zijn, blijft er niet veel tijd over om het nieuwe schooljaar voor te bereiden. En aangezien ik deze keer niet tot team deadline wou behoren, regelde ik nu alles al. Dat het trouwens niet slecht is die rush net voor het nieuwe schooljaar te vermijden, daar twijfelt u allicht niet aan. Want wie wil er nu niet in alle rust aan het nieuwe schooljaar starten? Al moet ik toegeven, de webshop ‘Kids With Flair’ gaf me een klein duwtje in de rug.

Kids with flair Kids with flairZij stelden mij namelijk de vraag om even rond te snuisteren in hun webshop, op zoek naar de perfecte spullen voor komend schooljaar. Nu is het zo dat ik nog geen grote kinderen heb en er uiteindelijk maar eentje op 1 september naar school gaat en dat is Axelle. Grote tassen zijn dus niet nodig. Daarom liet ik mijn oog vallen op de nieuwe collectie van Trixie Baby. Het kleuterboekentasje is hip en heeft de ideale grote om brooddoos, drinkfles en andere kleine kleuterspulletjes in op te bergen. En Axelle zegt hierover: “Ze is roze en roze is mooi!” Ik liet haar dan ook zelf kiezen uit het Trixie-assortiment en dat roze deed het hem dus echt wel… Bij het kiezen van een tasje voor kleuters let ik er sowieso wel op dat er een sluiting is vooraan, zodat de tas niet kan afzakken.

Verder vulde ik de winkelkar zelf aan met nog een nieuwe brooddoos en drinkfles (zonder drinktuit!!!) van Blafre. Dit schooljaar wil ik Axelle namelijk terug boterhammen laten eten op school. Tot nu at ze daar warm eten, simpelweg omdat ze dat thuis weigerde. Maar nu dat goed gaat, wil ik mij daar toch terug aan wagen. We zullen zien hoe lang dat goed loopt. Om geen saaie brooddoos te voorzien, verdiepte ik mij alvast in enkele lunchbox-tips.

 • Probeer variatie aan te brengen in het beleg. Ook al zijn velen fan van zoet, ga zo vaak mogelijk voor hartig beleg. Hier scoort de volgende combinatie erg goed: roomkaas, kippenwit en een stukje komkommer ertussen.
 • Zorg voor kleine extraatjes in de brooddoos die zorgen dat je kleuter voldoende groenten/fruit eet. Denk hierbij aan tomaatjes, druifjes, bessen, … In de meeste brooddozen heb je vaak een extra vakje zodat deze niet geplet raken!
 • Moeilijke eter? Geef enkele satéstokjes mee. Hier prik je dan verschillende soorten brood en vlees op. Vul het liefst ook aan met fruit of groenten.
 • Altijd brood is maar saai. Maak eens voor ’s middags een heerlijke wrap klaar met lekker beleg. Wederom, vergeet de groentjes niet. Om het helemaal gezond te maken, kan je zelfs voor wortelwraps gaan. Wij maken deze met roomkaas (want de kruidenvariant lust Axelle nog niet), gerookte zalm en geraspte worteltjes.
 • Af en toe eens een hard gekookt eitje bij de boterham kan heel lekker zijn. Je geeft het als extraatje mee of je gebruikt het als extra beleg tussen de boterham.
 • Mini-quiches of gewoon restjes quiches van de vorige avond zijn een perfecte vervanger van de gewone broodmaaltijd. Maak dit niet speciaal maar houd er gewoon rekening mee als je dit ’s avonds eens maakt dat het meekan in de lunchbox.
 • Restjes van de vorige dag kan je dus perfect verwerken in de lunchbox. Wees gewoon creatief en zoek het niet te ver. En bovenal, zit er niet mee in als je geen tijd had en je uiteindelijk maar een standaard brooddoos mee geeft. We zijn allemaal mama’s en we doen allemaal maar wat. En soms heb je al eens minder tijd, haha.

Kids with flair

Zelf het schooljaar in alle rust starten? Ga dan eens kijken bij het uitgebreide assortiment van ‘Kids with flair‘. Naast spullen voor de kleuters hebben ze ook een aanbod voor grotere kinderen. Met andere woorden, voor elk wat wils! Bestel online voor 16 uur en effectief de volgende dag heb je de spullen al in huis. Dus ook als je toch in team deadline terecht komt, het komt allemaal goed! Je kan trouwens ook terecht in hun fysieke winkel in Brasschaat. Alle info omtrent openingsuren etc. vind je hier.

Post is samenwerking met ‘Kids with flair.’ Hoe we staan t.o.v. samenwerkingen, lees je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

 1. Ferm! Roomkaas, wat versta je daar net onder? Volgens mij lusten ze hier thuis de helft daar nog niet van. Hier krijgen ze bijna altijd 2 boterhammen mee. Eentje hartig, eentje zoet… De oudste (7) koos nu wel een nieuwe brooddoos met vakjes, om af en toe eens wat fruit of groentjes mee te nemen voor tijdens de middag. Ik ben benieuwd!

 2. Hier net het omgekeerde: wij hebben een meisje dat liever brood dan warm eet en dus gingen vanaf de eerste kleuterklas vooral hartige boterhammetjes mee naar school (en ik moest ’s avonds toch nog warm koken dus dat was geen probleem). Bij boterhammen kwam/komt wat niet op is ook gewoon terug mee naar huis en zo wist ik ook perfect hoeveel ze gegeten had. Ergens in het begin van het tweede leerjaar begon ze spontaan haar eigen boterhammen te smeren (en ik deed uiteraard controle van het beleg maar ze deed het ‘zoals het hoort’ en nam geen drie boterhammen met choco mee ?). In september ‘mag’ onze meid naar het humaniora en nog steeds zal de boterhamdoos meegaan en heb ik me voorgenomen om die zelf ook terug wat vaker mee te nemen (ipv iets te kopen in het bedrijfsrestaurant) en wat extra aandacht aan variatie te schenken (win-win-situatie voor moeder én tienerdochter ?)

 3. Ik heb het geluk van een goede en gezonde eter, die 1-2 stukken fruit meeneemt als tussendoortje en ’s middags goed boterhammen eet met hartig beleg. Meestal steek er ik er ook een extraatje bij, een paar druifjes, stukjes komkommer, … Zelfs ’s morgens kiest hij zelden voor zoet beleg. Ook ’s avonds warm proeft hij van alles en lust hij het meeste… Dat is natuurlijk geluk hebben. Ik kan maar hopen dat het met Cas even gemakkelijk zal gaan 😀

  Met sommige “specialere” lunches zou ik wel wachten tot ze zelfstandig genoeg kunnen eten… een wrap is voor mijn 6-jarige nog een geklungel en ook met yoghurt heb ik gewacht tot dat proper genoeg lukte. De middagdames hebben echt hun handen al vol met het verdelen van de drankjes, het rustighouden van de kinderen en het opendoen van de brooddozen bij de kleuters 😉

  1. Je hebt hem ook nog in andere vormen! Ik ben enthousiast! Binnenin is er nog een ander compartiment waar je tomaatjes ofzo kan in steken en zeker groot genoeg voor kleuters! 🙂 En héél erg mooi 🙂