Soms krijg ik een vreemde blik. 
Een vreemde blik van mensen, wanneer ik vertel over onze reisplannen. 
Thailand met een 1-jarige. 
Misschien vinden zij ons onverantwoord? Misschien vinden zij ons gek? Misschien vinden zij dat we te veel aan onszelf denken? Misschien vinden zij… ? 
Maar we gaan… en trekken ons van al die blikken niks aan!
Je kan als ouder net zo verantwoordelijk voor je kind zijn in Thailand als hier in België. En de vliegtuigreis? We weten best wel dat het wat meer zeulen wordt en we hopen op een voorbeeldig kind dat de vlucht niet bij elkaar krijst, maar als het zo is dan is het maar zo. Dat zien we dan wel weer…
We zijn wel voorbereid. De draagdoek en draagzak gaan mee. Ze zijn het ideale, wat zeg ik?, het perfecte middel om Axelle troost te bieden wanneer ze moe en overstuur is. Desnoods loop ik het gangetje in het vliegtuig 100 keer heen en weer… ;-) Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar jullie tips voor vliegen met een kind oftewel een 1-jarige kind! Het is tenslotte onze eerste keer. Advies vinden we dus best fijn! ;-)
Waar ik ondertussen wel mijn hoofd over breek is de buggy… Meenemen of niet? Wat denken jullie? Is een draagzak voldoende? Een buggy is een hele hoop sleurwerk. Anderzijds kan het onze schouders wel eens ontlasten en kan Axelle er dutjes in doen… Altijd een deftige zit- en slaapplaats bij de hand. Of moeten we dan voor zo een slaaptentje gaan? Dus, wat denken jullie? Want ik kan maar niet beslissen! ;-)
Maar we doen wat ons blij maakt en dat is uiteindelijk wat telt…
:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

30 reacties

 1. Ik herinner mij nog goed toen Evi 13 mnd was en wij op familiebezoek gingen naar Canada. Probeer op voorrand een hangmatje of zo te regelen. Anders geven ze deze aan de jongste kindjes.Ook zijn deze plaatsen ruimer . Wij zaten met haar heel de tijd op de schoot(amper ruimte om te bewegen)Hels was dat …eens we dat achter de rug hadden was het een fantastische reis.

 2. Ik heb al veel gereisd met mijn kindjes en idd de draagzak is ideaal voor tijdens het reizen, maar de buggy is handig voor tijdens de reis! Ik denk vooral als het daar warm zal zijn is het idd iets frisser in de buggy ;-)… Zo een plooibuggy waarvan je de rugleuning kan aanpassen is ideaal!
  Veel plezier!!!

 3. wij zijn op huwelijksreis geweest naar thailand en het is daar niet overal zo evident denk ik om met de buggy te rijden, kwestie van voetpaden en borduurs enzo, is toch anders dan bij ons. ook om ginder dan met de "tuktuk" te rijden (een soort openluchttaxi) lijkt het mij handiger in de draagzak, want veel plek heb je daar niet in. maar anderzijds is er idd de temperatuur en de luchtvochtigheid…veel plezier in ieder geval, het is daar fantastisch

  1. Mijn vijfde keer dat ik die richting uittrek ;) tuktuk's dat doen we niet meer :) we zijn meer voor het eigen transport ;) de draagzak lijkt mij ook wel handiger en daarom wou ik de buggy thuis laten… anderzijds kan die van ons wel iets aan, zanderige toestanden etc. en als ik denk aan onze laatste reis waar ze ons kilometers van ons verblijf dropten lijkt een buggy toch verleidelijk ;)

 4. Oh zalig Thailand! Dat was onze laatste grote reis VOOR dat er kindjes waren. Van Noord naar Zuid getrokken en afgesloten met een weekje duiken. En dat fantastische eten daar.
  Daarna kregen de verbouwingen voorrang. Dit jaar gaan we naar het exotische Nederland ;)
  Het zal absoluut fantastisch worden. Of je nu voor de iets harigere draagzak gaat of voor de toch wat frissere en minder belastende buggy.

 5. Als je toch voor de buggy gaat, dan is de Quinny Yezz een aanrader. Wij hebben er onlangs eentje gekocht. Het is een super lichte en compacte buggy die je makkelijk over je schouder kunt dragen (met een elastische draagriem, bevestigd aan de buggy). En hij weegt maar 5 kilo. Hij is wel vrij prijzig, maar als je wat uitkijkt vind je er op Kapaza wel eentje aan een goede prijs.
  Alvast veel succes met je 'onderneming'!

 6. T is nu dat je het moet doen, ideale leeftijd! En leve de draagdoek, die kan je altijd en overal gebruiken. Wij hebben een manduca meegedaan vorig jaar, een ergonomische draagzak. Kon zelfs op de rug van Jens en als die nat was van de hitte, dan kwam Jade gewoon terug bij mij. Lekker plakken, maar dat neem je er bij. Liever dat dan zitten prullen met een buggy. Ik zou die thuis laten. Er bestaan wel zo slaaptentjes voor kindjes. Ook 2de hands te vinden want ze zijn duur. T zal organiseren worden, maar niks is onmogelijk!

 7. Wij gingen met onze 6 maanden oud en nadien 1 jaar oude Alejandro naar Marokko. We namen we de buggy mee. Hij vond het zalig zo voor zich uit te kijken en rondom hem heen… 's nachts sliep hij als een engel van alle indrukken die hij opdeed…

 8. Ik zei het misschien al eerder: wij deden al vele verre reizen met hele kleine kinderen, waaronder ook Thailand met een anderhalf-jarige (en één van 3 en 5). Een rondreis. Ik nam altijd een buggy mee, zo'n klein plooigeval waarin ze ook plat kunnen liggen. Toch handig hoor, om ze even in te laten slapen enzo. Tuurlijk zijn de voetpaden niet zoals hier, maar toch. Meenemen dus (en die draagdoek ook, onmisbaar maar warm :-)).
  En wat rare blikken betreft: niks van aantrekken. Ik heb redelijk wat ervaring op dat vlak en ik kan je verzekeren dat nu mijn oudsten 10 en 12 zijn het vééééél lastiger is om verre reizen te maken. Ze krijgen veel meer noten op hun zang (ook qua eten) en willen eigenlijk alleen maar in een zwembad liggen :-) Baby's, peuters en kleuters zijn zò easy, ik zweer het! Veel plezier!

 9. Ik kan het me perfect inbeelden. Vorig jaar ben ik met mijn vijf-maandertje ook in het vliegtuig gestapt. Niet om op reis te gaan maar wel om in het buitenland te gaan wonen. Heb toen ook wel rare blikken gekregen. Maar nu, bijna een jaar later, denk ik dat iedereen ons gelijk moet geven: ons madammeke groeit en bloeit en 'lijdt' absoluut niet onder het leven in een minder voor de hand liggend land. Integendeel …
  De vliegtuigreis hier viel goed mee, op het laatste half uurtje na. De weg tussen het vliegtuig en douane was echter hels. Mijn buggy stond niet, zoals beloofd, bij het vliegtuig toen ik geland was en ik moest dus in m'n eentje bagage dragen met een baby op de andere arm. Niet evident. Wiegjes (hangmatjes) waren er toen overigens niet op de vlucht die ik nam, en dat was toch een grote maatschappij. Dus als je daarop rekent, dubbel checken! Ik had trouwens heel wat bumba-afleveringen op mijn iPod-gezet en dat heeft haar toch wat kunnen afleiden tijdens de vlucht.
  Eén raad maar eigenlijk (en die heb je zelf al gegeven): er gewoon voor gaan en doen wat goed voelt voor jullie. En … veel plezier natuurlijk op jullie reis!

 10. Hey, wij zijn met onze Jasper op het vliegtuig gestapt toen hij nog maar 3 maand was, een laatste ontspannen trip voor ik terug aan het werk moest. En met zo'n kleintje is dat zo gemakkelijk. Bij het opstijgen en landen moest ik hem wel met het gezichtje naar voren op mijn schoot zetten en vastmaken (dus even uit zijn slaap halen) maar voor de rest heeft hij bijna de volledige tijd bij mij in de draagdoek geslapen. Niets makkelijker dan met een baby. Als hij last had van zijn oren heb ik hem gewoon aangelegd (ik gaf toen nog borstvoeding) en alles is perfect verlopen. Intussen is hij 2 weken geleden al voor de tweede keer gevlogen, onze oudste voor de 3e keer. Niet teveel zorgen maken. De buggy kun je meenemen tot aan het vliegtuig normaal, dus dat vond ik ook wel heel handig voor iets oudere kindjes. Ter plaatse bleek het vooral handig te zijn om in te slapen, zodat wij bv op ons gemak konden dineren 's avonds :-)

 11. Onze oudburen zijn trouwens deels Thais en die lange reis is ook met hun kleine kindjes heel goed verlopen. Zij hadden zelfs een speciaal plaatsje gekregen met veel beenruimte helemaal vooraan, zodat hij onderweg gemakkelijk op de grond kon spelen.

 12. Een tip van onze eerste vluchten met kleine kinderen: laat ze voldoende drinken (bvb een grote papfles) tijdens het opstijgen en landen. Zo vermijd je de (pijnlijke) druk in de oren. Wij weten dat we moeten slikken, maar kleine kindjes krijg je dat niet uitgelegd. En een tut wil ook al eens helpen…

 13. Onze laatste reis zonder kids was naar Thailand, heerlijk! We zagen veel families met kleine kindjes, het is kwestie van je erop in te stellen denk ik. Wordt ongetwijfeld onvergetelijk! Bij mij kriebelt het ook alweer om een verre reis te doen, maar budget laat dat momenteel niet toe en ik moet mijn lief weer op een vliegtuig krijgen, dat is ook niet evident :-) Ik troost mij met het feit dat Joanna toch nog te klein is om het te onthouden ;-) Maar wij hebben wilde plannen voor later, zoals een roadtrip door de states met het hele gezin…
  Als het lukt zou ik ook een buggy proberen meedoen. Kan op bepaalde plekken echt handig zijn, hoewel je de draagzak (je bedoelt zo'n rugdrager allicht?) wsl meer zal gebruiken.
  Veel plezier in ieder geval!!

 14. Je moet doen wat je zelf wil, daar heeft niemand anders wat mee te maken. Nooit naar Thailand geweest met de kids maar vaak genoeg gevlogen van Australie naar NL en weer terug met baby's, peuters en kleuters (in m'n eentje met 2 kids – je had de angstige blikken van m'n medepassagiers eens moeten zien…). Inderdaad water of melk bij t opstijgen en dalen, een nieuw speeltje is ook leuk, probeer haar goed moe te krijgen voor je aan boord gaat, boekje mee en veel aandacht. Ik zweer bij een Trunki -een klein koffertje met 4 wieltjes -maar daar is ze denk ik nog te klein voor. Maak je niet druk, t komt helemaal goed! Fijne reis!