U kent haar zeker wel: de madam van Compagnie M. Als u ze niet kent en u naait voor kleine meisjes, ga dan zeker eens bij haar piepen! Compagnie M. maakt mooie naaisels maar vooral patroontjes waarvan je bij een eerste aanblik op slag denkt: “Moet ik hebben.
The Louisa Dress is het eerste patroon die ik van haar naaide. De anderen staan op mijn to-do-lijst! Duidelijke uitleg, duidelijk patroon, meer moet dat niet zijn! Het lastigste was het aan elkaar plakken van het patroon, de rest ging als vanzelf!
Alhoewel, vanzelf? Ik naaide dit kleedje of midden in de nacht (toen ik niet slapen kon) of na een nachtje amper slapen. Mijn alertheidsniveau lag dus “iets” lager dan normaal. Vooral het tornmesje ondervond hinder hiervan.
louise dress compagnie m
Aangezien mijn ukkie nog geen jaar is en het patroon start vanaf 1 jaar, verkleinde ik het een ienieminie beetje! Binnenkort draagbaar maar nu nog even niet. Dus nog geen aanfoto!
Louisa dress
Verder gebruikte ik geen blinde rits! Ik had geen passende blinde rits liggen en werkte met flapjes om de gewone rits toch blind te maken!
Verder kan ik u vertellen dat kam snaps en strijken niet goed samen gaan. Per ongeluk, door vermoeidheid, streek ik op de kam snap en die smolt gewoon weg. Ik wist niet dat ze zo gevoelig zijn voor het strijkijzer… Balen!!! (Kam Snaps gebruikte ik omdat deze niet kunnen loskomen en me dat veiliger leek voor baby’tjes.)

Het kleedje werd gemaakt uit een restje Petit Pan. Net genoeg om het kleedje te maken, te weinig om het patroon te laten doorlopen.

The Louisa Dress, smaakt naar meer…

Liefs,
Lies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 reacties

  1. Mooi! Echt meisje-meisje! Met een fijne tang kan je die Kam Snap er terug uithalen hoor, en dan steek je er gewoon een nieuwe in!

    Zin in een give away… piep eens hier…
    aamore.wordpress.com

    1. Van die Kam Snaps, Ik weet het, is te doen om te verwijderen maar de achterkant zit tussen de voeringstof en het petitpanstofje… dus wil ik dat dingetje eruit dan moet ik ergens iets los tornen en daar had ik nog even geen zin in… of zou dat stukje bruikbaar zijn om het andere knoopje erop te zetten? :)

  2. Heel mooi! En ik zou die kamsnap ook even vervangen, dat gaat goed hoor, staat een handig filmpje op youtube hoe je dat zonder kleerscheuren makkelijk kan verwijderen.

  3. Ik sluit me aan, echt héél mooi! Hier ook een louisa, petit pan en kamsnaps-fan (dat met dat strijkijzer is me ook al eens overkomen toen het alertheidsniveau niet je dat was ;). Maar ze gaat er toch in blinke, die dochter van je!