Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

The Louisa Dress

16 januari 2014

The Louisa Dress

16 januari 2014
U kent haar zeker wel: de madam van Compagnie M. Als u ze niet kent en u naait voor kleine meisjes, ga dan zeker eens bij haar piepen! Compagnie M. maakt mooie naaisels maar vooral patroontjes waarvan je bij een eerste aanblik op slag denkt: “Moet ik hebben.” 
The Louisa Dress is het eerste patroon die ik van haar naaide. De anderen staan op mijn to-do-lijst! Duidelijke uitleg, duidelijk patroon, meer moet dat niet zijn! Het lastigste was het aan elkaar plakken van het patroon, de rest ging als vanzelf!
Alhoewel, vanzelf? Ik naaide dit kleedje of midden in de nacht (toen ik niet slapen kon) of na een nachtje amper slapen. Mijn alertheidsniveau lag dus “iets” lager dan normaal. Vooral het tornmesje ondervond hinder hiervan. 
Aangezien mijn ukkie nog geen jaar is en het patroon start vanaf 1 jaar, verkleinde ik het een ienieminie beetje! Binnenkort draagbaar maar nu nog even niet. Dus nog geen aanfoto! 
Verder gebruikte ik geen blinde rits! Ik had geen passende blinde rits liggen en werkte met flapjes om de gewone rits toch blind te maken! 
Verder kan ik u vertellen dat kam snaps en strijken niet goed samen gaan. Per ongeluk, door vermoeidheid, streek ik op de kam snap en die smolt gewoon weg. Ik wist niet dat ze zo gevoelig zijn voor het strijkijzer… Balen!!! (Kam Snaps gebruikte ik omdat deze niet kunnen loskomen en me dat veiliger leek voor baby’tjes.) 

Het kleedje werd gemaakt uit een restje Petit Pan. Net genoeg om het kleedje te maken, te weinig om het patroon te laten doorlopen.

The Louisa Dress, smaakt naar meer…

Liefs,
Lies!

24 Comments

 • Anoniem 16 januari 2014 at 20:58

  knap kleedje, leuk stofje

 • aamore 16 januari 2014 at 20:59

  Mooi! Echt meisje-meisje! Met een fijne tang kan je die Kam Snap er terug uithalen hoor, en dan steek je er gewoon een nieuwe in!

  Zin in een give away… piep eens hier…
  aamore.wordpress.com

  • Liesellove 16 januari 2014 at 21:09

   Van die Kam Snaps, Ik weet het, is te doen om te verwijderen maar de achterkant zit tussen de voeringstof en het petitpanstofje… dus wil ik dat dingetje eruit dan moet ik ergens iets los tornen en daar had ik nog even geen zin in… of zou dat stukje bruikbaar zijn om het andere knoopje erop te zetten? 🙂

  • Patricia 17 januari 2014 at 07:46

   Heel mooi,ik had dat ook voor met die Kam Snaps , tikje met de hamer (spitst dan in stukjes)

 • Woohoo 16 januari 2014 at 21:06

  Heel mooi! En ik zou die kamsnap ook even vervangen, dat gaat goed hoor, staat een handig filmpje op youtube hoe je dat zonder kleerscheuren makkelijk kan verwijderen.

 • Marte Lambin 16 januari 2014 at 21:08

  Super mooi! Ik ben echt wel fan van Petit Pan ondanks het feit dat ik er nog nooit zelf mee gewerkt heb! M

  • Liesellove 16 januari 2014 at 21:09

   Moet je zeker eens doen 🙂

 • Juffertje in het Groen 16 januari 2014 at 21:35

  Een prachtige versie. En Petit Pan … zalig, hÊ!

 • Lesley Van Hees 16 januari 2014 at 21:49

  Schitterend! Ik bestelde pas het patroon , ik kan niet wachten om eraan te beginnen! Zeker na deze mooie versie te zien!

 • Sandra Stoft 16 januari 2014 at 21:55

  Een mooi kleedje in een prachtig stofje!

 • Mamadammeke 16 januari 2014 at 23:45

  Oooo!!! Supermooi!!!
  Die petit pannekes zijn toch echt zalig he! Ên het patroon 😉

 • Jenneke van Maurik 17 januari 2014 at 06:03

  wat een schatje zeg â™Ĩ

 • gerhilde maakt 17 januari 2014 at 06:51

  Mooi gemaakt! Jammer van die kam snap, maar daar valt dan blijkbaar toch iets aan te doen.

 • Jess Cee 17 januari 2014 at 07:06

  Super!

 • Irena 17 januari 2014 at 07:37

  Uw madammeke is nog geen jaar oud en ik ben nu al jaloers op haar kleerkast 😉
  Petje af!

 • sandra Van den Broeck 17 januari 2014 at 07:38

  heel mooie en de stof is perfect

 • Mieke Jansen 17 januari 2014 at 07:56

  Ik sluit me aan, echt hÊÊl mooi! Hier ook een louisa, petit pan en kamsnaps-fan (dat met dat strijkijzer is me ook al eens overkomen toen het alertheidsniveau niet je dat was ;). Maar ze gaat er toch in blinke, die dochter van je!

 • Roque Madame 17 januari 2014 at 08:44

  Een heel mooi jurkje!

 • JoChapeau 17 januari 2014 at 09:24

  gelukkig hebben we ook een jongenspatronentekenaarster in blogland he 😉

 • MBM 17 januari 2014 at 10:24

  schattig! Hier ligt de tweede geknipte Louisa ook al klaar

 • Anja Van Hoof 17 januari 2014 at 11:07

  Mooi kleedje in een heel mooi stofje!

 • Twee emmerkes water 17 januari 2014 at 11:19

  wat een schoontje 🙂
  hier ligt er ook nog eentje klaar om in elkaar te zetten, net de laatste fournituurtjes gehaald

 • MaMoekA 21 januari 2014 at 07:57

  Dat is echt een mooi kleedje!! Hier liggen stof en patroon ook te wachtenop… mij! 🙂

 • Anoniem 4 februari 2014 at 20:01

  Ik vind die gesmolten kam snap net leuk !
  Eens iets anders toch ?
  Weet het , sommigen vinden mij nogal getikt 😉

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×