Vorig weekend trok ik met Stefaan richting Theater Op De Markt, een meerdaags festival dat al zijn aandacht schenkt aan circus. We planden het met de bedoeling eventjes te kunnen ontsnappen aan onze dagdagelijkse realiteit. Want 2019 was behoorlijk pittig en elkaar dan verliezen gebeurt sneller dan je zelf denkt. Stefaan zelf was sceptisch tegenover een weekendje circus. Maar ik had er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.

Theater op de Markt, wasda?!?

Dit jaar ging Theater op de Markt door van 25 tot 28 oktober in het domein Dommelhof in Neerpelt. Het is reeds de elfde keer dat dit circusfestival georganiseerd werd, dus men was niet bepaald aan hun proefstuk toe. Bovendien gaat er ook al een tijdje een editie door in Hasselt (in augustus.)

Van over de hele wereld komen circusartiesten hun show opvoeren. Enerzijds gaan deze acts door in typische circustenten maar sommigen kiezen voor iets helemaal anders waardoor je ook buiten getrakteerd wordt op geweldig circus! Het programma is een mix voor jong en oud en de prijzen zijn heel democratisch. Enkele topnamen dit jaar waren MurMur, Circus Ronaldo, Akoreacro & Cie Rasposo!

 Wat vonden wij ervan?

Twee dagen circus? Ging dat wel goed komen? Wel, van zodra we het domein Dommelhof betreden voelde het goed. Het prachtige domein, waar er ook een muziekbos is en zich huisvest in héél veel groen straalt direct ongelooflijk veel sfeer en charme uit. De organisatie lijkt echt aan alles gedacht te hebben: overal prachtige verlichting die ‘s avonds voor de nodige magie zorgt en een aankleding die afgewerkt is tot in de details.

We hadden tickets voor enkele betalende voorstellen over het volledige weekend. Tussendoor genoten we echter van de sfeer in de bar en wandelden we rond. Botsend op gratis voorstellingen en genietend van de charme van het bos! Op die momenten vonden we tijd om met elkaar te babbelen zonder tien keer onderbroken te worden, haha. En de voorstellingen zelf?

Op zaterdag werden we helemaal omver geblazen door Rasposo! Geen amateur circus, niet zomaar wat kunstjes maar een ware show die je de volledige tijd aan niks anders doet denken. Maar ook de andere voorstellingen die we meepikten konden bekoren! Van sommige acrobatische kunstjes ging mijn hart sneller slaan en stokte soms mijn adem. Soms zelfs zo ontroerend dat ik een een krop in mijn keel voelde. Maar oké ik ben dan ook wel een héél erg emotioneel festival.

Conclusie?

Het circusfestival Theater op de Markt is pure magie! We werden voor even meegenomen in een andere wereld, belandden van de ene oooh in de andere aaah en genoten heel erg! Met andere woorden; we kunnen het aan iedereen aanraden! Ook Stefaan die eerst wat sceptisch was. Wij kijken alvast uit naar volgende edities!!! De volgende gaat alvast door in Hasselt van 6-9 augustus!

P.s.: we combineerden dat natuurlijk met een overnachting in de buurt! Kwestie om helemaal zen te zijn! We sliepen in B&B Serenity, genoten er van de rust en het heerlijke ontbijt! En we maakten gezellige babbels met andere gasten die er sliepen in functie van het festival! Wij waren duidelijk niet de enige met geweldige plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.