2013 is voorbij. De allerlaatste uurtjes tikken weg! Nog net op tijd om even naar het jaar 2013 terug te kijken! En bij een terugblik horen natuurlijk foto’s!

Januari:

We maakten mijn zwangerschap overal bekend! Daarvoor wisten enkel dichte vrienden en familie dat  er een klein bubbeltje op komst was! Verder was januari stilletjes want ik bleef doodziek van de zwangerschap en werd ook nog een twee weken geveld door de griep!

Februari:
In februari maakte ik een val, op één van mijn laatste werkdagen. Bijgevolg moest ik 24 uur in het UZ van Gent verblijven. Met een klein hartje maar alles bleek goed te zijn! De mooiste echo werd toen ook genomen! De val was de inzet van mijn periode thuis want ik moest nog enkele dagen rusten wegens overal pijn.
Eind februari trokken we met vrienden naar Center Parcs. Op 24 februari kwam ik er door de sneeuw zwaar ten val. Luxatie en zware, complexe enkelbreuk… Geen lachertje als je 20 weken zwanger bent en zo goed als geen pijnstilling kunt nemen. Dit moment blijft dan ook voor mij één van de traumatische gebeurtenissen in mijn leven.
Maart:
Maart is een maand om snel te vergeten. Op logement bij de mama en papa omdat thuis blijven onmogelijk was. Veel pijn. Voor alles hulp nodig hebben. Veel frustratie. Veel tranen, wanhoop… Maar ook de ontdekking van leuke kleding die je online kan kopen voor baby’s. Alsook de ontdekking van blogs zoals Inge Snuffel en Hilde @ Home!
April:
April start nog steeds in het gips maar voel me beter en ga aan de slag om doopsuiker enzo in elkaar te frutselen. Met mama en zus vaak naar de Veritas, de Banier en de Ava om allerlei knutseltoestanden. Ik kom tot de ontdekking dat winkels, voetpaden en eigenlijk alles niet is aangepast aan rolstoelgebruikers. Ik word bovendien vaak zwaar bekeken op straat. Blijkbaar is een rolstoel nog altijd speciaal…
Pasen is een bijzondere dag want we kiezen Axelle haar naam. Ons hondje maakte de definitieve keuze. We kamen er niet uit dus schreven we de namen op papier, overal legden wij een koekje bij en dat koekje dat ze eerst op at… dat zou de naam worden… Axelle dus!
Half april word ik verlost van de gips maar onmiddellijk heb ik door dat een lange revalidatie mij te wachten staat. Ik kan werkelijk niks meer. Iedere dag kiné, wisselbaden en oefeningen.
Net uit het gips maar wel op krukken naar het Koninklijk Circus in Brussel voor Eels! Topconcert!
Mei:
In mei keer ik terug naar Gent. Blij en bang tegelijkertijd. Wat als ik niet van de trap raak of als ik terug val? Gelukkig gaat alles goed. Mijn eerste naaipogingen heb ik achter de rug en snel ben ik verkocht. Het ene achter het andere rolt von onder mijn naaimachine. Best grappig om op terug te kijken.
Vlinderdeken
Parklegger
Zwangerschapsrok
Ik start in mei ook met een naaicursus bij Boho te Gent! Ik maak er een heerlijk overgooiertje uit zalige berenstof. Mijn eerste stuk waar ik echt trots op ben!
Ik start ook met mijn blog want ondertussen ben ik verkocht aan de blogwereld! Ik ben ongelooflijk content dat ik dat ontdekt heb.
Juni:
In juni doe ik mijn eerste give-away en krijg ik enige stress voor de komst van Axelle. Ik moet nog zoveel doen en de tijd gaat snel vooruit. Maar uiteindelijk raken kaartjes, doopsuiker enzo op tijd af! Ik zie een super groep in een klein café te Gent: Few Bits! Een aanrader!
Nog net op tijd maken we enkele zwangerschapsfoto’s… Woensdag genomen, maandag bevallen!
Juli:
1 juli 2013 zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan! Tot nu toe kan ik nog elk detail van die dag vertellen want het is de geboortedag van Axelle! Geheel onverwacht kwam zij die dag al piepen. Sindsdien is mijn leven veranderd op een manier die ik amper kan beschrijven! *Pinkt een traan weg.*
Axelle je bent het mooiste wat er mij ooit overkam… Elke vezel in mijn lijf ziet jouw graag! Met trots kunnen we haar aan de wereld tonen en verder krijgt de wereld ook het zelfgemaakte kaartje en de zelfgemaakte doopsuiker te zien. Mama is er, al zeg ik het zelf, terecht trots op!
Juli vliegt voorbij. Axelle komt voor de eerste keer op de Gentse Feesten en mama heeft zwaar last van de hitte golf! Eind juli ontdekken we dat onze madam last heeft van verborgen reflux. Een ware beproeving voor haar, mama en papa.
Augustus:
Alles staat in teken van onze kleine bengel maar ‘s nachts is ze alvast geen bengel. Ze laat mama snel 6 tot 8 uur doorslapen. Heerlijk… We trekken met 15 augustus naar Duitsland. Axelle haar eerste uitstapje verloopt vlotjes! In augustus begint mama terug meer en meer te naaien. De verslaving is echt begonnen…
Een hele lieve dame stuurt mij een pakje voor Axelle haar geboorte! Je moet weten dat ik deze madam nog nooit in het echt zag… Een hele lieve dus! :-)
September, oktober, november & december:
Over deze maanden moet ik niet telkens iets apart schrijven. Alles draait om het heerlijke leven. Veel tijd doorbrengen met Axelle, naaisels maken, ontdekkingen doen, nieuwe naaimachine, uitstapjes, vriendjes, feestjes, eerste kerstmarkt en een duwtje in de rug oftewel een schop onder mijn kont van haar.
Het leuke mamaboek!
Feestjurk uit de Ottobre!
Mama, ik draai en ik doe niks liever!
Liesellove gaat vreemd
Dan rest mij enkel dit nog te zeggen:
Liefs,
Lies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

 1. Heel leuk overzicht! Mama worden verandert iedere vezel in je lijf, voor altijd, maar het is toch zo ontzettend genieten!
  Mijn beste wensen voor 2014, het wordt ongetwijfeld weer een bijzonder jaar, met de eerste pasjes en eerste woordjes van Axelle!
  Fijne feestdagen!

 2. Prachtig overzicht (uitgezonderd de voetproblemen) en wel grappige manier om de naam te beslissen :-) (ben nu eigenlijk wel benieuwd naar de andere namen ;-)). Heel fijn, creatief en gezond 2014 gewenst!

 3. Amaai wat een jaar!! Zeker als je zo de samenvatting leest! Maar het tweede deel van het jaar maakt toch heel veel (alles??) goed, denk ik! Wat kinderen toch met je kunnen doen he! Onvoorstelbaar!!! Heerlijk om te lezen, deze post maar ook de rest van je blog! Ik volg vanaf nu!
  Heb sinds kort ook mijn weg naar blogland gevonden…
  http://mamoeka.blogspot.be/

 4. Wat een mooi overzicht ! Leuk eigenlijk om dat zo allemaal terug te zien … (nu dacht ik echt dat jij en Sarah elkaar in het echt ook kenden … misschien door de gezamelijke valervaring ? …) Ik wens je heel veel fijne mooie momenten voor 2014 toe !