Tijdens het schrijven van dit blogbericht leven we al enkele weken in een soort van lockdown omwille van Corona Covid 19. Geen vriendenafspraken, geen evenementen, geen speeltuinen open, … helemaal niks. Wanneer je net zoals wij geniet van het verkennen van de wereld, dan kan deze lockdown in tijden van vakantieperiode best een uitdaging vormen. Maar wist je, dat ondanks zware reisgenen, je ook het ook thuis kan laten aanvoelen alsof je op vakantie bent? Inderdaad, ik heb het over een ware thuisvakantie. Ik heb er zelfs een stukje over geschreven in mijn boek. Want reizen, dat is de wereld verkennen. Veraf maar ook dichtbij. Dus hopsa, met de volgende 5 tips tover jij je woonplaats om tot een Costa Del Sol en komt die thuisvakantie helemaal goed.

Kamperen in eigen tuin tijdens de thuisvakantie

Wat dacht je ervan om je eigen tuin om te toveren tot kampeerplaats? Je zet je tent op in de tuin, luchtmatrassen opblazen en hopsa, nachtje in de tent doorbrengen. Gebruik de voordelen van je huis maar doe voor de rest compleet alsof je op een camping bent. Of, wanneer de kindjes groot genoeg zijn, laat ze alleen in die tent slapen en geniet van de rust binnen. Geen zin in al dat gedoe van een tent? Haal dan bijvoorbeeld enkel je kampeertafel – en stoelen boven en eet elke dag buiten, zoals op de camping. (Of toch tenminste zolang het weer dit toelaat.) Een nog eenvoudigere versie is picknicken in eigen tuin.

Maak een buitenkeuken

Voor je denkt dat ik je aanraad een zware financiële investering te maken… vergeet dat maar. Maak een buitenkeuken voor je kinderen. Of noem ik het beter een modderkeuken? Wat heb je daarvoor nodig? Hout en een oude spoelbak. Kijk verder eens naar de vele voorbeelden op Pinterest en timmer een keuken in elkaar. Heb je geen oude spoelbak liggen? Geen nood, op Pinterest zag ik ongelooflijk leuke alternatieve met bijvoorbeeld een emmer. Hier is de keuken alvast een hit. Opgelet: eens je de smaak van dergelijke projecten te pakken hebt, loopt het mogelijks snel uit de hand. Wij werken ondertussen aan een nieuwe zandbak, een plaats voor de hangmat, een krijtbord, …

Organiseer een zoektocht

We moeten dicht bij ons kot blijven maar dat betekent niet dat je tijdens een dagelijkse wandeling geen zoektocht kan organiseren. Ondertussen heb je voor de kindjes nationaal bijvoorbeeld de berenzoektocht maar zijn ze die ondertussen beu? Organiseer dan zelf eentje. Perfecte excuus trouwens om eerst even thuis alleen weg te glippen om de zoektocht voor te bereiden. Hoe maak je zo een zoektocht? Neem foto’s van details uit de buurt en laat hen hier naar zoeken. Ga op zoek naar 10 verschillende vogels of insecten. Maak een geheime kaart die zij tijdens de wandeling moeten lezen om zo de route te bepalen enzovoort.

Samen slapen

Oke, misschien doe jij dit permanent maar wanneer iedereen normaal in zijn eigen kamer slaapt, kan je een nachtje samen slapen organiseren. Net zoals jullie allemaal samen op een hotelkamer zouden slapen. Is je nachtrust heilig maar vind je dit wel een goed idee? Laat de kinderen dan allemaal samen slapen en geniet zelf van een heerlijke nachtrust (of niet.) Slaap je al samen? Denk dan eens na over hoe op hotel (of in een vakantiehuisje) slapen toch voor een andere beleving zorgt en trek dit door naar je eigen kamer. Denk aan samen in bad gaan, een beautymomentje organiseren, ontbijt op bed, …

Omgekeerde dag

Op vakantie gaan, dat is altijd een beetje speciaal. Maar wanneer dat niet mag, kunnen de dagen in ons kot nogal eentonig en saai worden. Op vakantie beleven we echter veelal de grootste avonturen. Dus mogen we niet op vakantie? Dan zorgen we zelf voor de avontuur. Organiseer daarom een omgekeerde dag. Wat is hiervan de bedoeling? De kindjes zijn baas en de volledige dag loopt zoals zij dat willen. Je kan natuurlijk een aantal basisafspraken maken bijvoorbeeld omtrent het eten van snoep. En afhankelijk van de leeftijd moet je misschien hier of daar een beetje bijsturen. Maar wedden dat zij dit het grootste avontuur van allemaal vinden?

Heb jij nog tips om van de thuisvakantie in eigen kot iets spannends te maken? Laat het me gerust even weten. Alle inspiratie is welkom! Extra inspiratie kan je vinden in deze lijst al zijn niet alle activiteiten op dit moment mogelijk.

P.s.: ondertussen dromen van andere vakantiemogelijkheden wanneer dat ooit terug is toegestaan? Lees dan zeker even mijn boek, zo ben je toch al een beetje in vakantiestemming. Wil je graag nog een persoonlijk exemplaar? Ik heb er hier nog enkele liggen. Bestellen kan door een mailtje te sturen naar info@liesellove.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.