Tinny Dress Straight Grain (11 van 11)

Tinny Dress: een nieuwe jurk omdat het lente is!

Tinny Dress Straight Grain (11 van 11)Nu de lente eindelijk is aangebroken, vind ik het heerlijk om de al eerder gemaakte lente-jurken uit de kast te halen. Het zal u niet verbazen dat het daarbij weer om een Tinny Dress draait, anders bent u allicht een nieuwe bezoeker op deze blog. Maar net zoals mijn vorig exemplaar, ging ik voor een andere versie. Standaard naai ik namelijk altijd de rimpelrok. Nu koos ik voor plooitjes. 

Tinny Dress Straight Grain (11 van 11) Het stofje die ik gebruikte, kocht ik vorig jaar al. Toen ik wou ik er een Tinny Dress van maken maar de tijd besliste er anders over. Normaal valt mijn oog helemaal niet op dergelijke stoffen maar ik merk hoe ouder ze wordt, hoe vaker ik voor eenvoudigere stofjes kies. Al blijft mijn hart smelten voor Tinny’s met prachtige prints zoals deze.

Ondanks de eenvoud ben ik helemaal blij. Het is de perfecte lente-jurk die helemaal bij haar past. Zeker nu er eindelijk iets of wat van model in haar haartjes zit en ze er steeds meer als een meisje begint uit te zien. Want echt waar, de keren dat dat kind als jongen is aangesproken kan ik niet bijhouden. (Zelfs als ze een jurk of rokje aan had.) Gelukkig zijn die dagen eindelijk voorbij en kan ik lekker friemelen in haar haartjes. Nu nog een echte staart en mijn geluk is helemaal compleet!

Tinny Dress Straight Grain (11 van 11)

U vraagt zich misschien af waarom ik altijd bezig ben over die haartjes? Waarom ik mezelf daar zo extreem op focus? Wel, ’t heeft alles te maken met mijn eigen opgelopen trauma’s, haha. Van mijn mama en papa mocht ik vroeger absoluut geen lange haren hebben. Jarenlang liep ik dus rond met een korte coupe. Zelfs het middelbaar ben ik nog gestart met korte haren. Eens de puber in mijzelf naar boven kwam, was het wel gedaan met die korte haren. Maar ’t is dus daardoor, haha… Baptiste heeft trouwens meer geluk dan zijn zus, zijn haartjes groeien goed. Wanneer ik dan tegen mijn mama zeg dat hij geen korte coupe krijgt, heeft ze bijna een hartaanval. Maar even verwijzen naar mijn opgelopen trauma en ze weet genoeg, haha.

Tinny Dress Straight Grain (11 van 11)

Dus vergeef mij de close-up-spam van haar gezichtje. Ik kan er gewoon blijven naar kijken… Bovendien was het kind in bijzonder goeie doen. Zeker als u weet dat de foto’s genomen werden na schooltijd. Meestal levert dat tranen op, maar nu dus niet. Ze danste, deed een kikker na, las boekjes, draaide rond, keek gespeeld boos en friemelde aan haar kleed. Na de fotoshoot wou ze de jurk ook niet meer uittrekken, dat zegt genoeg zeker?

Tinny Dress Straight Grain (11 van 11) Tinny Dress Straight Grain (11 van 11)

Stof bij Stoffen Van Leuven (vorig jaar aangekocht)
Patroon: Tinny Dress – StraightGrain

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties

  1. Ik herinner mij ook zo een ‘korte-coupe-trauma’! Gelukkig heb ik het nu voor het zeggen 😉

    Heel mooi kleedje!

    P.s. Komt de kalender van april eraan? Ik vind die zó leuk!