tinny dress straightgrain

Tinny Dress + Give-Away De Stoffenkamer

tinny dress straightgrain hack

Langzaam maar zeker komt de naaigoesting hier terug. De gestolen momentjes tijd spendeer ik dan ook achter mijn naaimachine. De eerlijkheid gebiedt mij wel erbij te vertellen dat nieuwe projecten toch vertrouwd moeten zijn. Een nieuw patroon, daar waag ik mij op dit moment nog niet aan. Geef mij op dit moment naaiprojecten die ik bijna met mijn ogen dicht kan, en waar ik niet over moet nadenken. Afgelopen weekend naaide ik alvast in de zomerzon twee jurken voor Axelle. Telkens een Tinny Dress, maar beiden helemaal anders. Ik toon jullie vandaag alvast de zomerse variant. 

Ik koos voor een structuurlinnen aangezien bij hete temperaturen, zoals afgelopen weekend, luchtige jurkjes echt wel dienst kunnen doen. De roze variant ligt hier trouwens ook nog in de kast en zag je al vaker hier en hier passeren. Ik had trouwens een instant crush op deze stof. Ze is dan ook streelzacht en geweldig mooi.

Naar goede gewoonte werd het dus een Tinny Dress. Voor het eerst naaide ik daarin de 4 jaar. 3 wordt namelijk langzaam aan te klein. Axelle wordt echt groot. Niet alleen in de letterlijke zin van het woord maar ook figuurlijk. De maniertjes die zij krijgt zijn zalig. Al krab ik soms eens in mijn haren want kleuterpuberteit, dat is ook niet alles.

En omdat dit stofje zomer schreeuwt naaide ik geen gewone Tinny Dress. Net zoals hier, koos ik voor een open rug met een kleuraccent als sluiting. Mooi in al zijn eenvoud, met dan net dat ene in het oog springende detail. Als ik het zo zie krijg ik bijna goesting om zo een versie voor mezelf te naaien.

tinny dress straightgrain

Foto’s werden afgelopen zaterdag gemaakt, toen de temperaturen echt wel hoog opliepen. Axelle stelde zelf voor om bij de deur enkele foto’s te maken. (Schaduw en koelte, weet u wel.) Ik loop daar elke dag voorbij en zag er nooit het fotografie-potentieel van in. Maar zie nu zelf hoe schoon…

It’s all about details, niet waar?

Verder heb ik nog fijn nieuws. Nu mei bijna om is en onze verjaardagsmaand er bijna op zit, trek ik nog één keer alle registers open. We eindigen met een give-away in samenwerking met ‘De Stoffenkamer’. Van Helena mag ik een metertje van dit structuurlinnen weggeven. Bovendien mag je de kleur ervan zelf kiezen, want deze zalige stof is naast zwart en roze ook beschikbaar in turquoise en grijsgroen. Meedoen doe je via de rafflecopter!

a Rafflecopter giveaway

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

73 reacties

 1. Oooh, die roze steekt al zo lang mijn ogen uit.. Ik herken ook het terugvallen op gekende projecten in periodes van drukte… Gewoon de routine alleen kan zo deugd doen. (gebrek aan) concentratie is hier soms een spelbreker, dus dan speel ik vaak op safe

 2. De Tinny dress ligt al een tijdje in mijn kast, dringend tijd om ze er eens uit te halen! Jouw versie met de open rug is zo mooi 🙂 Ik naai nu een jaartje en de tijd ontbreekt me om aan mijn nieuwe verslaving toe te geven 🙁 Maar een metertje stof in m’n brievenbus scheelt weeral tijd om die prachtige Tinny eindelijk eens te maken voor m’n dochter! Op de website van De Stoffenkamer vond ik donkerblauw (Goodnight) maar het zwarte is ook goed ( kunnen we lekker copy paste doen 😉

 3. zo ongelooflijk schoon, wat een heerlijke tinny-hack! En wat wil ik graag winnen, die stof steekt al lang mijn ogen uit.

 4. geen roze hier, maar liever zwart. De roze-fase is stilaan op zijn einde, en ik houd zo van dit zwarte jurkje. Ik ga dan ook schaamteloos kopieren!

 5. Wat een prachtig jurkje! Ik zou toch ook voor het roze gaan, echt een hele mooie, zachte kleur. Ik kijk er al naar uit dat mijn dochtertje groot genoeg is om ook dit prachtig jurkje te maken 🙂

 6. De Tinny-jurk staat al eventjes op mijn lijstje, maar het ontbreekt mij aan geschikte stof. Misschien dat daar nu verandering in komt? Zo eentje in turquoise of grijsgroen lijkt mij wel de moeite waard!

 7. Ik vond het op het eerste gezicht wat gek, zo’n donkere kleur voor zo’n zomers jurkje, maar het is echt prachtig, en helemaal “jullie”!
  Ik vind de petrol zo geweldig mooi, dus daar zou je mij ook een gigantisch plezier mee doen.

 8. Weeral iets super mooi gemaakt en is ideaal voor de zomer en niet enkel voor de kleine meisjes. Tussen de kleurtjes kan ik niet echt kiezen vind ze allemaal even mooi , zwart is comfortzone en roze ook , de andere twee wat buiten comfortzone maar mischien is de moeite om te proberen

 9. Ook al zo verslingerd aan het Tinny patroon ! Goed idee om hem met luchtige linnen te maken. En een goed voorbeeld volg ik graag 😉

 10. Wat wordt je dochter groot! En wat kleurt zwart haar goed!
  Ik zou voor grijsgroen gaan, prachtig bij de ogen van mijn dochter!

 11. Ooh wat een leuke give away. En wat een leuke tiny. Je overtuigde mij helemaal van de zwarte variant want met een accent is die helemaal niet ‘te zwart ‘

 12. Zoals ik op zei op instagram “schoontje”. Ik vind dat het zwart haar super gaat en het detail maakt het hem helemaal. Ik zou gaan voor grijsgroen, gezien de mooie grijze ogen van mijn oudste…

 13. Fan fan fan! Ik vind jouw zwarte versie ge-wel-dig maar Minne kan ook wat frisse kleurtjes in haar kast gebruiken. Moeilijke keuze voor mama ?, makkie voor de dochter: roze wint ? Nu duimen dat we hier ook winnen ??☘️??

 14. Ik ben helemaal into zwart, nog meer into opvallende Kleurdetails. Dus ideaal jurkje vind ik!
  Naaitijd is hier nog maar uiterst miniem aanwezig dus probeer ik geen stofjes te kopen (al ging ik vorige week even de mist in bij een verplicht bezoekje aan de soldeur) maar een gewonnen stofje… Kan wel natuurlijk!

 15. Ik lees al een tijdje mee, maar nooit gereageerd. Kan het nu niet laten… doe graag mee voor de grijsgroene kleur. Wie weet durf ik het dan eindelijk aan om een Tinny te maken!

 16. Wat een prachtige jurk! Die open rug is zoooo schoon! Dat vond ik ook al bij je eerste versie, die hier meteen werd gepind 😉 Mooie foto’s ook, inderdaad!

 17. Oh, oh! Een metertje is hier ook nog net genoeg voor een jurk voor de dochter! Ik doe dus graag mee! Turkoois is sowieso mijn favoriet!

 18. Dit stofje liet me ook al wegdromen in de Stoffenkamer. En in combinatie met het Tinny patroon is het echt een toppertje geworden!

 19. De zwarte is leuk maar de koraal is nóg mooier en aangezien ik ermee aan de slag zou gaan voor onze oudste dochter : koraal dus! 🙂

 20. Nog niet aan een Tiny toegekomen dus ideaal voor een volgend projectje! Dochterlief zal gegarandeerd voor roze kiezen.

 21. Ik denk dat ik het juist heb ingevuld. ?
  Super mooi jurkje!! Oma er eens aanzetten, als Ellie slaapt kijk ik liever tv ?? naaigoesting is nog niet terug.

 22. Hallo, de zwarte variant vind ik best wel mooi. Toffe versie met die open rug! Heb de andere kleuren gezocht op de website van de Stoffenkamer maar heb ze niet gevonden. ? Dus misschien dat ik toch nog voor een ander kleurtje zou gaan als ik ze zou zien. ?

 23. Wat een pracht exemplaar! Als ik het geluk heb om een metertje te winnen, mag dit in het zwart. Al lang op zoek naar een leuke zwarte stof voor mijn 1 jaar oud kindje.

 24. Mooi en snel klaar zonder rits erin 🙂
  Ik zou gaan voor de blauwe, want roze is hier ‘not done’ :-p

 25. Prachtige jurk! Mijn dochtertje is nog te jong voor een dergelijk model. Mocht ik de stof winnen dan zou ik die niet zolang in de kast laten liggen. Daarom kies ik voor grijsgroen, dan kan ik er mijn zoontjes mee plezieren.