Tinny Dress Hack Straight Grain

Tinny – Dress – Hack

Tinny Dress Hack Straight Grain

Tijdens het naaiweekend van onlangs, naaide ik niet alleen voor baby 3. Het was een evidentie dat ik er ook enkele Tinny ’s zou naaien. Vorig jaar al kocht ik allerlei streepjes-stoffen, maar verwerkt raakten ze niet. Ik sleurde er dus een berg mee en koos uiteindelijk voor het eenvoudigste van allemaal. Ik tikte het tweedehands op de kop voor €1. Omdat ik toch eens iets anders wou doen, knipte ik een cirkelrok en aangeknipt mouwtje. De Tinny Dress dus, maar toch anders. 

Tinny Dress Hack Straight Grain

Ik kocht er tientallen lintjes want ik vergat natuurlijk mijn stof mee te nemen.

Het stikken van een Tinny Dress doe ik bijna op automatische piloot. Maar net toen ik de blinde rits wilde inzetten, had ik een ‘aha’ – ervaring. Ik besliste om de rits te skippen en de rug open te laten. Eén probleem: noch ik, noch mijn naaigezelschap had een bijpassend lintje bij om de jurk bovenaan te kunnen sluiten. Dus wat doet een naaister dan als ze iets in hare kop heeft? Juist ja, snel even richting de Veritas rijden. Tinny Dress Hack Straight Grain Tinny Dress Hack Straight Grain

Ik kocht er tientallen lintjes want ik vergat natuurlijk mijn stof mee te nemen. Uiteindelijk koos ik voor een fluo roze contrast die de jurk net iets minder braaf maakt. Ik vind het een geweldig detail en ben helemaal verliefd op de jurk. Op gevoelige plaat vastleggen is net iets moeilijker, maar allé u ziet ook wel wat ik bedoel.

Tinny Dress Hack Straight Grain Tinny Dress Hack Straight Grain

Omdat ik persé vandaag wilde bloggen, iets met 40 dagen enzo, nam ik de foto’s na schooltijd. Ik was te lui om mijn fotolichten boven te halen en moest ook profiteren van haar medewerking. Die duurde ongeveer 3 minuten en in ruil kreeg ze een ijsje. I know, pedagogisch niet verantwoord. Verder zit ik ook zonder mijn computer (koffie-probleem, remember?!?) en dus ook zonder ‘Lightroom’. Bijgevolg zijn de foto’s kwalitatief net iets minder. Maar zeg nu zelf, dat kind straalt in haar nieuwe jurk!

Tinny Dress Hack Straight Grain

Ziet u trouwens wat ik zie? De haartjes van Axelle?

Ik kan niet wachten tot ze deze jurk effectief aankan. Ziet u trouwens wat ik zie? De haartjes van Axelle? Ze worden elke fotoshoot beter. Ik kan dan ook zeggen dat ze eindelijk deftig groeien en er schot in de zaak zit! En ja, ik ben daar gigantisch blij mee. En voor nu kan ik enkel nog zeggen: kijk nog even mee naar enkele rug-foto’s want daar kan ik naar blijven kijken!

Tinny Dress Hack Straight Grain Tinny Dress Hack Straight GrainTinny Dress Hack Straight Grain

Vergeef me dus maar die overdaad aan foto’s en de hier en daar iet wat overbelichte foto’s. Ze zijn afkomstig van een fiere, contente moeder! 

Patroon: Tinny Dress – Straight Grain

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Comments

  1. Ja de laatste tijd zit ik dat ook vaak te denken: amaai, ze wordt echt groot, op alle vlakken… je moet ze eens bezig horen over het feit dat ze weer grote zus wordt 😉

 1. Ook ik volg hier al een tijdje, en dacht bij de foto’s “oh my god waar zijn die peuterbenen naartoe? En hoera voor groeiende haren, ik wacht tot het hier bij de jongste ook begint te “schieten”…
  By the way: zeer mooi jurkje, dat fluo maakt het af. En dat rugje… hartjes x1000!

 2. Geweldig kleedje! Ik hou van de streepjeseenvoud en het felle lintje erbij. Zo’n open rug tekende ik onlangs ook voor een communiejurkje, nog even wachten tot de communicant haar groeispurt op pauze zet zodat ik kan beginnen naaien!

 3. Super mooi! Super mooi. Ik heb het patroontje liggen maar nog niet aan begonnen. Ik krijg nu wel meer kriebels om te starten….echt super mooi die open rug. Een leuke AHA:-)

 4. vrouw, je hoeft je nu toch niet te verontschuldigen voor een foto die niet perfect is? Het is perfect zoals het is want jij ben gelukkig en content. dat is het enige wat telt jong 🙂
  Intussen cheer ik voor het groeiende haar van jouw flinke jongedame!

 5. keikeikeischoon!! Die rug!!! LOVE it!! geweldige combi stofje en lintje ook, echt een pittig jurkje voor een ongetwijfeld pittig dametje 😉 heel tof!