Tinny Dress Straight Grain Patterns

U moet misschien gedacht hebben ‘Wat is dat daar bij Liesellove? Die naait geen Tinny-Dress meer?’ Als je namelijk in de archieven duikt, kan je namelijk wel héél vaak die jurk spotten. Het is niet voor niks mijn lievelingspatroon. Maar neen, voor u denkt dat ik het beu ben. Niets is minder waar. De Tinny Dress blijft mijn nummer één patroon. De kast van Axelle was alleen ietsje TE gevuld. Maar nu de lente eraan komt en mijn madam een groeischeut kreeg, kunnen we er terug voor gaan. Niet met een bijzonder origineel stofje, maar wel eentje die oh zo schoon is… 
Tinny Dress Straight Grain Patterns Tinny Dress Straight Grain Patterns Tinny Dress Straight Grain Patterns

Ik had het liever nog wat langer in mijn kast laten liggen…

Ik durfde eindelijk knippen in het zwanenstofje van de Melkbrigade. Eerlijk? Ik had het liever nog wat langer in mijn kast laten liggen maar tegenwoordig merk ik dat de stofhoeveelheid die ik kocht nipt wordt voor Axelle. En het zou zonde zijn om al die stofjes gewoon te laten liggen in de kast hé?

Tijdens het knippen probeerde ik mij extra te focussen op de zwanen, zodat ze mooi uitkwamen op de jurk. Evident was dat niet want na het wassen was de print helemaal scheef getrokken op de stof.

Tinny Dress Straight Grain Patterns Tinny Dress Straight Grain Patterns Tinny Dress Straight Grain Patterns

Door dat scheef trekken van de stof, kon ik slechts in beperkte mate mijn print aan de blinde rits laten doorlopen. Helemaal recht van draad knippen kon ik niet, maar wou ik alles doorlopend, dan moest ik het patroondeel te schuin leggen. Dus u moet het doen met een half doorlopende print…

Tinny Dress Straight Grain Patterns Tinny Dress Straight Grain Patterns Tinny Dress Straight Grain Patterns

Uiteindelijk valt het allemaal nog wel mee en het is pakweg beter dan het gemiddelde kleedje in de Fred & Ginger, dus klagen gaan we niet doen.

Vergeef me ook wederom de overload aan foto’s. Kiezen, dat is soms echt moeilijk, en ook bij deze ben ik daar niet echt in geslaagd. ‘t Moet maar allemaal zo schoon niet zijn.

Tinny Dress Straight Grain Patterns Tinny Dress Straight Grain Patterns

Stel u vooral deze jurk voor bij dezelfde zon als vandaag, alleen graad of 25 warmer. Oh ja, dat komt helemaal goed…

Tinny Dress Straight Grain Patterns

Patroon: Tinny Dress – Straight Grain Patterns 
Stof: Summer Swans – Melkbrigade – Bambiblauw 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties

  1. Prachtig meisje in een al even mooie jurk!
    En hier ligt ook een grote stapel gekoesterde lapjes die bijna te klein worden ? ach ja, een goed excuus om de lente/zomerkast goed te vullen hè!

  2. Mooi kleedje staat hier ook nog op het programma. Ben zelf aan twijfelen om dit als basispatroon te nemen voor carnaval/princessenjurk maar dan in het lang en met veel tulle

  3. Deze stof blijft echt één van mijn grootste favorieten aller tijden. Ik heb hem nog in kleine en grote versie liggen ;) Wel jammer dat hij scheeftrok zeg, ik hoop dat de mijne dat niet heeft want ik kocht ook behoorlijk nipt. Prachtig jurkje, superorigineel!