Het plannen van een gezinsvakantie naar het prachtige Mexico begint natuurlijk bij het vinden van betaalbare vliegtuigtickets. Wist je dat je met een beetje een strategie en slimme planning aanzienlijk kan besparen op je vluchten, waardoor meer budget overblijft voor avonturen in Mexico? We bieden je dus graag een handleiding om op zoek te gaan naar de beste deals om vliegtuigtickets naar Mexico te scoren. ‘t Is natuurlijk geen wondermiddel en je moet nog steeds realistisch blijven. Vliegen naar een ander continent blijft het nodige budget vragen. Maar met deze tips om voordelig vliegtuigtickets naar Mexico te scoren, wordt een gezinsreis wel haalbaarder.

Direct zelf aan de slag?

Dit artikel bevat affiliate links wat jou niks kost, maar wanneer jij via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.

Met kinderen vliegen naar Mexico

Je hebt heel wat verschillende opties om naar Cancún in Mexico te vliegen. ‘t Kan rechtstreeks vanaf Brussel en Amsterdam bijvoorbeeld maar in je zoektocht naar tickets bots je zeker en vast ook op heel wat vluchten met een overstap in de VS. ‘t Is algemeen bekend dat vluchten met een overstap iets goedkoper zijn dan rechtstreekse vluchten. Houd er echter rekening mee dat dit met kinderen het extra pittig kan maken. Je bent nu éénmaal langer onderweg. Stap je trouwens over in de VS. Vergeet dan niet dat je ESTA in orde moet zijn. Daarom gaat onze voorkeur bij vliegen met kinderen naar Mexico uit naar een rechtstreekse vlucht.

Tips om voordelige tickets naar Mexico te scoren

Vroeg boeken of juist last minute?

De timing van je boeking kan een grote invloed hebben op de prijs. Over het algemeen geldt: hoe eerder je boekt, des te lager de prijs en dit is zeker waar voor populaire bestemmingen zoals Mexico. Door minstens vier tot zes maanden van tevoren te boeken, kun je profiteren van de laagste prijzen. Last-minute deals kunnen soms voordelig zijn, maar zijn riskanter, vooral als je met een gezin reist en meerdere zitplaatsen naast elkaar nodig hebt. Betekent dit dat je nooit last minute nog goeie prijzen kan scoren? Natuurlijk niet. Wij reserveerden onze tickets 8 weken vooraf ons vertrek naar Mexico aan een scherp tarief. Maar wil je absoluut naar die ene bestemming, dan is de kans al een stuk kleiner. Houd sowieso TuiFLy in het oog, want met hen vlieg je rechtstreeks en vaak aan heel scherpe prijzen.

Flexibiliteit is de sleutel

Wees flexibel met je reisdata. Prijzen kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van de dag van de week, het tijdstip van het jaar, en zelfs de tijd van de dag. Over het algemeen zijn vluchten midden in de week goedkoper dan vluchten die vertrekken op vrijdag of in het weekend. Ook kan reizen buiten het hoogseizoen aanzienlijk schelen in kosten. Niet iedereen zal het me graag horen zeggen maar een paar dagen voor een vakantieperiode vertrekken of net na de vakantie terugkeren kan al een hoop schelen in prijs.

Vergelijk vliegtickets

Maak gebruik van online zoekmachines en vergelijkingssites om de beste deals te vinden. Ons favoriete platform is Momondo. Het grote voordeel hier is dat bijna alle aanbieders van vliegtuigtickets gecontroleerd worden en je een prijsalarm kan instellen. Zo word je op de hoogte gehouden van wanneer het beste moment van boeken is. Bovendien zie je in één oogopslag rond je voorkeursdata of een dag eerder of later vliegen je financiële winst kan opleveren.

Let op verborgen kosten

De goedkoopste ticketprijs is niet altijd de beste deal. Budgetmaatschappijen kunnen extra kosten in rekening brengen voor bagage, keuze van zitplaatsen en zelfs voor het printen van je boarding pass. Controleer daarom altijd vooraf wat er bij de prijs is inbegrepen. Extra handig is als je bij je luchtvaartmaatschappij gratis kinderzitjes mag inschepen. Vlieg je dus met een voor jouw onbekende aanbieder, check dit dan ook even vooraf.

Bij meer en meer maatschappijen zit bagage trouwens niet meer standaard inbegrepen in de ticketprijs. Nadenken over hoeveel bagage je wil meenemen kan in dit geval zeker extra kosten besparen. Is het echt nodig dat elk lid van het gezin een stuk bagage kan inschepen? Of kan je het doen met één of twee koffers en handbagage?

Klaar voor vertrek naar Mexico

Een vlucht naar Mexico vanaf Brussel duurt ongeveer 12 uren. Een stevige vlucht, zeker met kinderen. Bereid je dus goed voor, zorg dat iedereen comfortabele kleding draagt en je je voorziet in voldoende entertainment (voor de kids) en snacks. Is een lange afstandsvlucht nieuw voor jouw gezin? Check dan onze tips om teveel drama met kinderen aan boord te vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.