We houden allemaal van feestjes, ook onze kindjes! Nu de zomer voor de deur staat, droom ik al stilletjes van die heerlijke kinderfeestje waarbij de voetjes ‘s avonds helemaal zwart gekleurd zijn van de hele dag in de tuin te spelen… Natuurlijk bestaat er het gevaar dat we bij die zomerse feestjes al te vaak kiezen voor ongezonde producten, zoals suikerrijke dranken en ongezonde snacks. Wij proberen echter zoveel mogelijk neen te zeggen tegen overtollige suikers, ook voor ons gebit. Want net zoals het OZ hechten wij veel belang aan gezond tandjes! Wij vinden het heel belangrijk om onze kroost mee te geven dat je met gezonde voeding ook heel fijn kan feesten. Daarom geef ik jullie graag 6 tips om kindvriendelijke doch gezonde buitenfeestjes te organiseren.

Voorzie altijd water!

Tijdens warme zomerdagen, wanneer de kindjes buiten spelen (ook tijdens een feestje), is het belangrijk om regelmatig te drinken. Vermijd gesuikerde dranken want deze zijn een aanslag op het gebit. Bovendien lessen ze de dorst niet. Zorg er dus voor dat er altijd drinkbaar water ter beschikking is. Omdat het tijdens een feestje wel wat meer kan zijn, kan je aan het water allerlei smaken toevoegen. Snij bijvoorbeeld wat aardbeien in stukjes en voeg ze toe aan plat water. Of meng je water met munt en citroen. Experimenteren is de boodschap!Aperitieven met snoepgroentjes
Maak een schotel vol met allerlei rauwe groentjes zoals kerstomaatjes, fijn gesneden reepjes komkommer en wortel en bloemkoolroosjes. Omdat een dipsaus altijd in de smaak valt, meng je 2 eetlepels mayonaise met 4 eetlepels yoghurt. Je voegt er het sap van een halve citroen aan toe en brengt op smaak met verse kruiden zoals bieslook en peterselie. Werk af met peper en zout.

Voorzie veel verse en natuurlijke producten

Wil je een warme maaltijd tijdens je feestje voorzien? Bijvoorbeeld een barbecue? Maak dan zoveel mogelijk gebruik van verse producten die zo weinig mogelijk bewerkt zijn. Zorg voor een uitgebreide keuze aan bijgerechten, gebaseerd op groenten. Maak marinades voor je vlees/vis zelf, want ook zo kan je veel toegevoegde suikers vermijden.

Vervang ongezonde hapjes door een gezonde variant

Als je even nadenkt en creatief probeert te zijn kan je ongezonde hapjes vaak vervangen door een gezonde variant. Wat dacht je bijvoorbeeld van een appeldonut in plaats van een gesuikerde donut? Een traditionele cake vervang je dan weer door een appel-yoghurtcake.

Njam tips kinderfeestje gezonde tanden

Fruitsnoepjes

Een verjaardagsfeestje in de tuin? Dan grijpen we snel naar pannenkoeken of ijsjes. Overweeg echter om leuke fruitsnoepjes te maken. Eventueel kan je dit samen met de kinderen doen. Druk bijvoorbeeld uit watermeloen een leuk vormpje, stop het op een stokje en werk de rest af met blauwe bessen. Of wat dacht je van een fruit-figuurlandschap? Met mandarijntjes, bananen en kiwi’s maak je eenvoudig een tropisch eiland na. Ziet het er leuk uit, dan willen kindjes het al snel proeven.

Laat hen helpen

Heb je moeilijke eters, die snel passen wanneer je hen gezonde voeding voorschotelt? Laat hen dan zoveel mogelijk helpen tijdens de voorbereiding. Meestal zijn ze erg trots op hun werk en proeven ze hierdoor sneller van wat ze zelfgemaakt hebben. En hoe meer gezonde voeding ze proeven, hoe minder hun tandjes beschadigd raken. Bovendien leg je zo de bouwstenen voor een gezond leven later.

Met deze tips organiseer je sowieso een fijn buitenfeestje waar kinderen zullen smullen van al dat lekkers, zonder dat er een zware aanslag is op de tanden. Nog meer informatie nodig wat betreft een goede tandverzorging? Dan kan je terecht bij het OZ. Bovendien maak je kans op een waardebon van €250 van Decathlon om zo nog meer uit het leven met je kinderen te halen! Klik hier om deel te nemen aan de wedstrijd.

** Deze blogpost is een samenwerking met Njam & OZ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.