Ik stoef niet vaak, alhoewel, is deze blog niet één en al stoeferij… ;-)
Maar het feest was een groot succes.
Dat ik graag feestjes organiseer is in mijn kringen wel geweten.
Dat ik de lat voor mezelf hoog leg ook.
Maar allé, ‘t ging over stoefen gaan!
Wel, liefste lezers, ons zelfgemaakt eten was top. Graag had ik gezegd onze zelfgemaakte taarten, maar daar was het echt te warm voor. Dat simpel zelfgemaakt eten voor ‘s avonds smaakte echter zo goed en gaf mij best veel voldoening. De tomatensalsa was er één van en daarom deel ik graag even het ‘recept.’
Ideaal om bij een barbecue te serveren of als extraatje bij een broodjesmaaltijd, zoals wij deden.
tomatensalsa
 
 
Wat heb je nodig? 
  • Tomaten
  • Rode ui
  • Verse peterselie
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn
Hoeveelheden plaats ik er niet bij want alles hangt af van hoe groot je kom moet zijn! Ik ging voor een stuk of 10 a 12 tomaten, 3 ajuinen, een half busseltje peterselie en kruiderij was natuurlijk op smaak!
Hoe maak je het? 
Snijd de tomaten in hele fijne blokjes. Het is ietsje meer werk maar zorgt dat de salsa beter tot zijn recht komt, zowel op smaakvlak als oogvlak! ;-)
Het is niet dat we hier chefkoks zijn en perfecte blokjes kunnen snijden, dus trek het u niet al te hard aan dat de vorm een beetje verschillend is. Als het maar fijn is!
Logischerwijs snipper je de ui fijn. Ik gebruikte rode ui maar een sjalotje kan even goed. Wederom als het maar fijn gesneden is.
Meng tomaten en ui in een grote kom. Hak nu ook de peterselie fijn en voeg ook deze toe. Eventueel kan je ook experimenteren met andere kruiden. Werkelijk alles kan!!!
Als laatste breng je op smaak met peper en zout en natuurlijk, niet te vergeten, een heerlijke zelfgemaakte vinaigrette. ‘t Is te zeggen, dat laatste is ook poepsimpel, zoals de rest van dit recept.
Neem één soeplepel olijfolie en een halve soeplepel witte wijnazijn. Meng dit onder je salsa en klaar is kees! Bij mijn tomatensalsa voor het feest deed ik de hoeveelheid maal twee!
Klaar!
Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 reacties

  1. Lekerrrr! Als de tomaatjes uit de tuin klaar zijn ga ik dat zeker testen. Bij mij volgt nog een recept van een homemade ijstaart. Misschien leuk voor het volgende warme feestje ;) En over die feestje geven en de lat hoog leggen… herkenbaar ;) Stoefen, dat doe ik niet! hahahahah