Ik stoef niet vaak, alhoewel, is deze blog niet één en al stoeferij… ;-)
Maar het feest was een groot succes.
Dat ik graag feestjes organiseer is in mijn kringen wel geweten.
Dat ik de lat voor mezelf hoog leg ook.
Maar allé, ‘t ging over stoefen gaan!
Wel, liefste lezers, ons zelfgemaakt eten was top. Graag had ik gezegd onze zelfgemaakte taarten, maar daar was het echt te warm voor. Dat simpel zelfgemaakt eten voor ‘s avonds smaakte echter zo goed en gaf mij best veel voldoening. De tomatensalsa was er één van en daarom deel ik graag even het ‘recept.’
Ideaal om bij een barbecue te serveren of als extraatje bij een broodjesmaaltijd, zoals wij deden.
Wat heb je nodig?
- Tomaten
- Rode ui
- Verse peterselie
- Peper & zout
- Olijfolie
- Witte wijnazijn
Hoeveelheden plaats ik er niet bij want alles hangt af van hoe groot je kom moet zijn! Ik ging voor een stuk of 10 a 12 tomaten, 3 ajuinen, een half busseltje peterselie en kruiderij was natuurlijk op smaak!
Hoe maak je het?
Snijd de tomaten in hele fijne blokjes. Het is ietsje meer werk maar zorgt dat de salsa beter tot zijn recht komt, zowel op smaakvlak als oogvlak! ;-)
Het is niet dat we hier chefkoks zijn en perfecte blokjes kunnen snijden, dus trek het u niet al te hard aan dat de vorm een beetje verschillend is. Als het maar fijn is!
Logischerwijs snipper je de ui fijn. Ik gebruikte rode ui maar een sjalotje kan even goed. Wederom als het maar fijn gesneden is.
Meng tomaten en ui in een grote kom. Hak nu ook de peterselie fijn en voeg ook deze toe. Eventueel kan je ook experimenteren met andere kruiden. Werkelijk alles kan!!!
Als laatste breng je op smaak met peper en zout en natuurlijk, niet te vergeten, een heerlijke zelfgemaakte vinaigrette. ‘t Is te zeggen, dat laatste is ook poepsimpel, zoals de rest van dit recept.
Neem één soeplepel olijfolie en een halve soeplepel witte wijnazijn. Meng dit onder je salsa en klaar is kees! Bij mijn tomatensalsa voor het feest deed ik de hoeveelheid maal twee!
Klaar!
Smakelijk!
Hmmm
Ziet er heerlijk uit.
Gebruik je de hele tomaat of doe je het binnenste er uit?
*Gepind*
Ik gebruikte de volledige tomaat maar je kan evengoed de zaadjes eruit laten, maar ik hou wel van wat sap :-)
Kan maar niet begrijpen dat er mensen zijn die geen tomaat lusten :-)
Oh alle 2 mijn mannen in huis lusten helaas geen tomaat :(
Njammie!
Ik maak die ook zo,lekker,hé!!
Heerlijk, en toch iets minder standaard dan een gewoon schijfje tomaat :-) en die combi met olijfolie en witte wijnazijn vind ik heerlijk :-)
Dat zal ik zeker eens proberen!
Ik doe er nog wat (geschilde) komkommer bij en in plaats van witte wijnazijn limoensap :-)
Voor mij mag je met al je receptjes stoefen die je maakte want het deed me watertanden ..
jammie… ik onthoud deze zeker!
Waar blijven die andere recepten? :)
aha, dan moet ik ze mss volgende week maar delen :-)
Ha, dat maak ik hier ook al jaren, maar dan met schijfjes of halve maantjes tomaat. Een topcombinatie!
Njammie
Lekerrrr! Als de tomaatjes uit de tuin klaar zijn ga ik dat zeker testen. Bij mij volgt nog een recept van een homemade ijstaart. Misschien leuk voor het volgende warme feestje ;) En over die feestje geven en de lat hoog leggen… herkenbaar ;) Stoefen, dat doe ik niet! hahahahah
altijd heerlijk, zo een salsa!
Mmmmm, dat ziet er heerlijk uit! Gelukkig zijn al mijn mannen thuis even grote tomatenfans als ik dus dit komt zeker een van de komende dagen eens op tafel!