Wie de blog al een tijdje volgt, weet dat ik al eeuwig op de sukkel ben op vlak van tijd. Het is iets kostbaar, iets waardevol, maar oh zo verdomd moeilijk om een evenwichtige tijdsverdeling te vinden. Ik schreef er zelfs ooit een thesis over, dus ik zou als de beste moeten weten hoe je het moet doen.
Helaas,
de afgelopen jaren heeft mijn tijdsinvulling het zwaar te verduren gekregen. De dag dat ik begon te werken, liep het een jaar best gesmeerd, maar eens we ons huis kochten en aan onze verbouwing begonnen, werd steeds meer kwalitatieve tijd afgeknabbeld van de 24 uur per dag waarover we  beschikken.
Een helse verbouwing, een trouw, een webshop en twee kinderen later lijkt het alsof een dag slechts uit 12 uur bestaat, waarvan we 11 uur werken en al de rest in dat ene uur moeten doen. Ik zeg we want voor manlief is het idem dito.
Erg verbazend is het dan ook niet dat we in conflict komen,
met de tijd,
met onszelf, 
met elkaar, 
met onze kids,
steeds vaker, steeds harder. 
 
 
Het is die confrontatie die ons een belangrijke maar bijzonder moeilijke beslissing laat nemen. Willen we een burn-out vermijden, een echtscheiding en/of het verwijt van ons kids later dat ze door een ander werden opgevoed, dan moeten we kiezen!
 
Kiezen voor de tijd, voor elkaar, voor de kinderen en voor geluk. 
Echter, kiezen dat is ook altijd een beetje verliezen. Na honderden scenario’s te hebben overlopen, van wat mogelijks een oplossing kan vormen voor ons tijdsprobleem, bleven twee opties over. Of ik stop met werken en bouw de webshop fulltime verder uit, of we stoppen de webshop en ik blijf werken. Een hartverscheurende keuze om te maken want beiden doe ik met hart en ziel.
Daarom kondig ik met pijn in het hart aan dat we een punt zetten achter onze webshop. Het is een ongelooflijke rit geweest waarin ik heel wat leuke collega’s heb mogen ontmoeten, vrienden kon maken en mij op stoffenvlak helemaal kon uitleven.
Toen de webshop Liesellove startte, had ik nooit kunnen voorspellen dat we zo een succes zouden zijn. Het enthousiasme van velen over onze stoffenkeuze en aanpak was groot. Daarom dank voor al jullie bestellingen maar vooral ook dank voor jullie lieve woorden. Tot op het laatste moment hebben ze ons doen twijfelen, zelfs nu nog, terwijl ik dit bericht schrijf.
U vraagt zich misschien af waarom we deze keuze maken? 
Waarom we onze droom opgeven? 
Waarom we onze bloeiende zaak opgeven? 
U zult het misschien niet begrijpen, er een eigen wild verhaal van maken. 
Het antwoord is echter eenvoudig. Kiezen voor het uitbouwen van een zelfstandige zaak ging voor ons samen met het opstarten van een fysieke winkel. Echter, onze garage is daarvoor te klein. Een geschikt pand vinden in Gent zou veel investeringskosten vragen en zorgt er wederom voor dat de tijd voor onze kids beperkt blijft.
Waarom dan niet enkel de webshop verder zetten? 
Als ik daar eerlijk moet op antwoorden dan is het simpel. Naar ons gevoel is het webshopland de laatste maanden steeds meer aan het verzuren. Nieuwe webshops komen als paddestoelen uit de grond gerezen. Niet dat wij vies zijn van gezonde concurrentie maar concurreren met webshops, die erbij komen voor de ‘hobby’, die smijten met kortingen en ervoor zorgen dat je 12 maand per jaar aan -30% of meer kunt shoppen, daar passen wij voor. Ik wil daar geen nachten meer van wakker liggen en kies daarom liever voor mijn zeker bestaan bij mijn werkgever.
Een angsthaas ben ik dan misschien wel, maar uiteindelijk ben ik liever dat dan een slechte moeder, een slechte partner, een slechte dochter of een slechte vriendin.
Soms moet je nu éénmaal een droom opgeven, om andere te kunnen waarmaken… 
Deze bladzijde slaan we om,
maar er blijft veel over,
op nieuwe plannen wordt gebroed. 
Heel binnenkort hoort u ons weer en tot die tijd naai, brei en blog ik rustig verder.
Het is te zeggen, rustig, eerst nog de uitverkoop regelen!
Voor nu: bedankt voor het vertrouwen, voor al jullie bestellingen, voor al jullie lieve reacties!
Bedankt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

140 reacties

 1. Oh Lies, zo jammer om dat te lezen! Echt! Ik hoopte ergens dat je op het einde ging schrijven: "en dus kiezen we fulltime voor de webshop" Al snap ik het wel, want er ontstaat inderdaad een overaanbod, maar van de vaste waarden blijf ik fan!
  (Net nu ik dit weekend éindelijk wat energie vond om het kleedje dat ik je deze zomer al beloofde af te werken…)

  1. Wel belangrijk, het is niet enkel om die concurrentie, het is de tijd die ons vooral die keuze laat maken! Die prijzenoorlog gaf de doorslag omdat we aan beide scenario's even veel voordelen als nadelen zagen

 2. Een heel moedige keuze !
  Ik kan het begrijpen ; ik weet wat het is om constant in tijdsgebrek te zitten ; ik weet wat een burnout met je doet.
  Ik wens jou/jullie dan ook heel veel succes in de komende tijd en jaren , samen met het gezin.

 3. Als ik dit lees, kan ik maar besluiten: je maakt de juiste keuze. Los van het feit dat jij een van de tofste webshops in België hebt, en iedereen dit dus verschrikkelijk jammer zal vinden, met je in de eerste plaats denken aan jezelf, aan je gezin. Tijd komt nooit meer terug. En we blijven fan van je, met of zonder winkel!

 4. Heel jammer maar volledig te begrijpen. Je kan tevreden terugblikken op mooie momenten en geniet nu maar volop van elkaar. Veel succes in alles wat jullie nog zullen doen.

 5. oh wat een nieuws op deze ochtend. :( Maar je had het al wel een beetje aangegeven. Geniet na de uitverkoop van de rust. Soms verlang ik daar ook wel naar, want ook ik heb soms het gevoel een slechte moeder, vriendin en echtgenote te zijn. Vervelend gevoel. Dus ik begrijp je 100%!!! Je bent en blijf top hoor Lies! Veel succes ook met de toekomstplannen. Benieuwd!

  1. Zal wel ff moeilijk geweest zijn. Maar ik vermoedde echt helemaal niets… Ik was altijd wat 'bezorgd' om je want je zo slecht voelen van tijd tot tijd, is toch echt niet fijn. :( Hopelijk gaat alles nu in stijgende lijn! Knuf! M x

 6. Oh! Ik schrik! Jammer! Maar ik begrijp je beslissen. Kiezen voor je gezin en voor gemoedsrust is vééééél belangrijker! Hou je goed, en veel succes!

 7. Oh, wat vreselijk nieuws! Maar zoals je het zelf beschreven hebt de voorbije weken en ook in deze post, ik denk dat het een goede beslissing is voor jullie persoonlijk. Ik wens jullie dan ook veel succes bij de verdere plannen

 8. Wat een moedige moeilijke beslissing… We gaan jullie shop missen, maar je hebt gelijk, tijd is het allerkostbaarste dat je je kinderen kan geven. Ik blijf je volgen. Liefs, Leentje

 9. Wat een moedige moeilijke beslissing… We gaan jullie shop missen, maar je hebt gelijk, tijd is het allerkostbaarste dat je je kinderen kan geven. Ik blijf je volgen. Liefs, Leentje

 10. Heel goed van je dat je deze stap neemt! Natuurlijk heel jammer van je webshop, maar gezin en familie zijn het allerbelangrijkste! Vorig jaar heb ik ook een moeilijke keuze gemaakt op werkgebied en heb ik gekozen voor mijn gezin. Daar heb ik nog geen dag spijt van gehad! Zeker niet als mijn zoon van 7 zegt: 'Mama, ik ben zo blij dat jij mijn moeder bent. Je zorgt zo goed voor ons!'

 11. Ik vind het ongelooflijk knap dat je voluit de keuze maakt voor wat belangrijk is, die tijd komt niet meer terug, dat moet je nu doen. Jammer genoeg moest je daarvoor kiezen tussen de verschillende dingen die je met hart en ziel doet, maar hé, je zult er zo van genieten eens alles achter de rug is x

 12. Ik wil bijna zeggen "proficiat met je moedige beslissing" als is dat misschien niet het juiste woord. Maar je verdient toch een dikke bravo om de knoop zo door te hakken en te kiezen voor wat je dierbaar is. Ik begrijp de struggle volledig. Het leven is veel meer dan werken alleen en de tijd met je kinderen en je gezin is het mooiste geschenk voor hen en voor jezelf. Veel geniet van de nieuw gewonnen tijd!

 13. Wat jammer en wat een moedige beslissing! Ooit heb ik ook de moeilijke beslissing moeten maken om een hele toffe baan op te moeten geven om gezin, rust en ook mezelf voor te laten gaan. Ik voel met je mee, de slapeloze nachten, het wikken en wegen en het hartzeer…. Maar zoals je zegt er zijn maar 24 uren in een dag, die je maar beter kan besteden aan wat er echt toe doet.

 14. Oh nee zeg en keek er naar uit om samen met ons allen terug boven in Beselare te staan. Die strijd met anderen begrijp ik volledig. Ikzelf doe daar niet aan mee. Als ze alles weggeven zullen ze ook waarschijnlijk niet lang bestaan. Ik begrijp je keuze maar toch zien we je niet graag gaan. Het ga je goed, maar we zien je toch wel nog eens hé. Groetjes Larlotte

  1. Ik stop niet met naaien en bloggen en al dus vanaf nu kom ik gewoon als klant en onnozele trien die het zoveelste stofje zoekt voor haar kind ;-)
   als het lukt kom ik trouwens wel eens langs :)

 15. Amai, sterk dat jullie de keuze gemaakt hebben!! Ook met Kousen en Karton denk ik er minstens 1x per week over om te stoppen. Maar dan krijg je net op dat moment een leuke respons van een klant, of,… en dan doe ik toch meer weer verder,… Knap van jullie! En succes met de tijd!

 16. Kippenvel bij het lezen… Ik snap je helemaal dat als het kiezen wordt tussen werk(-liefde) en gezinsgeluk, je gezin op nr 1 staat. Een heel moedige keuze die veel tranen zal kosten. Hopelijk vind je snel de innerlijke rust die je verdiend…

 17. ola, dat is toch schrikken want je bent toch een van de leading ladies in stoffenland… maar je hebt gelijk. Het is NU dat je kindjes klein zijn, en het is NU dat je er voor hen moet zijn. Ik begrijp je beslissing volledig om te kiezen voor zekerheid en voor tijd, ik heb het ook gedaan, weliswaar in een andere context, maar de vreugde en voldoening is des te groter als je er ook kan ZIJN op de belangrijke sleutelmomenten in het leven van je dierbaarsten. Je hebt de juiste keuze gemaakt! x

  1. je verwoordt het zo goed… die sleutelmomenten wil ik niet missen en dat doe ik nu wel… ik huil als ik zie dat anderen met hun kids naar sinterklaas gaan en wij weeral niet kunnen omdat we aan het werk zijn, als anderen met hun gezin naar plopsa gaan of gewoon naar het speelplein of de kinderboerderij… ik voel me daar hoe langer hoe meer schuldig over… dus ik moest kiezen
   bovendien, niet alleen de kids, ook onze relaties, onze vriendschappen… alles begon te lijden onder al ons werk… spijtig dat we de keuze moesten maken tussen zaken die we met hart en ziel doen, het was makkelijker geweest als één van ons zijn job niet graag deed…

 18. ik kan niets toevoegen aan wat er hierboven al werd gezegd…
  een dikke virtuele knuffel is het enige wat mij nog rest want ondanks je hele klare uitleg moet het toch ook nog altijd een beetje pijn doen <3

 19. Spijtig dat er een vaste waarde verdwijnt :-(
  Ik snap echter volledig dat je voor je gezin kiest.
  Succes met de afhandeling van de uitverkoop en veel geluk in het leven na de webshop ;-)

 20. ik ben zo iemand die veel blogs leest, maar niet veel reageert. Maar nu even wel. Ik versta je voor de 100%. ik zit in een heel andere en toch identieke situatie. soms moet je gewoon verdomd harde keuzes maken in het leven. Het én-én-én verhaal is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd, maar uiteindelijk moet je kiezen. En dat is dikke shit. Ik was altijd al fan van je blog (hoe je daar alleen al tijd voor vind, ik kan zelf dat niet. Zelf naaitijd is er te weinig) Ook van je webshop, veel te weinig naar mijn goesting. Ik hoop dat je je zin in het leven terug kan vinden. Ik zoek mee, samen met jou, naar een stabiel evenwicht, maar toch met voldoende fun en uitdaging. Het leven is te kort om er niet van te genieten.

  1. en door de keuze die ik gemaakt heb, kan ik ook meer reageren en actiever volgen. ik beloof je dat ik dat in het vervolg zal doen. dus het is niet allemaal triest x

 21. Jammer dat je deze beslissing moest nemen, maar je moet echt doen waar je je goed bij voelt. Je gezinnetje kan er alleen maar wel bij varen. En die uitverkoop? Daar help ik je wel even mee :-) Veel succes nog!

 22. Een mooi en nieuw hoofdstuk wacht op je (jullie)! Ik zou dezelfde beslissing nemen, ook met pijn in het hart, maar zekerheid is niet te koop en zorgt ook vaak voor gemoedsrust in het hoofd en het leven. Dikke kus

 23. Een stille meelezen die je beslissing heel moedig vind. En inderdaad de webshop schieten uit de lucht. Eigenlijk jammer want op lange termijn gaat dit ten koste van de keuze, namelijk die webshops met stuntprijzen houden het niet lang vol vrees ik. Lies, geniet van je tijd met je gezin en wees trots op jezelf.

 24. Ik vond t gisteren al verdacht dat je de webshop sloot voor de stock… En toch lees ik dit bericht niet graag al begrijp ik je volledig! Moedige keuze!
  Ik ben er zeker van dat je terug rust gaat vinden en kan genieten van de extra tijd met je gezin! Ik wens het je alleszins toe! x

 25. Oh nee… dat is al de 2e webshop op mijn lievelingslijstje die op de 'deuren' sluit.
  Net als bij haar (in-pakt.be) snap ik het ook bij hoor Lies, maar dat maakt het niet minder jammer!
  Het ga je goed met je toekomstige plannen, hopelijk tot gauw!
  xx

 26. Ik denk niet dat iemand je beslissing niet zal begrijpen. Héél moedig van je! Ik heb de keuze voor de mijn gezin dit jaar ook gemaakt en heb er nog geen seconde spijt van gehad! Geld alleen maakt niet gelukkig! Geniet van de rust!

 27. Het was een hele moedige beslissing om met een webshop te beginnen en een nog een vele moedigere beslissing om er mee te stoppen. Ik vind het mooi hoe u deze hartverscheurende keuze beschrijft. De ene deur sluit en een andere deur gaat open….. Veel succes!!!

 28. Mijn naai-hart bloedt een beetje bij het lezen van deze post. Jullie zijn ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de Belgische naai wereld en hebben, naar mijn mening, een uniek concept met een prachtige collectie aan stofjes.
  Mijn ongetwijfeld is dit de juiste beslissing geweest! Door moeder te worden heb ik meer dan eens beseft dat carrière slechts een deel van het leven is en dat er andere dingen zijn die zowaar nóg belangrijker zijn! Het heeft ongetwijfeld érg veel moed gevraagd om deze beslissing te nemen en deze post te schrijven en er zullen zeker en vast veel traantjes gevloeid zijn (en nog komen). Maar geniet van je verdiende rust als alles achter de rug is en geniet van je gezin! We gaan je missen ;-)

 29. Een moeilijke maar moedige beslissing, Lies. Kiezen voor jezelf en je gezin is het belangrijkste!
  Ik ga mijn favoriete webshop missen,maar begrijp je keuze volledig!
  Dikke knuffel!

 30. Zucht. Weer een unieke stoffenwebshop minder. Maar ik snap het volledig. Wat verwoord je het toch prachtig. Wou dat ik het ook zo uitgelegd kreeg wat er allemaal in mijn hoofd spookt. Denk dat ik dan veel dichter bij een deugddoende job zat. Maar omdat ik die nu niet heb, werk ik vanaf vandaag 8u minder om een fantastische mama voor mijn kinderen te zijn. (Hopelijk zullen zij dat ook waarderen op termijn…)

 31. Toch ook nog even hier reageren ;) Zo'n zware beslissing, maar het klinkt als de juiste voor jullie. Je hebt het allemaal zo mooi verwoord en ik hoop echt dat jullie binnenkort in rustiger vaarwater terechtkomen. Ik hoop ook dat je – veel sneller dan ik ooit – jezelf echt als sterk kan zien omdat je deze bewuste keuze maakt (en dus al zeker niet als angsthaas)! Hou je goed!

 32. Ik volg je blogverhalen, reageer niet altijd maar ik kan je alleen maar steunen. Het is ontzettend moeilijk om de kostbare tijd goed in te vullen zonder er helemaal onder door te gaan. Moedige beslissing en ik hoop echt dat na de drukte van de uitverkoop er een nieuw evenwicht mag ontstaan! Alle goeds xxx

 33. wow deze zag ik nu eigenlijk niet aankomen :-/
  Maar hoe je het beschrijft, denk ik wel dat jullie de juiste keuze hebben gemaakt. Ik heb ook al gemerkt dat de concurrentie tussen stoffenshops te oneerlijk en te groot is. Je kunt dan inderdaad beter kiezen voor zekerheid en voor je gezin en niemand houdt je tegen om je volledig op het naaien te gooien in je vrije tijd ;-) Heel jammer, maar geniet van dat beetje extra rust in je hoofd! :-)

 34. Angsthaas? Net niet, als je 't mij vraagt. Dit is niet de gemakkelijkste beslissing, maar je hebt toch de moed om hem te nemen. Ik weet zeker dat je achteraf zult beseffen dat dit de juiste keuze was, als je weer meer tijd hebt om in je kinderen, je relatie, je vrienden te steken. Hopelijk krijg je alles vlot afgehandeld, en geniet je daarna met volle teugen.

 35. Was inderdaad een moeilijke beslissing waarschijnlijk, maar wel een moedige en ook de juiste als je het mij vraagt!!
  Geniet (na het regelen van de uitverkoop ;-) ) maar ten volle van de extra vrijgekomen "tijd" en van je gezinnetje!!!

 36. je deed me wat schrikken deze ochtend….die had ik niet zien aankomen. maar ik begrijp je wel volkomen. een aantal jaar geleden zat ik in een gelijkaardig schuitje. te veel werk, te weinig tijd en energie over om een goeie mama / partner / vriendin te zijn. in huilen uitbarsten op elk onmogelijk ogenblik omdat ik gewoon niet meer verder kon, compleet op zijn. ik heb toen beslist om voor mijn kinderen te kiezen, en dus ook voor mezelf. de rust die je dan in je hoofd krijgt is onwaarschijnlijk. er zijn dagen dat ik daar even spijt van heb, dat ik mijn job mis, maar die wegen niet op tegen alle andere momenten: als ze ziek zijn, tijd hebben om samen een spelletje te spelen, tijd hebben voor de dagelijkse routine, tijd over hebben voor jezelf en je man/familie en vrienden….
  ik wens het je van harte toe en hoop op een vlotte uitverkoop ( ik heb mijn steentje net bijgedragen) en op vele leuke momenten met je schatjes, op tijd voor jezelf, op rust in je hoofd.
  xxx

 37. Toen ik de nieuwsbrief kreeg had ik eigenlijk al een stil vermoeden dat dit nieuws zo volgen.Je moet je gevoel volgen,trek je niets aan van wat anderen zeggen/denken/menen te weten … jouw leven en dat van je gezin gaan voor!Veel succes om alles verder op een rijtje te zetten en hopelijk gaat het binnenkort allemaal wat gemakkelijker voor jullie.

 38. Oh Lies, hoe erg ik het ook vind, des te meer begrijp ik waarom je deze beslissing hebt moeten nemen. Er zijn maar 24u op een dag en als je constant bezig bent met te werken, hou je dit niet vol. Deze beslissing moet verschrikkelijk geweest zijn voor jullie. Ik hoop oprecht dat jullie waarschijnlijk voor de eerste keer kunnen genieten van een normaal huishouden zonder al teveel verplichtingen.
  Knuffel je vent, axelle en Baptiste plat en geniet van je gezinnetje.
  Veel liefde van ons

  Channa

 39. En toen … begreep ik nog maar eens volledig een blogbericht. En nu … huilt mijn hart met je mee … Lieve, lieve Lies, hou je hartje vast, de uitverkoop is echt niet prettig … Seen that, done that ;-) Maar geloof me, het geeft zoveel ruimte. Lang heb ik er ook over gedaan, die droom, die geef je niet zomaar op …
  Nu, 9 maanden na mijn uitverkoop, jubelen mijn kinderen dat ze zo'n fijne mama hebben… Geloof me, dat is een harde spiegel, maar het doet zo'n deugd … Laat het over je komen deze heisa, bouw rustpunten in, zeker in een uitverkoopfase is er tijd, niemand hoeft zijn pakje morgen te hebben! xxx

 40. Wat schrik ik even en toch ook niet helemaal als ik dit bericht lees. Wij hadden ook ooit een eigen zaak en hebben ze na 1,5 jaar ook stopgezet met de (bij ons toch) bijhorende financiële kater. Dat is hopelijk bij jullie niet het geval! Het is toch echt niet evident hier in ons landje om te proberen zelf iets op te bouwen en er van te kunnen leven. Je mag fier zijn dat je het geprobeerd hebt!

  En terecht, je gezinnetje komt op de eerste plaats! Gelukkig gaan we je nog blijven horen hier op je blog en hopelijk krijgen we nog veel leuke naai-creaties :) X

 41. Ik begrijp u volkomen. Onze branche is iets volledig anders maar ook bij ons is de concurrentie moordend en werken we op den duur voor een peulschil, waarop de klant graag nog een extra korting zou hebben want in Duitsland staat het goedkoper. Tja.
  Ga voor uw gezin en kinderen, dat is nog steeds de beste investering :)

 42. Ik volg je blog nu ook al een tijdje. De laatste tijd leefde ik enorm met je mee… Je gaf inderdaad zelf al een beetje aan. Ik herken het allemaal zeer goed. Ik heb ook twee kindjes ongeveer van de leeftijd van de jouwe… en dat is sowieso al druk. Ik snap je beslissing volkomen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het spijtig is ;-)
  Veel succes! En ik ben wel benieuwd wat je nog allemaal in de toekomst gaat doen :-)

 43. wat een sterke vrouw ben je dat je deze keuze kunt en wilt (en moet) maken! dapper van je dat je niet voor jezelf kiest maar voor je gezin. trots om deze woorden te kunnen lezen. ik wens je alle goeds toe! herken je woorden als geen ander. maar eens komt de dag en denk je hieraan terug met een goed gevoel!

 44. ik ben geen klant bij jou en wellicht komt dat net door het overaanbod in stoffenwinkels, founituren, etc … Ik ben wel een trouwe lezer van jouw blog en af en toe laat ik hier een reactie achter.
  Voor mij komt deze moedige beslissing niet onverwacht: uit eerdere berichten bleek al duidelijk dat jullie nood hebben aan wat ademruimte voor het gezin en de leuke dingen des levens …
  Toen je amper na anderhalve week na de bevalling de webshop 'na welverdiende rust' terug opendeed, dacht ik 'oei, das snel', maar zelf zelfstandige zijnde weet ik maar al te goed wat een druk er is om de business draaiende te houden … En zelfs al heb je nog zo'n goede teamgenoot, die heeft ook maar twee armen en benen en heeft ook rust nodig . Ik denk dat velen onderschatten wat er allemaal achter de schermen van een webwinkel gebeurt en dat ook wanneer de orders de deur uit zijn, het nog niet gedaan is … Sure, na de geboorte van een extra kind, dien je terug een ritme te vinden: soms vallen de puzzelstukjes op zijn plaats, soms ook niet en dan moet je knopen doorhakken. Na de geboorte van dochter 3 heb ik mijn job in Brussel ook met pijn in hart geruild voor een praktijk dicht bij huis, omdat de combinatie niet meer leefbaar was … Ik heb het proces negen maanden laten aanslepen, omdat ik de knoop niet durfde doorhakken, maar achteraf bekeken had ik het sneller moeten doen, het had me wat liters vocht gespaard …
  Ik wens je immens veel succes in wat je doet en wie weet komen we elkaar nog eens tegen op weg naar de naailes op donderdag (ik zag je een aantal weken geleden met de maxi-cosi en pas toen ik thuis kwam viel mijn frank)!

 45. Lieve Lies, ik denk dat je een belangrijke goede keuze voor jezelf en je gezin hebt gemaakt. Natuurlijk zal ik je webshop missen. Natuurlijk zal ik soms nog uit gewoonte naar Liesellove surfen in de hoop er mooie stofjes te scoren. Natuurlijk … maar niets is belangrijker dan je goed voelen, in wat je doet, in wie je bent, en hoe je je rol als mama, als vrouw, als werkneemster en … let's be honest … als mens in te vullen.
  Het ga je goed en hopelijk zie ik je regelmatig nog mooie naaisels posten op één van de vele facebookgroepen. Ik heb voor mezelf reeds van in het begin voorgenomen dat naaien mijn hobby is. En een hobby moet je met plezier en passie kunnen uitvoeren. Zonder tijdsdruk (of toch niet teveel), zonder verwijten, op momenten dat je er zin in hebt, en tijd voor hebt.

  Geniet van je leven, je man, je kinderen, … geniet met volle teugen en maak daar maar tijd voor. Ik kan het je zeggen, dat maakt je gelukkig :) en als jij gelukkig bent, dan volgt de rest wel.

  Kus x

 46. Nu overheerst natuurlijk nog het gevoel van spijt, verdriet en al dit soort rauwe rouwgevoelens maar binnenkort ga je zo genieten van de heerlijke kleine deugdmomentjes… Denk aan het zitten op een bankje in een speeltuin of zot worden van het lawaai in Plopsaland ;-). Dat staat je ook allemaal te wachten en wie weet doet zich ooit weer een andere opportuniteit voor. Iets waar je je weer helemaal in kan gooien op de goede moment. Het feit dat jullie zo gewaardeerd worden is helemaal jullie verdienste en dat is lang niet iedereen gegeven… Ik hoop dat je al de mooie woorden die hier te lezen zijn diep in jezelf opslaat en trots kan zijn op wat jullie gerealiseerd hebben! Chapeau en het ga je goed op de weg die jullie in slaan…

 47. Hoi, Zo herkenbaar… die eeuwige strijd. Al die keuzes en alle stress die gepaard gaat met die keuzes. Top dat je deze beslissing durft nemen! De keuze zal zeker niet makkelijk geweest zijn. Op naar de toekomst met sprankelende momenten en veel gezinsgeluk

 48. Wat een moeilijke en dappere beslissing van je! Je kinderen zijn maar een keer klein, en dat kun je niet over doen. Er komen later vast weer andere kansen op je pad. Ik hoop dat je wel af en toe blijft bloggen. Veel geluk op je nieuwe weg!

  1. waarschijnlijk krijg ik wat meer tijd voor mijn blog, de blog was er ooit eerst en is een hobby van me dus die blijft, zeker en vast, net zoals de kriebels om te naaien en stofjes te zoeken ;-)

 49. Goed dat je de knoop hebt kunnen doorhakken. Begrijp me niet verkeerd, maar ik ben blij dat je het gedaan hebt. Hopelijk brengt het je de rust die je voor jezelf en je gezin zoekt. Ik begrijp de redenen achter je moeilijke beslissing helemaal.
  Dikke knuffel!

 50. Oooo wat jammer!
  Ik begrijp je wel helemaal… Tijd. Dat is hier ook iets dat ik vaak te kort kom! En idd soms moet je keuzes maken. En het voelt nu mss aan als verliezen. Maar op lange termijn gaat het je zeker meer rust geven. Il begrijp volledig dat je voor je gezin en zekerheid kiest.
  Ik hoop nog veel creaties van je mogen te bewonderen. ZE zijn altijd een bon van inspiratie voor me xxx

 51. Vergeet nooit dat kengetallen fantastisch deed en dit op alle vlakken. Met plezier snuffelde ik rond en las steeds graag je verhaal… recht uit het leven gegrepen. Je gezin moet inderdaad nog gezond knn functioneren. Je maakt een moeilijke keuze maar een goeie beslissing vr je lichaam en geest. Geniet van de nieuwe avontuur en kijk met een positieve blik terug op je webshop.

 52. lieve Lies

  Ik vind het een heel sterke beslissing, die ongetwijfeld wel moeilijk is maar enkele jullie als mama en papa kunnenweten wat het beste is voor jullie gezin! Sterk zijn betekent namelijk ook op tijd je eigen grenzen aangeven…xxx

 53. Ik ben ook een volger en lees de laatste weken met compassie (begrijp dit niet verkeerd, in de trend van: Ai ai lieve Lies… Hopelijk gaat het snel weer beter!). Ik denk dat dit ook de beste beslissing is. Ook ik snoeide in mijn werkuren voor tijd voor mijn kind en ben van plan nog meer uren (op zelfstandige basis) te laten vallen als hij naar school toe gaat. Het laatste jaar had ik ook geen tijd over, ook al dacht ik er tijdens mijn zwangerschap anders over. Ik naaide amper een aantal accessoires bij elkaar met stofjes die ik op het stoffencircus vond en ik watertandde op jullie stofjes. Maar eerst moest ik wat meer naairn. Moeten, moeten… Ook weer niet goed. Je geeft me een reden om nog eens langs je internetkraampje te gaan, maar ik moet nu nog even geduld hebben blijkbaar.
  Ik wens je heel veel succes toe, heel veel goedgevulde en onvergetelijke tijd!

 54. Ik las net je berichtje op facebook en klikte gauw even door naar hier om verder te lezen. En o, wat begrijp ik je goed. Ik had het zelf helemaal niet zien aankomen, want wegens tijdsgebrek (nogal een woord hé ;-) ) lees ik gewoon niet veel blogs meer, dus wat hiervoor geschreven werd heb ik gemist… Zo ongelooflijk moedig en bewonderenswaardig van je! Ik ben blij dat ik je door je webshop heb leren kennen en een paar keer mocht ontmoeten :-). Veel succes met wat je verder nog allemaal graag wil gaan doen! Lieve groetjes! xxx

 55. Oei, jammer, dit lijkt me een hartverscheurende keuze, maar ik begrijp je helemaal. Hopelijk kan je tevreden terugblikken en genieten van de tijd die vrij komt.

 56. Oh, ik moest toch wel even slikken bij dit berichtje. Maar het is zo belangrijk om je hart te volgen en te zorgen dat je voldoende ruimte voor jezelf, je gezin, je familie, je vrienden… blijft hebben. Heel veel succes in de toekomst, je webshop was alvast een succesverhaal, een mooie herinnering om te koesteren.

 57. Heel jammer Lies! Je had altijd net die stofjes die je ergens anders niet vond…en ik kon bij je ophalen… Maar je kiest voor tijd en geluk, en daar wens ik je veel succes mee!

 58. Hey Lies, zo jammer dat jullie tot zo'n keuze werden 'gedwongen' maar ik begrijp het volledig en denk dat je door te kiezen voor je gezin altijd een goede keuze maakt! De tijd vliegt zo snel voorbij, het zou jammer zijn als je achteraf moet terugblikken op zoveel dingen die je hebt gemist. Een nieuwe webshop kan altijd nog maar kinderen terug klein laten worden dat lukt niet zo goed ;-). Neemt niet weg dat ook ik het heel erg jammer vind dat jouw shop verdwijnt, jouw shop stond hier met stip op nummer 1 als het ging om mijn favoriete stoffenwebshops. Ik denk dat de laatste naaiwerken die ik gemaakt heb en die niet in tricot waren allemaal met stoffen uit jouw shop was dus ik zal op zoek moeten gaan naar een waardige vervanger :) Ik wens je het allerbeste in je nieuwe avonturen en blijf je natuurlijk met veel plezier volgen op jouw blog :) En geniet! Geniet van jouw mooie gezin :)

 59. Ik vind dit echt héél spijtig!! Jij stond met je webshop bovenaan mijn lijstje. Maar hoe graag ik ook naai en droom van een eigen winkel met allemaal leuke stoffen en kleertjes…Ik zou het jou niet nadoen, net om dezelfde reden waarom jij nu stopt…Zelf werk ik parttime en ik zou voor geen geld van de wereld naar een fulltime willen overschakelen. Laat staan om een zelfstandige te zijn die nooit gedaan heeft. Mijn gezin is mij daarvoor veel te kostbaar, mijn gezin is mijn carrière en ja we moeten het met minder zien te doen, maar als je daarvoor meer leven en quality time voor in ruil krijgt, dan is de keus zéér snel gemaakt.
  Hoe spijtig ik het ook vind om er weer eentje te zien gaan, geniet van je tijd, je gezin en vergeet ook vooral jezelf niet ;-) Het ga je goed en ik blijf je zeker volgen om te zien wanneer je ei is uitgebroed ;-)

 60. Lies, wat een moedige beslissing nam je. Ik kreeg wel kippenvel toen ik het las want bij jou kon ik heel leuke stoffen vinden. De service was elke keer top. Maar ik begrijp je beslissing. In onze maatschappij is tijd immers een kostbaar gegeven dat je moet koesteren. Je doet er goed aan om je hart te volgen.

 61. fffft! Ja, nu begrijp ik je gedrag wat van vorige zaterdag. Je bent een sterke vrouw. Maar we hebben allemaal onze grenzen. Kiezen is wel altijd loslaten met pijn in het hart soms, maar ook met opluchting. Ik blijf een trouwe volger en was al fan van je voor je een webshopmadam was. Tijd om wat meer te onthaasten. Dikke knuffel! x

 62. Ik vind het heel jammer dat de webshop zal stoppen want ik vond bij dat ene speciale (kraanvogel) stofje voor dat ene speciale projectje. Maar zoals het kraanvogels betamen, nemen ze je dromen mee naar de hemel om ze in vervulling te laten gaan. Ik hoop dat ze dat ook voor jouw zullen doen. Geniet van je gezin, de tijd, .. veel geluk met wat de toekomst je brengt

 63. Oooh en ik kende je nog maar net, en ik heb zoveel plezier gehad van jouw stofkes, die ene keer, en ik wou net voor een nieuw project bij jou komen ….
  Moeilijke beslissing voor jou, die ervaring nemen ze je toch niet meer af! Knuf!

 64. Wat moeilijk om een droom op te geven, maar je krijgt er inderdaad héél wat voor in de plaats…
  Een mens kan nu eenmaal niet alles doen (daar heb ik ook de hele tijd last van, te veel willen).
  Kiezen is verliezen, het is zowat de leuze van deze tijd, maar ik begin te beseffen dat dat fout is. Kiezen is winnen, hoor. Prioriteiten stellen en kiezen voor hetgeen écht belangrijk is.

 65. Woooow, dit is toch even slikken… Maar tegelijk begrijp ik je keuze echt heel goed en voel ik, naast spijt omdat je toch eigenlijk echt anders was dan de vele anderen, toch vooral een groot gevoel van bewondering. Het vergt volgens mij enorm veel moed om deze keuze te maken. Om die ene droom op te geven. Echt, petje af dat je dit doet. Ik weet nog zekerder dan ervoor dat je echt een fantastisch mens bent, en dat je meer dan ooit een geweldige mama, vrouw, vriendin, … bent omdat je deze keuze voor jezelf én voor hen doet. Ik hoop echt met heel m'n hart dat je blijft bloggen, want je bent echt een voorbeeld op dat vlak! (Ik ben net zelf een blogje gestart trouwens… En jij bent zeker en vast een voorbeeld'.) ik houd enorm van je stijl en schrijfsels. In elk geval wens ik je dezer dagen heel veel moed en sterkte, en wens ik je heel erg toe dat je voelt dat dit de juiste keuze was en is. Ik wens je alle succes toe met al wat komt, met nieuwe uitdagingen, met het gevoel dat je stilaan gaandeweg eindelijk tijd zal vinden voor zoveel andere dingen… Heel veel geluk, en nogmaals: Waauw, moedige en knappe keuze!!

 66. Lies, ik verschiet ervan, maar eigenlijk ook niet. Ik weet heel goed hoe zwaar het is en hoe 95% van wat er zich achter de schermen afspeelt gewoon niet te zien is voor de buitenwereld. Ik vind jullie beslissing heel erg moedig. Ik hoop dat je snel de balans terug vindt en kunt genieten van elkaar.

 67. Moedige keuze! En je hebt groot gelijk, continu rushen en dat slechts voor een appel en een ei, dan kan je beter je tijd ontspannen met je kindjes doorbrengen.
  Ik ben opgelucht dat we je toch nog gaan lezen, ik vreesde even dat je daar ook mee zou stoppen…
  Groetjes!

 68. Ik ga je webshop missen, daarover ga ik niet liegen, maar ik begrijp het volledig. Ik gaf 5 jaar geleden mijn droomjob als veearts op omdat het te veel werd en omdat een gezinnetje starten er anders niet in zat. 5 jaar later en een prachtdochter later, sta ik nog altijd achter mijn keuze. Natuurlijk mis ik het en heb ik met momenten spijt, maar als ik thuiskom na het werk en echt tijd heb voor man en dochter en gewoon kan eten en slapen, weet ik dat ik de juiste keuze maakte. En die momenten zal jij zeker ook ervaren. Als het geen moeilijke keuze zou zijn, zou ze niet zo belangrijk zijn denk ik. En je gezin en je gezondheid zijn volgens mij steeds de juiste keuze. Moedig!