Tranen om…

Mijn hart huilt, al mijn hele leven lang, alleen nu: elke dag een beetje meer. 
Ik schrijf dit bericht om 23u55 ’s avonds, wachtend op de laatste voeding van Baptiste. Ik snak naar mijn bed maar weet nu al dat het weer een slapeloze nacht wordt. Melding op tv dat er straks nog een persconferentie is. Mijn maag keert om. Welk nieuws sturen ze deze nacht de wereld nog in? Een terrorist gevat? Een aanslag vermeden? Mensenlevens verloren? 
Ik vecht tegen tranen… 
tranen om de mensheid, die elke dag een beetje meer verloren lijkt te gaan
tranen om alle slachtoffers te wereld van gekheid, wreedheid, meedogenloosheid 
tranen om mijn kinderen, die ik grootbrengen moet in een wereld waar steeds minder vrede is
tranen om de warmte en liefde die ik ken
tranen; niet uit angst maar uit puur verdriet. 
Mijn hart bloedt en huilt elke dag een beetje meer.
Oh wereld, wat is er mis met ons? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Comments

  1. Blijven kijken naar het moois! En misschien kunnen jullie ook een Wensenboom maken (zoals ik net deed, zie mijn blog)? Mij helpt het in ieder geval om op zo een manier iets positiefs te proberen doen…

  2. Ga slapen, kruip in je bed met je zoon. Ruik aan zijn haren. En slaap. Het wordt weer mooi, ook en vooral voor onze kinderen. Hier gaan we door en voor onz kinderen wordt het weer mooi!

  3. Ik begrijp je volkomen. Ik heb voor mezelf beslist om (even) het nieuws zo min mogelijk te volgen. Enkel af en toe in de auto hoor ik nog een half nieuwsbericht. Niet dat ik de waarheid wil negeren, maar wel als een soort zelfbescherming. Door alle (overbodige, nikszeggende, suggestieve) nieuwsberichten worden de mensen angstig. Probeer te genieten van alle kleine dingen en op die manier de angst voor wat zou kunnen komen te overwinnen.