Tulla Jurk (KCW #3 – Spring 2015)

Ik viel als een blok voor de nieuwe ‘La Maison Victor.’ De meningen erover zijn wederom verdeeld maar moest ik niet zwanger zijn, wist ik wel wat te maken voor mezelf. Om dat te compenseren maakte ik de Tulla jurk voor Axelle. Nog steeds in het kader van ‘Kid’s Clothes Week.’ Dat zorgt er trouwens voor dat er tegenwoordig veel Engelstalige lezers over de vloer passeren dus bij deze een extra taaltje… 😉

A new edition of a sewing magazine ‘La Maison Victor’ gave me new inspiration for kid’s clothes week. The Tulla Dress made in neoprene. 

Ik koos voor haar draagmaat 92 en was naïef. Ik nam haar maten niet op…

Tijdens het verwerken van de stof, begon al een alarmbel rinkelen. Bij een pasbeurt werd het verdict bevestigd. Dit korte model valt zelfs bij mijn bijna 2-jarige te kort, en peuters kunnen nogal eens met iets wegkomen.

I forgot to take her measurements, what I regret. This model falls to short for my almost 2-year girl. It’s sad but hey… what can you do about it? 

Zonde, want ik vind het een heerlijke jurk in de neopreen die zij adviseren. Ik werkte er hier al eens mee. Bovenaan werkte ik af met biais maar onderaan liet ik de stof zo, wederom zoals ‘La Maison Victor’ adviseert.

Like I already said, I worked with neoprene. It’s so easy to work with it! For the neckline, I used bias binding but the skirt I left so. 

Wat ik met de jurk ga doen is me nog onduidelijk. Het enige wat ik kan bedenken is het bovenstukje lostornen om er een rokje van te maken. Of ik moet uit een restje stof een nieuw bovenpand maken, weliswaar een verlengde maat 92, want in de breedte zit de maat wel goed! 😉

I would like to hear your advice how I can customize the dress. Make a skirt of it? … 

Op naar een volgend project dat hopelijk wel past! 😉 
Patroon: Tulla Jurk uit La Maison Victor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 reacties

  1. Het is een heerlijke stof, maar alweer uitverkocht en nu echt niet meer te krijgen 🙁 heb wel nog een laatste stuk liggen dus als je het wil mail je me maar 🙂

  1. Zat ik ook al te bedenken maar ik dacht dan eerder tussenin ofzo? nu ja als ik dan toch moet lostornen kan ik beter uit het restje stof een nieuw bovenpand halen, niet? want andere neopreen heb ik hier niet liggen 🙂

 1. prachtige stof ! wat ben ik blij dat ik op je blog uitkwam toen ik mijn twijfels kreeg bij het patroon bij het nameten … dochter draagt 92 maar als ik nameet zou ik de 110 al mogen maken, bedankt om de twijfels weg te nemen 😉

 2. nog efkes vergeten te vermelden in de vorige post, Ik zal het kleedje maken in de prachtige roze piqué die ik onlangs bij je kocht 😉

 3. Oooh wat mooi… en wat jammer…. Snelste optie zou zijn om er een strook tussen te zetten. Kan alleen niet goed inschatten of dat het karakter van de jurk heel erg verandert. Maar dit is zo ook een erg leuke tuniek. Hippe skinny of legging eronder en helemaal af 🙂

  1. Not done?? Ik heb heel lang leggings onder jurkjes afgezworen maar kom er echt van terug. Jurkjes komen meer de kast uit en vind het best ok, of skinny's gelijk mieke zegt…

 4. Oh super jammer want zooo mooi! Ik vind het pittig kort, kan nog net wat mij betreft. Een legging mss niet, maar een skinny jeans in koningsblauw of bruinrood eronder? Topoutfit!

  1. als ze er een tijdje mee rond loopt is het niet meer pittig kort maar echt te kort, dan zie je de helft van haar body en pamper 😉 ik probeer alvast de verschillende tips die hier worden gegeven… mss nu nog met een broekje en deze zomer dan veranderen tot rok 🙂