DIY

Tulla Jurk (KCW #3 – Spring 2015)

Ik viel als een blok voor de nieuwe ‘La Maison Victor.’ De meningen erover zijn wederom verdeeld maar moest ik niet zwanger zijn, wist ik wel wat te maken voor mezelf. Om dat te compenseren maakte ik de Tulla jurk voor Axelle. Nog steeds in het kader van ‘Kid’s Clothes Week.’ Dat zorgt er trouwens voor dat er tegenwoordig veel Engelstalige lezers over de vloer passeren dus bij deze een extra taaltje… πŸ˜‰

A new edition of a sewing magazine ‘La Maison Victor’ gave me new inspiration for kid’s clothes week. The Tulla Dress made in neoprene. 

Ik koos voor haar draagmaat 92 en was naΓ―ef. Ik nam haar maten niet op…

Tijdens het verwerken van de stof, begon al een alarmbel rinkelen. Bij een pasbeurt werd het verdict bevestigd. Dit korte model valt zelfs bij mijn bijna 2-jarige te kort, en peuters kunnen nogal eens met iets wegkomen.

I forgot to take her measurements, what I regret. This model falls to short for my almost 2-year girl. It’s sad but hey… what can you do about it? 

Zonde, want ik vind het een heerlijke jurk in de neopreen die zij adviseren. Ik werkte er hier al eens mee. Bovenaan werkte ik af met biais maar onderaan liet ik de stof zo, wederom zoals ‘La Maison Victor’ adviseert.

Like I already said, I worked with neoprene. It’s so easy to work with it! For the neckline, I used bias binding but the skirt I left so. 

Wat ik met de jurk ga doen is me nog onduidelijk. Het enige wat ik kan bedenken is het bovenstukje lostornen om er een rokje van te maken. Of ik moet uit een restje stof een nieuw bovenpand maken, weliswaar een verlengde maat 92, want in de breedte zit de maat wel goed! πŸ˜‰

I would like to hear your advice how I can customize the dress. Make a skirt of it? … 

Op naar een volgend project dat hopelijk wel past! πŸ˜‰ 
Patroon: Tulla Jurk uit La Maison Victor


27 Comments

 • Reply
  Majella Vandeputte
  27 april 2015 at 18:00

  Wat een prachtige stof… daar ben ik onmiddellijk verliefd op!
  Nu nog dochtertje overtuigen maar dat zal waarschijnlijk niet zo moeilijk zijn!

  • Reply
   Liesellove
   27 april 2015 at 18:01

   Het is een heerlijke stof, maar alweer uitverkocht en nu echt niet meer te krijgen πŸ™ heb wel nog een laatste stuk liggen dus als je het wil mail je me maar πŸ™‚

 • Reply
  ZowieZo Handmade
  27 april 2015 at 18:03

  OK, ik wil die jurk ook! Supermooie! Misschien kan je er een strook aannaaien in een effen kleur?

  • Reply
   Liesellove
   27 april 2015 at 18:05

   Zat ik ook al te bedenken maar ik dacht dan eerder tussenin ofzo? nu ja als ik dan toch moet lostornen kan ik beter uit het restje stof een nieuw bovenpand halen, niet? want andere neopreen heb ik hier niet liggen πŸ™‚

 • Reply
  ann cloots
  27 april 2015 at 18:13

  Een legging onder?

 • Reply
  With love - by Eva
  27 april 2015 at 18:43

  En het onderste deel losmaken en gewoon een langere rok knippen? (Ik kies altijd voor de minste-werk-optie πŸ˜‰

  • Reply
   Liesellove
   28 april 2015 at 06:17

   er is een heel grote kans dat het dat wordt πŸ˜‰

 • Reply
  gerhildemaakt
  27 april 2015 at 18:53

  Combineren met een legging? Schoontje!

 • Reply
  Ornella
  27 april 2015 at 18:55

  prachtige stof ! wat ben ik blij dat ik op je blog uitkwam toen ik mijn twijfels kreeg bij het patroon bij het nameten … dochter draagt 92 maar als ik nameet zou ik de 110 al mogen maken, bedankt om de twijfels weg te nemen πŸ˜‰

 • Reply
  Ornella
  27 april 2015 at 18:57

  nog efkes vergeten te vermelden in de vorige post, Ik zal het kleedje maken in de prachtige roze piquΓ© die ik onlangs bij je kocht πŸ˜‰

  • Reply
   Liesellove
   28 april 2015 at 06:20

   oh benieuwd hoe het bij je gaat uitpakken πŸ™‚

 • Reply
  Little Train
  27 april 2015 at 18:58

  Je kunt er ook een tuniek van maken? Een legging of smal broekje er onder en je hebt een super leuk setje!

 • Reply
  Inspinration
  27 april 2015 at 19:08

  Heel mooi, wat jammer dat het te kort is, maar als tuniekje kan hij inderdaad nog lang mee!

 • Reply
  marieke (circle meets line)
  27 april 2015 at 19:16

  Oooh wat mooi… en wat jammer…. Snelste optie zou zijn om er een strook tussen te zetten. Kan alleen niet goed inschatten of dat het karakter van de jurk heel erg verandert. Maar dit is zo ook een erg leuke tuniek. Hippe skinny of legging eronder en helemaal af πŸ™‚

  • Reply
   Liesellove
   28 april 2015 at 06:20

   die strook ertussen weet ik zo niet.. heb geen soortgelijke stoffen en ik denk dat dat enorm gaat opvallen

 • Reply
  patricia
  27 april 2015 at 20:15

  Ik zou ook geneigd zijn om te proberen met een extra tussenstukje of inderdaad het een tuniek gaan noemen

 • Reply
  MultiVroon
  27 april 2015 at 20:18

  Tailleband ertussen lijkt mij…? Wel mooi en gek stofje voor neopreen!

 • Reply
  128
  27 april 2015 at 20:39

  Zo jammer want zo schoon! Ik zou ook voor een felle strook gaan! (en please geen legging ;))

  • Reply
   ann cloots
   29 april 2015 at 20:10

   Not done?? Ik heb heel lang leggings onder jurkjes afgezworen maar kom er echt van terug. Jurkjes komen meer de kast uit en vind het best ok, of skinny's gelijk mieke zegt…

 • Reply
  Mieke Jansen
  27 april 2015 at 21:13

  Oh super jammer want zooo mooi! Ik vind het pittig kort, kan nog net wat mij betreft. Een legging mss niet, maar een skinny jeans in koningsblauw of bruinrood eronder? Topoutfit!

  • Reply
   Liesellove
   28 april 2015 at 06:19

   als ze er een tijdje mee rond loopt is het niet meer pittig kort maar echt te kort, dan zie je de helft van haar body en pamper πŸ˜‰ ik probeer alvast de verschillende tips die hier worden gegeven… mss nu nog met een broekje en deze zomer dan veranderen tot rok πŸ™‚

 • Reply
  Sarah
  28 april 2015 at 07:32

  Zo'n mooi jurkje! Echt jammer dat het te klein is!

 • Reply
  Emma en Mona
  28 april 2015 at 08:18

  zonde, want de jurk is zalig!

  • Reply
   Liesellove
   28 april 2015 at 08:29

   en ik verwacht een jongen dus ik kan er niks mee als ik hem niet aanpas… het zal dus lostornen worden wat een leuk taakje wordt bij deze stof

 • Reply
  NoLa
  28 april 2015 at 18:02

  Misschien een onderrok in contrasterende kleur? Vastgemaakt of los? In ieder geval mooie stof en mooi afgewerkt!

  • Reply
   Liesellove
   29 april 2015 at 09:12

   dat is misschien ook nog wel een idee, maar dan moet ik toch even zoeken naar iets bijpassend πŸ™‚

 • Reply
  Carolien - On a Healthy Adventure
  30 april 2015 at 07:55

  Wauw, zo'n mooi jurkje!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.