Jaaaaa! We zijn weer vertrokken! Boeken halen, brooddozen zoeken en ah ja, turnpantoffels. Die ondingen die je élk jaar weer vergeet, en welke je kind ook na een maand sowieso kwijt is. Want wat is er handig aan IEDEREEN MET DEZELFDE SCHOENEN? Dat zorgt niet alleen voor chaos, dat is ook gewoon een gebrek aan creativiteit. Awel, dan moeten we daar iets aan doen. Laat daarom je kind zijn turnsloefen eens zelf pimpen!

Turnpantoffels, het is iets dat standaard bij de uitrusting van onze schoolgaande kinderen hoort. (En waarom vergeten we dat elk jaar weer dan?) Trouwens, laten we eerlijk zijn: turnpantoffels zijn vooral saai en heel erg wit. Met enkele eenvoudige ingrepen pimp je deze witte misbaksels echter in geen tijd. Of nog beter: pimpen je kids deze in geen tijd, want deze activiteit is volledig kidsproof. (En alle verantwoordelijkheid die je kan doorschuiven: euh, doen!) Daarom schreef ik voor Maison Slash een korte DIY! 

turnpantoffels pimpen turnpantoffels pimpen Je kan op tientallen manieren turnpantoffels pimpen. Zo kan je aan de slag gaan met textiellijm en stof, bijvoorbeeld met een mooi stukje kant. Je kan figuren uitsnijden uit flockfolie en deze op de pantoffels strijken. Of voor een stoere versie kleef je studs op. Maar bovenal, zoek het niet te ver en duik eens in je knutselkoffer. Zo haalden we hier nog eens de textielverf en -stiften boven. 

Hoemaakjeda?

Voor je begint, misschien een handige tip: was de turnpantoffels eerst en laat goed drogen! Daarna mag je losgaan met alle creativiteit die er bij jou dringend uit moet.  

1. Textielstiften

  1. Geef hem/haar textielstiften en turnpantoffels
  2. Geef hem/haar de opdracht om zich uit te leven op de pantoffels.
    (Geef kleinere kinderen wel even mee dat de stiften enkel bedoeld zijn om te tekenen op het stoffen gedeelte!)
  3. Klaar! 

2. Vormpjes

Ook leuk is om vormpjes te gebruiken uit flockfolie. Snij een vormpje uit en stempel dit op de pantoffel met textielverf. Vergeet niet de mal eerst goed vast te kleven met plakband op de turnpantoffel. Stempelen is iets moeilijker om te doen en daarom niet geschikt voor kleinere kindjes. (Voor hen opteren we persoonlijk steeds versie 1: losgaan met textielstiften)

turnpantoffels pimpen

3. Stempelen

Iedereen heeft wel ergens een doos met stempels in huis. Haal ze nog eens boven en bedruk hiermee de pantoffels. Zo kan je bijvoorbeeld de naam op de pantoffels zetten. (Nooit meer discussie over van wie de pantoffels zijn!) 

En nu: turnen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties