Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Turnpantoffels pimpen doe je zo!

5 september 2017
turnpantoffels pimpen

Turnpantoffels pimpen doe je zo!

5 september 2017

Jaaaaa! We zijn weer vertrokken! Boeken halen, brooddozen zoeken en ah ja, turnpantoffels. Die ondingen die je élk jaar weer vergeet, en welke je kind ook na een maand sowieso kwijt is. Want wat is er handig aan IEDEREEN MET DEZELFDE SCHOENEN? Dat zorgt niet alleen voor chaos, dat is ook gewoon een gebrek aan creativiteit. Awel, dan moeten we daar iets aan doen. Laat daarom je kind zijn turnsloefen eens zelf pimpen!

Turnpantoffels, het is iets dat standaard bij de uitrusting van onze schoolgaande kinderen hoort. (En waarom vergeten we dat elk jaar weer dan?) Trouwens, laten we eerlijk zijn: turnpantoffels zijn vooral saai en heel erg wit. Met enkele eenvoudige ingrepen pimp je deze witte misbaksels echter in geen tijd. Of nog beter: pimpen je kids deze in geen tijd, want deze activiteit is volledig kidsproof. (En alle verantwoordelijkheid die je kan doorschuiven: euh, doen!) Daarom schreef ik voor Maison Slash een korte DIY! 

turnpantoffels pimpen turnpantoffels pimpen Je kan op tientallen manieren turnpantoffels pimpen. Zo kan je aan de slag gaan met textiellijm en stof, bijvoorbeeld met een mooi stukje kant. Je kan figuren uitsnijden uit flockfolie en deze op de pantoffels strijken. Of voor een stoere versie kleef je studs op. Maar bovenal, zoek het niet te ver en duik eens in je knutselkoffer. Zo haalden we hier nog eens de textielverf en -stiften boven. 

Hoemaakjeda?

Voor je begint, misschien een handige tip: was de turnpantoffels eerst en laat goed drogen! Daarna mag je losgaan met alle creativiteit die er bij jou dringend uit moet.  

1. Textielstiften

 1. Geef hem/haar textielstiften en turnpantoffels
 2. Geef hem/haar de opdracht om zich uit te leven op de pantoffels.
  (Geef kleinere kinderen wel even mee dat de stiften enkel bedoeld zijn om te tekenen op het stoffen gedeelte!)
 3. Klaar! 

2. Vormpjes

Ook leuk is om vormpjes te gebruiken uit flockfolie. Snij een vormpje uit en stempel dit op de pantoffel met textielverf. Vergeet niet de mal eerst goed vast te kleven met plakband op de turnpantoffel. Stempelen is iets moeilijker om te doen en daarom niet geschikt voor kleinere kindjes. (Voor hen opteren we persoonlijk steeds versie 1: losgaan met textielstiften)

turnpantoffels pimpen

3. Stempelen

Iedereen heeft wel ergens een doos met stempels in huis. Haal ze nog eens boven en bedruk hiermee de pantoffels. Zo kan je bijvoorbeeld de naam op de pantoffels zetten. (Nooit meer discussie over van wie de pantoffels zijn!) 

En nu: turnen maar!

9 Comments

 • Katrien (Marie Cadie) 5 september 2017 at 11:45

  Leuk … en wilde dit ook al doen. Maar ging niet verder dan haar naam. Want gevraagd: witte turnpantoffels én donkerblauwe broek. :/

 • Anna Maria 5 september 2017 at 13:06

  Die met die stipjes is wel heel erg leuk geworden zeg!

 • Nietzomaarsaar 5 september 2017 at 13:55

  Echt leuk gedaan!

 • Annnelies 5 september 2017 at 18:03

  Heel tof! Ik ben fan van de stippen !

 • zebrazonderstrepen 5 september 2017 at 20:46

  leuk gedaan! hier ook eens toepassen!

 • Goofball 6 september 2017 at 12:12

  jaaa wij hebben vorig jaar ons ook uitgeleefd met stiften…zo kon onze kleuter tenminste zijn pantoffels altijd terugvinden

 • Lize 6 september 2017 at 12:20

  Heel leuk idee!

 • Dorien 7 september 2017 at 13:45

  Oh, zoveel leuker dan dat standaard wit!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×