Hoe pakken wij onze uitstapjes aan?

Wie hier regelmatig komt lezen, weet dat wij graag met ons gezin op uitstap gaan. Evenzeer zijn we graag thuis, maar zit het weer mee en/of is ergens iets leuks te beleven, dan trekken wij erop uit. Dat hoeft niet steeds groots te zijn, het park dichtbij is goed genoeg. Al doen we soms eens zot, zoals binnenkort wanneer we naar Australië trekken. Al hebben we meestal genoeg met een dagje of weekend. Benieuwd hoe wij dat aanpakken met drie kinderen? Lees dan snel even verder.

Op weg

uitstapDichtbij kiezen we voor de fiets (met fietskar) en ook wanneer we op city trip zijn, kiezen we vaak voor dit vervoersmiddel. Maar we gaan even vaak op weg met de auto. Drie autostoelen op de achterbank is heel wat, maar gelukkig is onze auto groot genoeg. Tot voor kort moest Céleste ook nog in de kleinste Maxi Cosi. Ben ik blij dat ze ondertussen overgestapt is naar een gewone stoel. Al kozen we voor een versie van Maxi Cosi waarbij ze toch nog tegen de rijrichting in zit. Zij vindt dat niet erg en dat zou blijkbaar voor kleine kindjes toch veiliger zijn.

Ter plaatse

Wanneer we met de fietskar ergens belanden, dient die gewoon als buggy. In alle andere gevallen maken we gebruik van onze dubbele buggy van Bugaboo. Ook Axelle kan nog zitten op het meerijd- plankje. Céleste geniet er tegenwoordig wel van om gedragen te worden, dus ook dat is soms wel handig. Zeker wanneer Baptiste niet persé in de buggy moet.

Food

Onze oudste kindjes eten al vlot mee van wat wij eten. Nemen we een picknick mee, dan vormt dit voor hen geen probleem. We proberen ook met regelmaat van tijd met hen op restaurant te gaan, en in de meeste gevallen is er een kindermenu beschikbaar. Omdat we hen al van kleins af meenemen, lukt dat restaurantbezoek meestal erg goed. Handig is natuurlijk als het om een kindvriendelijke plaats gaat met speelhoekje etc. maar omdat niet elke plaats daarop voorzien is, neem ik meestal potloden en kleurboek mee voor Axelle. Baptiste is tevreden met enkele auto’s. En in het slechtste geval is er ook nog YouTube die redding kan bieden.

uitstap

Céleste is op dit moment vooral blij als ze met iets in haar handje kan zitten. Een broodkorst is soms al genoeg. Voor haar nemen we op uitstap nooit zelfgemaakte voeding mee. Ik vind dat niet zo praktisch, zeker niet wanneer het warm is. We kiezen dan ook steeds voor de potjesvoeding van Olvarit. Olvarit biedt zowel groentepap als fruitpap aan en beiden worden door Céleste zeer gesmaakt. We nemen ook vaak de fruit pouches van Olvarit mee. Dat zijn knijpzakjes met fruit. Ook grote broer en zus schuiven nog steeds met plezier mee aan als ik deze zakjes boven haal. Gezond maar ook praktisch voor onderweg!

Locatie

Eigenlijk trekken wij overal naar toe. Dichtbij, ver, met de fiets of met de auto… Het kan allemaal. We wisselen ook af tussen volledig kindvriendelijke activiteiten en activiteiten die op het eerste zicht niet voor kleine kindjes lijken. Een city trip met kleine kinderen kan perfect, net als een museumbezoek of een natuurwandeling. Het hoeven dus zeker niet altijd speelpleinen te zijn, al proberen we sowieso overal wel op het einde van onze activiteit iets dergelijks in te bouwen. Als een soort van beloning.

Hoe pakken jullie uitstapjes aan? Of zijn jullie meer van het thuisblijvende type? 

P.s.: deze blogpost schreef ik naar aanleiding van mijn ambassadeurschap voor Nutricia. Door onze reis ben ik een beetje in vertraging met publiceren, deze tips zijn natuurlijk van toepassing voor onze uitstapjes dichtbij! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Comment

  1. Goh ja we blijven ook graag eens thuis omdat ik er wel wat tegenopzie om als een muilezel ergens naar toe te gaan en dan toch vanalles vergeten te zijn. Maar nu Arthur wat ouder wordt, wordt het opnieuw makkelijker. Inderdaad een beetje brood en hij is (toch voor even) content. Zo houden wij hem thuis ook rustig als wij aan het eten zijn. En verder nemen wij op verplaatsing ook vaak kant en klare potjes mee. Gewoon gemakkelijk hé