Vakantie voor mama24 februari, de rush is voorbij: vakantie. Tijd om leuke dingen te doen. Verlangend naar een heet bad met kaarslicht en een ontspannen muziekje, misschien zelfs een goed boek. Daarna een ontspannen maaltijd want hoe kan je beter de start van vakantie vieren dan met lekker eten? Ondertussen lijstjes makend van wat we allemaal kunnen doen:

Nagels lakken, de hele dag in pyjama en Netflixen, uitslapen, ontbijtje meepikken in één van de vele ontbijtbars die Gent rijk is, nieuwe hotspots ontdekken, een eerste zonnestraaltje meepikken, genieten van een vers gekuist huis (niet door jezelf, maar door de kuisvrouw hé), een avondje op café…

Nee, het eten waar je op vrijdagavond nog kei hard je best voor doet zodat je kids toch de nodige groenten binnen krijgen.

Ja, zo een vakantie zie ik helemaal zitten. Manlief is helemaal akkoord, op dat nagels lakken na dan. Plots worden we opgeschrikt door een kletterend geluid. Op de vloer overal eten. Niet van dat fancy eten waar een mens van droomt als hij zijn vakantie inzet. Nee, het eten waar je op vrijdagavond nog kei hard je best voor doet zodat je kids toch de nodige groenten binnen krijgen. Zij vinden dat eten duidelijk ook niet zo fancy. Moeder, u kookskills kunnen echt wel beter! Geef ons maar lekker i.p.v. gezond.

“What was I thinking?!?”

En het concept delen, waar je je kinderen zo hard probeert van te overtuigen, slaat ook niet echt aan. Tijdens de eerste vakantiedag is er alleen maar geruzie want dat ene stomme prulletje in de speelgoedmand, dat wil de andere nu toch net ook wel zeker? Doet mama eraan denken dat het speelgoed werkelijk overal uitpuilt. I.p.v. te genieten van een lekker tasje koffie met een heerlijk stukje taart, gaat ze het gevecht aan met de bergen speelgoed. Voor onverwachte bezoekers denken dat we een crèche uitbaten. Een halve dag later kan moeder alleen maar denken: “What was I thinking?!?” Zichzelf voornemend om nooit nog speelgoed te kopen.

Haar gedachten zijn nog niet koud of ze hoort zichzelf al zeggen “Kindjes, als jullie flink met elkaar spelen, dan krijgen jullie deze vakantie elk een cadeautje.” 2 paar ogen glunderen. Mama bedolven onder de knuffels. Vrolijke gezichtjes en flink spelende kindjes. Tot de volgende krijs… omdat de één aan de haren van de andere trekt.

Vakantie voor mama… maar we zouden nooit meer anders willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties

  1. Zoooo herkenbaar! Om heel eerlijk te zijn slaak ik de maandag na de vakantie een zucht van verlichting. De dag dat ik in alle rust een kopje koffie drink, door de social media scroll, een tijdschrift lees en gewoon….nog een kop koffie drink….. En toch, het kan niet snel genoeg weer vakantie worden…

  2. Ik lees altijd met heel veel plezier uw blog, altijd zo leuk geschreven en het heeft mij het gevoel dat ik niet de enige ben met mij probleempjes ? thx ?