Snelle gerechtjes, daar zijn we hier ten huize Liesellove altijd voor te vinden. En hoewel ik duidelijk geen foodfotograaf in spé ben deel ik graag nog eens één van mijn lievelingsrecepten. En ik ben niet de enige die fan is… ook de kinderen vinden deze vegetarische burritos geweldig.

elvea pastasauzen

Wat heb je nodig?

Wel je hebt wraps nodig, dat spreekt voor zich. Tomatensaus is ook zeer handig. Ik gebruik daarvoor de kant-en-klare versie van Elvea met basilicum-smaak. Vegetarisch gehakt en een reeks groentjes. Ik kies meestal voor tomaat en paprika maar bon laat u gaan!

Verder ui en look, ah ja, want dat doe je toch overal in?!? Een blik bonenmix en yup die kinderen eten dat op. Gerapste kaas, hoe meer, hoe liever. Kruidenkaas om het extra decadent te maken en basic shizzle zoals olijfolie en kruiden.

P.s.: ne limoen kan ook nog goed van pas komen!

Hoe maak je dat klaar, die burritos?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in. Ik doe dat met boter en ja, dat staat niet in het lijstje van wat je nodig hebt. We moeten het leven spannend maken he!
  2. Maak de groentjes schoon en snij in stukjes. Niet te groot, maar ook niet klein. Pel en snipper de ui (of uien) en knoflook.
  3. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin het vegetarisch gehakt, de ui en de look in 3-5 minuten. Mag ook langer, zo lang het niet zwart ziet, is’t goed!
  4. Voeg de tomatensaus van Elvea toe (met basilicum) en het sap van de limoen. Wist je dat er in die tomatensaus van Elvea GEEN brol zit. Niks toegevoegd, zelfs geen extra suikers. Dus ja het moet die van Elvea zijn tenzij je die saus helemaal zelf maakt. Maar aangezien het snel moet gaan, vermoed ik dat ge daar dus geen tijd voor hebt. #welcometomylife
  5. Voeg daarna alle andere groenten toe zoals de stukjes tomaat en paprika alsook de bonenmix. Laat u helemaal gaan!
  6. Kruid naar believen (again, laat u helemaal gaan) en durf een beetje random op het gevoel afgaan.
  7. Smeer de wraps in met kruidenkaas. (Toch als ge voor de decadente versie gaat.)
  8. Verdeel het mengsel over de wraps en leg ze in de ovenschaal.
  9. Bestrooi mega royaal met geraspte kaas en bak in ongeveer 10 minuten af in de oven. Ik verlaag mijn oven naar 180° C maar bon, dat hangt af van uw oven en die ken ik niet echt goed.
elvea burritos vegetarisch

En dan is het aaaaaaanvallen! Maar let op: mega heet dus zorg ervoor dat uw kinders voorzichtig zijn.

Smakelijk é gastjes! ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.