verbouwen

Inspiratie, plannen en doen

Heel veel moeilijkheden die dus op onze weg kwamen. En dat maakte dat ik al vaak de woorden “We zouden het beter verkopen” in de mond nam. De nodige tranen en frustraties inclusief. Maar kijk… eind 2020 kregen we van de dienst leegstand uitstel, zo’n 2 jaar, en doen we effectief aan verbouwen, met onze eigen handen en mogelijkheden. Stefaan is de verantwoordelijke in dit project. (Ah ja, ik verbouw de bus natuurlijk.) Maar ik mag natuurlijk al op Pinterest en Instagram dromen van een afgewerkt huis met prachtige inrichting.

Wat we precies met de woning gaan doen, dat is nog een beetje een vraagteken. Voor de duidelijkheid; we gaan niet zelf verhuizen, want het huis zou ons volledige gezin niet aankunnen. Maar mogelijk zien we het wel als een uitbreiding op ons eigen huis, dat voelt namelijk soms een beetje te klein aan. Affain, wat de toekomst brengt, dat zien we nog wel. Het blijft gewoon leuk om te dromen en plannen te maken.

Op dit moment focus ik mij vooral op de keuken en de badkamer. (En bij uitbreiding op de leefruimte.) Twee cruciale ruimtes in een huis die de nodige extra aandacht verdienen. Het moet functioneel maar vooral ook mooi zijn. Op dat vlak wil ik trouwens totaal eigenzinnig zijn. Niks sober, maar vollen bak kleur. (Tenminste, als ik manlief hiervan kan overtuigen.) En ook al gaan we er niet zelf wonen, gezien de mogelijkheid bestaat dat ik er toch veel tijd zal doorbrengen, wil ik me even volledig laten gaan in mijn dromen.

Nu verbouwen is helaas niet dromen alleen, maar vooral ook hard werken, veel in het stof zitten en knopen doorhakken. Te beginnen bij aannemers contacteren, bekijken wat kan en niet kan en dat allemaal met het in het oog te houden budget. Offertes voor ruwbouw en daken, etc. dat maakt me niet zo blij. Al is het absoluut noodzakelijk… Gelukkig zijn er leukere offertes ook, die iets dichter bij mijn interesses liggen. Keuken en badkamer dus.

Warm water in de keuken

Voor de keuken stappen we trouwens naar mijn allerliefste vriendin Saar, van Taeskeukens. Zij zijn daar natuurlijk specialist ter zake en kunnen me allicht goed helpen met mijn zotte plannen à la misschien een roze keuken ofzo. Saar, als je dit trouwens leest: ik wil kleur hé, haha. Wat betreft de keuken zijn we ook nog maar net in de eerste ontwerpfase. En gezien we hebben besloten de keuken toch in een andere ruimte te plaatsen, zijn we nog niet aan de nieuwe patatjes. Maar de eerste stappen zijn alvast gezet… de rest volgt nog wel.

En ik zou me natuurlijk laten leiden door enkel het visuele aspect. Vrij belangrijk maar Saar leerde me al dat er een groot verschil in onderhoud zit, tussen de verschillende materialen. En verder moet je nog met 1000 zaken rekening houden. Ook met praktische zaken, die misschien minder een rol spelen op het esthetische maar de functionaliteit verhogen.

Eén van de zaken die ik in mijn eigen keuken bijvoorbeeld ontzettend mis, is het ter beschikking hebben van warm water in no time. Onze keuken ligt te ver van onze boiler waardoor er altijd eerst heel wat koud water moet wegspoelen (of opgevangen worden). Het zou dus kei handig zijn moest er zowel in mijn eigen keuken als de toekomstige keuken nog een boiler komen. Eentje zoals die van Grohe bijvoorbeeld.

De toekomst…

Er is nog veel werk, er moet nog veel gepland worden en met onze 1000 plannen wordt het vast nog een pittige uitdaging. Maar als er één iets is dat ik ondertussen geleerd heb, is dat je soms voor je dromen moet durven gaan. Ook al moet je daar serieuze bergen voor beklimmen.

Verbouwverhaal 1 dus, maar er volgen er vast nog tientallen meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

  1. Oh wauw! Wordt alleen al bij lezen enthousiast. Je kan het nog ams vakantiehuisje verhuren ek de mensen dan jou stad, plekjes laten ontdekken. Of voor je zaak of gewoon ams toevluchtsoord. Wauw wat zijn jullie super druk en toch zo positief!