vaderdagcadeauZondag 11 juni is het weer zover: vaderdag! Een vaderdagcadeau vinden voor de mannen in ons leven is echter geen evidentie. Dat is op de één of andere manier altijd moeilijker dan voor vrouwen. Zeker als je niet elk jaar in herhaling wilt vallen en dassen, kousen en onderbroeken wil vermijden. Ik naaide al wel eens iets zelf voor manlief. Maar eigenlijk geef ik aan mijn eigen vader en aan de papa van mijn kinderen al jaren parfum of alcohol. Wil je het ook wel eens iets creatiever en/of vernieuwender aanpakken? Lees dan snel mijn vijf tips voor het perfecte vaderdagcadeau.

Vaderklap

Pieter en Dimitri van de blog Vaderklap brengen net op tijd hun boek uit. In het boek, eveneens  Vaderklap genoemd, bundelen de twee jonge vaders de ankermomenten van hun eerste jaren als ouder. Via persoonlijke anekdotes, interviews en coole activiteiten willen ze hun collega-vaders boeien en inspireren. De eerste keer kamperen in het bos, samen boekjes lezen, praktische tips bij de zwangerschap, vliegtuigen spotten, op Sinterklaasweekend met een paar vaders of zelf een bed timmeren, je ontdekt het allemaal in dit boek. Geen (pseudo)wetenschappelijke materie, maar wel het perfecte roadbook voor de eerste vaderjaren.

Wij hebben het ondertussen in ons bezit en kunnen je nu al vertellen dat het omwille van zijn inhoud het perfecte vaderdagcadeau is. Je kan het vinden in de boekhandels of bij bol.com.

Knutselwerkje

Dat het niet altijd veel hoeft te kosten, bewijst dit cadeau. Maak samen met je kinderen iets als attentie. Op Pinterest kan je eindeloos veel inspiratie vinden. Ook voor zij die niet bijzonder handig zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sleutelhanger in strijkkralen of een gepersonaliseerde hamer? Voorzie op de dag zelf een lekker ontbijtje en laat de kinderen jullie zelfgemaakt cadeautje afgeven. Wedden dat papa blij zal zijn?

Me-time

Ok, wij moeders kunnen af en toe eens wat me-time gebruiken, maar ook vaders draaien in de malle molen van deze maatschappij mee. Dat ook zij wel eens nood hebben aan een beetje tijd voor zichzelf is niet meer dan normaal. Schenk hem daarom een activiteitenbon of een weekendje weg zonder kids. In dat laatste geval kan je ervoor kiezen om met hem mee te gaan, hem alleen te laten gaan of op pad te sturen met vrienden.

Dinner on a lake

Reserveer deze zomer een tafeltje bij ‘Dinner on a lake‘. Want wat is er romantischer dan een dineetje op een meer? Dinner on a lake situeert zich op het domein van het Kasteel van Leeuwergem, te Zottegem. Elke avond vanaf juni kan je er terecht om met je liefste een geweldige avond te beleven. Meer info kan je op hun website vinden. Ook lunchen is mogelijk.

Denk eens aan zijn hobby’s

Denk eens aan zijn hobby’s is natuurlijk geen effectief cadeau. Maar denk eens na over wat papa allemaal graag doet. In de meeste gevallen kan je van daaruit wel een perfect vaderdag – cadeau vinden. Sport hij graag? Dan is hij misschien wel toe aan een nieuwe outfit of een nieuw sportaccessoire? Luistert hij graag muziek? Misschien is een abonnement op Spotify wel iets?

Zo zie je maar dat je het niet altijd super ver moet zoeken om toch een leuk en origineel cadeau te vinden. Wat vaderdag hier zal brengen verklap ik jullie nog niet. Vooral omdat de desbetreffende vader dan misschien wel al op voorhand kennis heeft over zijn cadeau! Achteraf komt u er natuurlijk alles over te weten!

Geven jullie een vaderdagcadeau? Waarom wel, waarom niet? En zo ja, wat geven jullie dan? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.