Het is heel fijn en spannend om op reis te gaan. Echter, als je de voorbereidingen vooraf niet goed plant of daar pas op het laatste moment mee begint, kan de tijd voor vertrek heel stressvol worden. Waar moet je aan denken voordat je vertrekt, en hoe bereid je je voor op de reis?

Schaf een reisapotheek aan

Als je onderweg bent, kan er van alles op je pad komen: van ziektes tot blessures en schaafwonden. Daarom is het goed om wondverzorging, koorts- en diarreeremmers en aspirines mee te nemen. Pleisters zijn perfect voor het aanbrengen van wonden aan vingers of tenen, en op andere delen van de huid die vaak in contact komen met bacteriën. Vergeet niet om de pleister vaak te vervangen om infectie te voorkomen. Grotere wonden moeten soms worden beschermd met steriele verbanden wanneer pleisters niet voldoende zijn. Ze zijn gemakkelijk op de huid te bevestigen, en kunnen regelmatig worden vervangen om de wond schoon te houden.

Print de nodige papieren uit 

Als je je tijdens je reis in een gebied bevindt waar de mobiele data niet werkt, kan het handig zijn om van tevoren de nodige dingen uit te printen. Denk bijvoorbeeld aan kaarten van het gebied, of tickets voor toegang tot bezienswaardigheden die je vooraf geboekt hebt. Misschien vind je het zelfs fijn om je boardingpass uit te printen. Heb je een HP-printer? Kijk dan in ieder geval of de cartridges van HP nog voldoende inkt hebben, zodat je niet vlak voor vertrek zonder mogelijkheid om te printen zit. Zorg ook ervoor dat je de juiste HP-cartridges aanschaft voor jouw printer.

Zorg ervoor dat alle documenten op orde zijn

Natuurlijk heb je ruimschoots van tevoren gecontroleerd of je een visum nodig hebt om het land van bestemming binnen te mogen. Maar kijk ook of je paspoort nog geldig is. In de meeste landen moet het paspoort nog zes maanden geldig zijn op de datum dat je het land zou verlaten; let daar dus goed op. Mocht je tijdens de reis je paspoort verliezen, dan is het erg handig om een ​​kopie van het paspoort bij te hebben. Maak daarom foto’s van het paspoort, visum, en eventuele medicijnen, en upload deze naar een cloudservice zodat je altijd bij kunt, zelfs als je mobiel wordt gestolen.

Wie zorgt er voor de planten?

Als je buren of vrienden wilt vragen om naar de planten en de post om te kijken tijdens je afwezigheid, is het misschien prettig om dit ruim van tevoren te doen, en te controleren of zij daartoe in de gelegenheid zijn. Om het gemakkelijker te maken voor de persoon die water komt geven, kun je je ook voorbereiden door waterflessen of gieters te vullen, en de planten op één plek te verzamelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.