Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Waarom niet je babykleding zelf naaien?

2 maart 2017
Babykleding naaien

Waarom niet je babykleding zelf naaien?

2 maart 2017

Babykleding naaienU denkt misschien dat met baby nummer drie op komst er hier meer dan genoeg kinderkleding in de kasten ligt. Dat er heel wat ligt, kan ik niet ontkennen. Maar het babygerief bleek na controle erg uitgedund te zijn. Online deed ik een poging om kleertjes bij elkaar te shoppen, maar het gigantisch grote aanbod verlamde mij. Inderdaad, verlammen zeg ik u. De oplossing lag echter voor de hand: gewoon zelf die eerste mini-maatjes naaien. 

In de stoffenkast meer dan voldoende geschikte tricot en lichte sweater. Reken daar ook nog eens een naaiweekend bij en dan kunt u zich nu allicht al voorstellen dat de babykast goed aangevuld werd. Ik koos voor een ondertussen vertrouwd recept in maatje 50, 56 en 62. Een bandwerkje maar eentje die ik met veel plezier uitvoerde. Nog twee andere versies liggen ook klaar ter afwerking, dus die ziet u hier binnenkort ook allicht verschijnen.

Dat ik ondertussen niet meer kan wachten tot de vulling er is, dat is duidelijk. Nog een week of 8 geduld.

Babykleding naaien Babykleding naaien Babykleding naaien

Dat ik ondertussen niet meer kan wachten tot de vulling er is, dat is duidelijk. Nog een week of 8 geduld. Vandaag hield ik me bezig met het toevoegen van kam snaps, zodat de pakjes mooi sluiten. Werkelijk, ik heb gevloekt. Had zelfs hulp nodig van manlief om verkeerde kam snaps te verwijderen en beschadigde mijn stof. Het was zo een dag, weet u wel… Deze morgen morste ik ook al een tas koffie over mijn geliefde Apple. Dus laat mij maar gewoon snel wegdromen van die pakjes-vulling…Babykleding naaien Babykleding naaien Babykleding naaien

En zeg nu zelf, veel meer heeft een baby niet nodig hé? Wat babypakjes, afgewisseld met wat leggings. U weet dus wat er nog op het naaiprogramma staat… We moeten ervan profiteren nu het nog kan! Babykleding naaien

Alle stoffen komen uit eigen voorraad

16 Comments

 • Jessica 2 maart 2017 at 20:17

  Wat leuk!! Ik heb naaicursus gehad en daarin ook een babybroekje gemaakt, zo leuk om te doen.

 • Tania 2 maart 2017 at 21:46

  Die pakjes zijn echt superleuk

 • Katrien (Marie Cadie) 2 maart 2017 at 22:15

  Zo leuk … en ik wilde al schrijven, ik heb een haat-liefde verhouding met kam snaps. Maar het is eerder een regelrechte haat-verhouding. Die dingen scheuren er quasi altijd uit bij mij. 🙁 Verstevigen of niet. Ik snap er niks van! 🙁

  • Liesellove 3 maart 2017 at 20:53

   oei, daar heb ik niet echt een probleem mee… in het begin doe ik ze wel altijd voorzichtig open want als ze net geplaatst zijn gaan ze wel wat stroefjes open vind ik

 • Marieke 2 maart 2017 at 22:55

  Bij het zien en lezen van deze post voel ik direct weer hoe dat voelde: die eerste kleertjes gewassen aan de lijn, me verbazend ‘ echt zo klein?!’ En nu voel ik een lichte spijt dat ik toen nog niet naaide 😉

 • Alfonsiene 3 maart 2017 at 08:32

  Leuk eh, het Kiindpatroon is hier de laatste tijd ook al vaak gebruikt. Een maatje 50 heb ik wel niet nodig gehad voor mijn klein beertje 😀 En kamsnaps, daar ben ik al lang van afgestapt, geef mij maar ouderwetse drukknopen, veel minder miserie!

  • Liesellove 3 maart 2017 at 20:45

   tot nu toe had ik altijd maatje 50 nodig en was ik er nooit echt op voorzien… dus ja, ze kan zien dat ze niet te groot is nu haha

 • Woohoo by Davina 3 maart 2017 at 09:33

  Tuurlijk maak je die liever zelf! Leuk zo’n babymeisjesoutfits 🙂

 • eva 3 maart 2017 at 09:48

  Oh echt, dit vind ik nu eens één van de schoonste foto’s met babykleding die al zag (die laatste…). En dan heb ik zoveel spijt dat ik amper naaide toen mijn kinderen klein waren… De méters stof die ik tegenwoordige nodig heb, en liefst zo saai mogelijk (lees: géén prints, mama!) doen me echt heimwee hebben naar lang vervlogen tijden…
  En ik kijk mee uit naar de vulling!

  • Liesellove 3 maart 2017 at 20:52

   oh zeg, dank je wel 🙂
   en ja ik geniet deze keer wel extra van het naaien voor de baby want het is hier ook de laatste keer 😉

 • Helena 3 maart 2017 at 10:18

  Heb je hier een patroontje van? <3

 • Vlijtig Liesje 3 maart 2017 at 13:53

  Een goede vraag, met een simpel antwoord: ‘Omdat ik het niet kan.’

  Ondanks diverse naailessen blijft het bij mij erg lastig om iets functioneels te naaien. Helaas.

 • Sofie 4 maart 2017 at 07:19

  OOOoooooh mooi!

 • LaFilleHella 4 maart 2017 at 09:55

  Heel mooi & met een baby’tje erin nog mooier wellicht!

 • cindy@ateliergeorgette 4 maart 2017 at 11:31

  Zo cute allemaal zeg… 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×