• Na al die surfvibes in Australi en ZuidAfrika werd het
 • Ons klein Estelletje oh zo klein nog maar zie ze
 • BIRTHDAY GIRL Dat heb je dan wanneer je verjaart op
 • De thebirthposter hebben nog geen plaats in ons huisje want
 • Grote vakantie dat is weg gejaagdheid weg met de wekker
 • WIN Ik ga op reis en ik neem mee kleren
 • IT DOESNT GET MORE ICONIC THAN THIS Niet de
 • De eerste week van de vakantie zetten we in met

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Wat doe ik in “Godsnaam” met tricot?

6 juni 2013

Wat doe ik in “Godsnaam” met tricot?

6 juni 2013
Tricot…
Enerzijds heb je heel mooie stofjes in tricot…
Anderzijds weet ik niet als tricot en ik beste vrienden gaan worden… 

Via de facebookgroep “Sew-be-mommies” probeer ik regelmatig deel te nemen aan het project van de week of maand… Een kruippakje in tricot was één van die opdrachten…
Deze week ging ik stof shoppen… Geen typische kindermotiefjes maar ik was helemaal verliefd op dit stofje… Gisterenavond knipte ik het patroon uit… Ik voelde al dat er een haat-liefde verhouding aan het ontstaan was, want aftekenen op tricot gaat hier niet echt vlot! Misschien moet ik de volgende keer het op patroonpapier tekenen en zo uitknippen…
Deze morgen was ik rond 5 uur alweer wakker dus veel tijd om het stikken uit te proberen. De eerste fase van het samenbrengen van de boordstof met de rest van het pakje verliep vlot. In mezelf dacht ik “Oh, waar maakt iedereen toch een probleem van?” 
Bij het tweede deel, nl. het omplooien van de boordstof en aanzetten zoals bias, liep het echter compleet mis! De tweelingnaald en ik = geen vrienden! 
Gevolg: tornen, tornen, tornen … 
Deze avond besliste ik verder te proberen, maar zonder tweelingnaald… Als je nog niet op één been kan lopen, waarom dan al een marathon willen afleggen?
Zonder tweelingnaald ging het al heel wat vlotter maar die haat-liefde verhouding hé… Heel veel speldjes gebruiken hielp en snel stikken… Ik heb alleen niet door als je nu aan je boordstof moet trekken of niet…
Ergens onderweg liep het terug compleet fout maar tornen was geen optie. Anders was volgens mij de stof kapot gegaan… Ik dus met een overlocksteek alles wat steviger gemaakt. Met het idee: dit wordt de achterkant van het pakje…
Helaas vergat ik op het moment van aan elkaar stikken dit effectief te doen. ’t Kind zal het dus moeten doen met overlocksteken op de voorkant van haar pakje… 😉
De mouwen aanspelden en met een overlocksteek vasthechten ging vlot… Het is ook voor het eerst dat ik met die steek op mijn machinetje werk en I love it! Toch nog iets positief aan dit verhaal… 
Bij deze doe ik een WARME oproep: tips om met tricot en boordstof te werken… Ik zal jullie eeuwig dankbaar zijn! Sowieso denk ik eraan om een boventransportvoetje aan te schaffen… Hier hoorde ik over dat dit echt wel een hulpmiddeltje kan zijn…
En verder… na alle commotie… na verstandig zijn en te wachten met verder stikken tot morgen… verschenen in mijn tuintje de boerderijdiertjes, waar ik eerder al over schreef… 
Ze zijn héél erg aanwezig… 
Maar wat zijn ze van plan?
… 
Stof: Sammtex – Tielt 

9 Comments

 • Mamadammeke 6 juni 2013 at 20:06

  Je moet idd aan de boordstof trekken als je hem als bies gebruikt, anders valt je hals open. Dat probleem had ik in het begin ook, maar nu ik de afwerking (ik pak meestal stevige tricot) aantrek heb ik dat niet meer. Ook niet keihard gaan trekken he, het is wat zoeken naar de gepaste kracht 😉

  En http://madebymamasha.blogspot.be/2011/06/de-xy-files-t-shirts-tricot-en.html hier vind je veel info over werken met tricot.

 • mANdarien 6 juni 2013 at 20:10

  Zelf heb ik niet echt veel ervaring met tricot. Ik zou zeggen, niet opgeven, met wat oefenen en proberen komt het wel goed ! Alle begin is moeilijk. Tof dat je het aandurft !
  En verder blijf ik vooral nieuwsgierig en gefascineerd door die boerderijdiertjes …

 • MBM 6 juni 2013 at 21:35

  oh ik heb ook zo'n bang van tricot, heb er nog steeds niet mee durven werken. En ik heb op mijn machientje ook een valse overlocksteek maar ik weet bijgod ni welke het is 🙂

 • Vietje 7 juni 2013 at 03:57

  Ik vind dat dat al aardig gelukt is… oefenen en het blogje dat in de eerste reactie werd vermeld is idd interessant…

 • Vietje 7 juni 2013 at 06:52

  en psst volgens mij zijn die boerderij dieren bezig met een heuse moestuin!

 • Sheena 7 juni 2013 at 06:54

  Ik denk dat ik nog even wijselijk weg ga blijven van tricot 😉 Maar ik volg met plezier jouw vorderingen hierin op 🙂

 • Marieke 7 juni 2013 at 07:35

  Wat een mooi stofje! Niet bang zijn van tricot hoor 😉 hier was het ook wennen, maar sinds ik een lockmachine heb, naai ik het meest van al tricot. Ik zie dat je al een link met tips gekregen hebt, succes ermee!

  • Liesellove 8 juni 2013 at 07:35

   Een lockmachine zit er hier nog niet echt in… maar de overlocksteek op de gewone naaimachine was een zeer interessante ontdekking 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×