• BIRTHDAY GIRL Dat heb je dan wanneer je verjaart op
 • Onlangs vroeg iemand op bezoek mij of ik dat ben
 • Conversatie Axelle Mama ik wil ook zo kunnen zwemmen
 • Grote vakantie dat is weg gejaagdheid weg met de wekker
 • WIN Ik ga op reis en ik neem mee kleren
 • De thebirthposter hebben nog geen plaats in ons huisje want
 • Ergens in die drukte besloot ik dat ik uit de
 • Hoe zomeravonden er standaard bij kinderen moeten uitzien

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Wat doe ik in godsnaam met tricot? – Deel twee!

13 juni 2013

Wat doe ik in godsnaam met tricot? – Deel twee!

13 juni 2013
Een tijdje terug sprak ik hier al over mijn eerste stapjes in de wereld van tricot. Sindsdien lag het kruippakje aan de kant wegens dringendere projecten en vrees dat ik het al verknoeide werk helemaal zou verknoeien… ๐Ÿ˜‰

Vandaag kon ik echter niet meer naast dat lapje kijken en voilร  we staken de stretchnaald op het machinetje en gingen aan de slag. 
De naden dicht stikken deed ik met de overlocksteek. Dat ging behoorlijk vlot maar door de tricot bij het begin van het project niet netjes uit te knippen, zie je aan de oksels wel wat foutjes. In vergelijking met eerder gemaakte blunders in dit project valt het wel nog mee… ๐Ÿ˜‰
Uiteindelijk moest ik nog de boorden aan zetten en dat ging vlot. Moet wel leren letten op details maar goed, dit wordt niet het zondagse pakje voor mijn dochter… Eerder een pyjama’ke… ๐Ÿ˜‰
De drukknoppen zijn de gekende kam snaps!
Het model staat er alvast mee en verdoezelt een beetje de foutjes… ๐Ÿ˜‰
Ik heb wel geen schrik meer van tricot. Het is oefenen, meer dan met katoen, maar het is doenbaar. Een kwestie van veel doen en de tips van iedereen in blogland opvolgen! Binnenkort probeer ik een tweede pakje, met de bedoeling dat het geen pyjama wordt…
Wel heb ik nog een bedenking/vraag. Zijn er verschillende soorten tricot want deze die ik heb liggen zijn niet echt dik. In de winter niet ideaal dus of moet je dan voeren? 
Oh ja het liesellove-etiket heb ik er niet in geplaatst… Komt misschien nog eens maar het is geen pakje waar ik reclame voor ga maken! ๐Ÿ˜‰
Liefs! 

2 Comments

 • Nynke 13 juni 2013 at 16:34

  Het is wel een heel mooi tricot stofje! Ik stoei op het moment ook met tricot, heel af en toe laat ik me verleiden.. er zit trouwens wel verschil in de tricots, maar daar weet ik het fijne niet van..
  Meestal is het zo dat als je niemand vertelt waar de 'misser' zit, het niet eens gezien wordt!

 • Lieke 24 oktober 2014 at 08:37

  Dat heb ik nou ook! Tricot voelt zo dunnig aan soms en weerhoudt me dan ook echt om voor de winter te gebruiken. Voeren lijkt helemaal een gepruts (ook nog geen tricot-held ;)). Ben wel benieuwd naar de gouden tips!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×