Wie Liesellove al lang volgt weet wat we naast onze reizen er tussendoor ook graag eens op uit trekken. Bijgevolg planden we afgelopen herfstvakantie een weekje Center Parcs. De die hard volger zal zich misschien herinneren dat ik daar ooit al een blogpost over schreef. Dus toen ik de kans kreeg van Center Parcs om met onze familie een vakantie te plannen zag ik het als de perfecte kans om nog eens terug te keren naar het park waar wij zot van zij: Les Trois Forêts.

Ondertussen was het al onze derde keer dat we daar gingen. Deze keer waren er echter heel wat nieuwigheden te ontdekken want nog niet zo lang geleden breidden ze hun park en faciliteiten uit. Zo investeerden ze in een hun nieuwe spa Deep Nature die 1600 vierkante meter inneemt. Ikzelf kon de spa met spijt in het hart niet uittesten wegens volboekt. Het kan dus wel interessant zijn om vooraf je reservatie te maken, zeker wanneer je in vakantieperiodes gaat. Ook wanneer je gebruik wil maken van hun themacottages speciaal voor kinderen wacht je best niet te lang met reserveren. Je leest het al, ook daarvoor was ik te laat. Spijtig want die zagen er van buiten al geweldig uit. 

Verder ontdekten we er ook de Forest Lodge waar de kindjes zich helemaal konden uitleven in de indoor speeltuin. Zelf kan je er ook heerlijk tot rust komen. Aan de kinderboerderij is er trouwens ook een indoor speeltuin: de Baluba. En voor je jezelf laat afschrikken door indoor speeltuinen, beiden waren erg rustig, zonder extreme lawaaien of schreeuwerige kleuren. Met hoofdpijn ga je daar dus zeker niet buiten. 

Een aanrader van formaat is dan weer het ontbijtbuffet. Je kan er elke ochtend naar toe en je hoeft vooraf niet te reserveren. Het aanbod is uitgebreid, gevarieerd en over heerlijk. En zeg nu zelf, wat is er fijner dan uitgebreid ontbijten? Niks toch? Wij maakten een combinatie van af en toe het ontbijtbuffet en af en toe ontbijt aan huis. Want lekker chill in je pyjama ontbijten is ook heel erg leuk. 

Kinderboerderij, pannenkoekenhuisje, indoor (en outdoor) speeltuinen, bos, pony rijden, bowlen… er is zoveel te doen maar Axelle en Baptiste waren vooral fan van het zwembad. Sinds Australië zijn het echte waterratten geworden dus iedere dag konden we niet anders dan met hen gaan zwemmen. Soms tot twee keer toe. Ik geef toe, ik vind dat zelf  geen opoffering. Ik zit zelf heel graag in het water te plonzen en de wildwater-glijbaan is pure nostalgie. Als kind namen mijn ouders ons ook al mee naar Center Parcs en zelfs als we groter werden zijn we dat blijven doen. Voor mij is dat dus pure familietijd. 

Voor wie denkt dat je in vakantieperiodes over de koppen loopt en geen rust kan vinden, wij hebben dat ook deze keer weer anders ervaren. Bij slecht weer is het zwembad inderdaad effectief druk maar doordat het park midden in een bos ligt is het overal heerlijk rustig. Voor ons was het dan ook echt een rustig-aan-vakantie waarin we vaak genoten van de gezelligheid van ons huisje, het bubbelbad, lekker eten en spelletjes spelen. En verder genoten we heel erg van de Quality time die we hadden met de familie.  De foto’s spreken voor zich… 

Bij mooi weer is het trouwens heerlijk om te wandelen door het park. En ondanks de regen brachten we ook een bezoekje aan Straatsburg. De week was dan ook weer veel te snel voorbij, echt wel veel te snel. 

En verder laat ik de foto’s spreken… Ik deed mijn best om de selectie te beperken maar toch zijn het er weer heel wat geworden. Het moest maar zo plezant niet geweest zijn daar. 

center parcs
center parcs
center parcs
center parcs
center parcs
center parcs
center parcs
center parcs
center parcs
center parcs
center parcs
center parcs
center parcs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties