weekend tips

Weekendtips met mama-blogger Sofie!

weekendtipsOmdat wij moeders eigenlijk alleen maar van elkaar kunnen leren, ga ik vanaf nu regelmatig op zoek naar verhalen over het moederschap en hoe andere mama’s het weekend met hun kroost aanpakken. Weekendtips, je kan ze nooit genoeg hebben! Deze week is het de beurt aan Sofie, mama van drie: Ida, Oscar en Jef en lief van Tom. Deze juf van 21 snoodaards blogt over de vele g’s in haar leven: genaaid, gelezen, gezin, gebeurd maar ook geprobeerd en niet gelukt.  

Op vrijdagavond begint voor mij officieel het weekend. Zalig nietsdoen, rusten, uitslapen,… of neen wacht, die zin was een aantal jaren geleden de definitie.Het weekend begint nog steeds op vrijdagavond, maar uitslapen zit er niet meer in. Of dat aan mijn kinderen ligt? Dat denk ik niet, ik ben de stille momenten voor het lawaai, gekir en gekwebbel meer en meer beginnen waarderen. Stiekem ben ik er van overtuigd dat de ochtendstond echt goud in de mond heeft, dus wie weet hoe rijk word ik ooit.

Vrijdagavond houden wij hier aperitiefavond. Met bloemkool, gesneden wortels, afgehaalde frietjes, tv en pyjama’s. Al zijn die afgehaalde frietjes ook soms gewoon wok en die gesneden wortels chips.

Zaterdagochtend begint steeds met het klaarmaken van 3 koters tegen de klok van 9. Ida, de oudste en énige dochter in huis, gaat dan naar multimove. Tijdens dat uurtje leert ze verschillende sporten kennen én kan ze al haar ochtelijke energie kwijt. Na een uurtje pikken we haar weer op. Ondertussen genoten de jongens en ik van elkaar. We kopen een bloemeke of gaan een koek eten bij de bakker, hier om de hoek. Soms fietsen we ook gewoon wat rond. En als’t regent, rijden we gewoon naar huis. Tom profiteert van het moment om wat te verbouwen of uit te slapen.

weekendtips

Eén keer per maand proberen we een echte uitstap te doen. Zo gingen we 2 weken geleden naar Gent, het huis van Alijn bezoeken. Ze hebben er een rondleiding vanaf 4 jaar, dus perfect voor de oudste 2 hier. We hebben ook een abonnement op de zoo/planckendael. Even een stevige hap uit het budget maar na 3 keer heb je dat er al uitgehaald en ik garandeer jullie dat er steeds wat anders te beleven valt. Het klinkt als een goedkoop promopraatje maar soms is de waarheid niet meer dan dat.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons kan er in het begin van de maand al wat meer van af dan op het einde van de maand. Om dat op lossen heb je niet meer nodig dan een bos. In elk seizoen hier een voltreffer. Kampen bouwen, in bomen klimmen, verstoppen, gewoon wandelen en dat allemaal voor niets!

Er zijn ook zaterdagen dat we gewoon genieten van onze tuin. We hebben geen omheining rond onze tuin dus Ida en Oscar bevinden zich al vaak in de velden achter ons. Ja, echt waar. Zo lang de boer het nog niet ingezaaid heeft, gaan ze met hun stokken en schep op pad. We hebben het geluk van 3 kinderen te hebben die geen zittend gat hebben. Ze moeten in beweging zijn. Zo kregen we onlangs van vrienden een klimtoren cadeau. Je kan er op klimmen maar ook een winkeltje mee houden. Aanrader.

weekendtips

Als het weer niet toelaat om buiten te spelen dan bakken we. De mensen die me kennen weten dat ik geen kookwonder ben, maar als zelfs ik cupcakes kan maken dan kan iedereen het. Af en toe knutselen we ook samen. Ida trekt haar ook graag terug in de wereld van lego terwijl Oscar en Jef dan weer genieten van playmobil of ruzie maken. Dat ook.

Aangezien wij wonen in het dorp waar Tom opgroeide, springen er ook regelmatig vrienden binnen. Die blijven eten of we rijden ergens samen naar toe. Daarnaast groeide Tom op een boerderij op. Ida, Oscar en Jef doen niet liever als naar hun “pit” gaan helpen: paarden eten geven, rijden met de tractor, gewoon rondlopen met een kapotte emmer,… Het leven kan soms heel eenvoudig schoon zijn. De enig traditie die wij hier in ere houden is die van zondag = wasdag. Al het vuil spoelen wij (symbolisch) af en maakt ons klaar voor een frisse start van een nieuwe week.

Mijn beste tip voor een geslaagd weekend? Niets moet! Doe enkel wat je wil. Laat je vooral niet te veel leiden door trending topics op facebook/instagram/… Als jij niet graag knutselt doe je er niemand een plezier mee om persé een moederdochter workshop knutselen te volgen. Als je liever op jouw gemak thuis bent, dan doe je dat toch gewoon. Je hoeft je daar niet voor te verontschuldigen en zelfs niet voor te verantwoorden.

Meer over Sofie haar avonturen lezen jullie op http://prinsesprot.blogspot.be.

Pakken jullie het weekend net zoals Sofie aan? Laat het ons gerust weten in de comments. Wil je zelf eens je weekendtips delen op onze blog, stuur dan gerust een mailtje naar info@liesellove.be. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie