Wanneer ik aan Wallonië denk, dan denk ik aan een andere wereld. Telkens als we er zijn voelt het alsof we op reis zijn in een ander land. Het vaak sprookjesachtige landschap, de prachtige natuur, de gezellige dorpen en steden, … ik vind het er geweldig. Het is bijgevolg de perfecte bestemming voor een dichtbij vakantie of een weekendje weg. Onlangs trokken we met ons gezin voor een weekend naar Wallonië en delen graag ons ideale weekendplan met jou. Je verblijft in een topplek en het weekend is gevuld met toffe activiteiten, lekker eten en gezelligheid zodat er weer een hoop onvergetelijke momenten gecreëerd worden. Al zin gekregen in een weekendje Wallonië met het gezin?

Check in bij Mon Lit Dans L’Arbre

Eén van de allerleukste dingen van op weekend gaan, is het ontdekken van geweldige plekken. Extra pluspunten dus als de plek waar je verblijft bijzonder en helemaal top is. Je weekend beginnen bij Mon Lit Dan L’Arbre is bijgevolg de perfecte manier om een wow-gevoel te creëren. Als het even kan, vertrek dan niet te laat op vrijdag richting deze bijzondere plek. Want bij Mon Lit Dans L’Arbre slaap je in een prachtige boomhut. Al mag je niet zomaar boomhut zeggen want je vindt hier alle ingrediënten voor een perfect weekendje Wallonië met het gezin.

Alle comfort is er van een volledig uitgeruste keuken tot een badkamer met heerlijke douche. Zalige bedden, een prachtig terras en binnenshuis entertainment voor de (grote) kinderen. En dat zonder dat er wifi is. Bovendien liggen de boomhutten geïsoleerd van elkaar waardoor je terecht komt in een heerlijke rust. Als je tenminste even vergeet dat er kinderen mee zijn.

Omdat deze plek zo bijzonder is, raden wij aan om je avondeten zelf te bereiden in het huisje. Terwijl je kookt en geniet van een aperitiefje, kunnen de kinderen de boomhut verder ontdekken of op het terrein, waar trouwens een super toffe speelplek is, zich helemaal uitleven. Ook ontbijten doe je in je hut, als het even kan op het terras. En als je dat wil kan je een huisgemaakt ontbijt in de ochtend aan je voordeur laten leveren. Ze gebruiken hiervoor lokale producten en ‘t is bijgevolg een absolute aanrader.

Overtuigd? Begin dan nu maar al je weekend weg te plannen want Mon Lit Dan L’Arbre is een populaire locatie dus er vroeg bij zijn om te reserveren is een aanrader. ;-) Prijzen starten vanaf €144/dag.

6 x doen tijdens een weekendje Wallonië?

Wallonië is groot en er valt hier gigantisch veel te beleven. Onze tips om je weekendje weg te vullen, centraliseren zich dus allemaal in de buurt van Mon Lit Dan L’Arbre. De tips kan je ook gebruiken om een hele vakantie te vullen want in de buurt van onze tips is nog zoveel meer te doen. Met andere woorden: Wallonië met je gezin? Dat is altijd een aanrader!

#1 Bezoek aan de leisteenmijn Au coeur de l’Ardoise

Als je in de buurt bent, dan is een bezoek aan de leisteenmijn Au coeur de l’Ardoise een absolute must. Het is een betoverende plek die zijn bezoekers omarmt met een gevoel van rust en sereniteit. Want 25 meter onder de grond, ervaar je de wereld gewoon anders.

Een bezoek aan de leisteenmijn laat je echter ook stilstaan bij het harde werk die arbeiders vroeger moesten leveren. Het is amper te geloven in welke omstandigheden gewerkt werd en hoe arbeiders 120 kg leisteen (soms zelfs meer) op hun rug naar boven droegen.

De route neemt ongeveer anderhalf uur in beslag en je kan op eigen tempo luisteren naar het (Nederlandse) audioverhaal. Ook met kinderen is dit een aanrader want die wereld onder de grond is gewoon erg fascinerend. Vooraf reserveren is niet nodig.

Praktisch:
– Adres: Rue du Babinay, 1B-6880 BERTRIX
– Prijzen: €11 / volwassene, €5,50 voor kinderen tussen 6 & 12 jaar
– Parking aan de leisteenmijn
– Openingsuren tijdens schoolvakanties: elke dag, behalve op maandag, van 10 – 18 uur
– Openingsuren buiten schoolvakanties: weekend, van 10 – 18 uur, en woensdagnamiddag van 14 – 18 uur

#2 Lunchen bij La Fille du Boulanger

In Herbeumont vind je op het dorpsplein een heerlijk plek om te lunchen (of te dineren): La Fille du Boulanger. Er is een ruim terras waar het gezellig vertoeven is. Je smaakpapillen verwen je hier met hartige (of zoete) pannenkoeken. ‘t Is een absolute aanrader. Zo was mijn pannenkoek met geitenkaas to die for. Bovendien is Herbeumont de perfecte plek om een wandeling te starten. Op het dorpsplein kan je na je wandeling trouwens heerlijke ijsjes kopen, in het seizoen.

Praktisch:
– Adres: Grand Place 16, 6887 Herbeumont
– Reserveren via +32478516051
– Parking op het dorpsplein
– Kindermenu beschikbaar
Website

#3 Take a walk on the wild side

Wanneer je hier bent, kan je niet anders dan de natuur en de bossen te verkennen. Het prachtige landschap biedt erg veel routes voor gezinnen aan. Wij gebruiken veelal de app Komoot om een geschikte wandeling te vinden. Zo vertrokken we vanuit het dorp en stapten we ongeveer 5 km. Onderweg kwamen we een tof plekje tegen waar de kinderen in het water kunnen spelen. De wandeling vind je hier. Er zijn natuurlijk nog heel wat andere opties en je kan bijvoorbeeld ook een wandeling starten vanuit Mon Lit Dan L’Arbre.

#4 Kajakken in Chiny

Je bent in de buurt van de Semois dus bij mooi weer kan je niet anders dan met je gezin de Semois af te varen. En hoe kan je dat beter doen door een kajak te huren? Wij huurden twee kajaks en genoten van de adembenemende schoonheid. Onderweg stopten we af en toe om even te genieten. Dit deden we aan de oevers van de Semois maar soms kom je ook een klein eilandje tegen te midden de rivier.

Wij huurden bij Kajak Chiney en kozen voor de kortste route. Want met kleine kinderen is het toch nog altijd vooral jijzelf die dient te kajakken.

#5 Ontdek het Kasteel van Bouillon

Het Kasteel van Bouillon, een plek waar geschiedenis en avontuur samenkomen. Ben je in de buurt dan is een bezoek aan het kasteel bijgevolg een must do. Je gaat hiermee terug in de tijd, een tijd waarin ridders en prinsessen de hoofdrol speelden. Met die insteek maak je het voor kinderen ook superinteressant.

In het kasteel vind je heel wat geheime doorgangen, smalle wenteltrappen en grote hallen. Achter elke hoek schuilt een nieuw avontuur. Extra spannend wanneer je de vergeetput ontdekt, de gevangenis en de martelkamer. Verder geniet je hier van een prachtig uitzicht over Bouillon en zijn er ook shows met roofvogels, wat kinderen erg leuk en fascinerend vinden.

Praktisch:
– Adres: Esplanade Godefroy 1, 6830 Bouillon
– Tickets met een city pass, vanaf €11
– Openingsuren variëren, maar zijn vlot terug te vinden op de website
– Parking aan het kasteel
– Audiogids of begeleide gids mogelijk.

#6 Belvedère de Bouillon

Er is niks beter dan je weekend afsluiten door een bezoek te brengen aan het Belvedère de Bouillon. Dit prachtige uitzichtpunt, genesteld in het groene hart van Wallonië, biedt prachtige uitzichten over de regio. Heb je wat meer tijd, dan kan je de Belvedère bezoeken door het te integreren in een wandeling. Maar kom je zoals ons tijd tekort? (Omdat er gewoon zoveel leuks te doen is in deze regio!) Rijd dan met de wagen tot aan het uitzichtpunt.

Je moet dan natuurlijk wel nog even de toren op klimmen, wat een laatste krachtsinspanning vraagt. Maar het is oh zo de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.