Weekendje OostendeIMG_9646IMG_9730Yay, we kozen onlangs voor een weekendje Oostende. Jaren kwam ik er niet meer, terwijl het eigenlijk mijn geboortestad is. Het voelde daarom een beetje als thuis komen. Al is de zee sowieso héél erg plezant! Een kleine domper op ons uitje waren de ziektekiemen van Baptiste, waardoor we hem na twee uur aankomst al richting oma stuurden.

Slapen deden we in het ‘Avenue Beach Hotel‘ en we hadden het niet beter kunnen treffen. Superdicht bij de zee en tegelijkertijd super rustig. Dat we bovendien onze een eigen ‘woonkamer’ beschikten, maakte het verblijf extra fijn. ‘s Avonds Axelle in bed en wij toch nog een heel rijk voor onszelf! Benieuwd wat we verder allemaal deden? Lees dan even mee…

Weekendje Oostende: wat te doen?

1. Zee, zee, zee en strand! Ah ja, daarom ben je toch aan zee zeker? Ok, het Paasweekend gaf ons geen super stralend lenteweer maar overdag bleef het droog. Het strand dus op, om schelpjes (en zand haha) te zoeken, aan het zeewater te voelen en oh ja meeuwen te spotten. Al dacht Axelle eerder aan meeuwen verjagen door er héél hard naar te roepen.

2. Op de zeedijk rijden met een gocart! Bij Nico Fun On Wheels huurden we er eentje voor een uur. Axelle kreeg een speciale stoel waardoor ze voorop kon zitten. Een aanrader van formaat! Ze zat maar even achterin (want dat wou ze persé) maar vooraan bleek toch veel leuker te zijn. En mama en papa, die hadden gewoon kei veel fun door zelf nog eens met een gocart te rijden. Al beseften we tegelijkertijd ook dat onze conditie echt niks voorstelt. *schaterlach* IMG_9843IMG_98973. Fietsen, fietsen, fietsen… Uitermate belangrijke tip als je met je kind naar zee gaat: neem een fietsje mee. Axelle vond het heerlijk om vrij op de zeedijk en op gelijk welke autovrije-plaats te rijden met haar fietsje. En wij konden gewoon lekker achter haar aan kuieren (of hollen)! Axelle wisselde trouwens het fietsen af met stappen en soms eens rusten in de buggy…

4. En als zij even aan het rusten was, dan trokken mama en papa de winkelstraten in, want in Oostende weten ze duidelijk wat shoppen is. Mijn absolute favoriet daar is Ferm: kleding, accessoires en leuke hebbedingetjes in Scandinavische stijl, meer moet dat niet zijn. Axelle haalde haar hartje dan weer op in ‘Confiserie Sweetie‘. Uitleggen waarom hoeft zeker niet?weekendje oostende met kinderenIMG_0021IMG_98325. Oostende voorziet een veerdienst tussen de Visserskaai en de Oosteroever en dat helemaal gratis. Axelle kon er niet over zwijgen, dat ze op een echte boot had gevaren. Aanrader van formaat dus. Dat je daarmee ook nog eens in een heel ander stukje van Oostende komt met o.m. ‘Fort Napoleon’ en de duinen is mooi meegenomen. Ik weet alvast wat mijn favoriete plaats van deze stad is… En is je kind net zo verzot op boten, torens, kranen en weet-ik-veel-wat-nog-allemaal als Axelle, dan scoor je zeker en vast. 

6. We hadden geluk met het weer, zoals ik al zei, daarom kon Axelle maximaal profiteren van de vele speelpleintjes die je overal in Oostende tegenkomt. En ook mama en papa leefden zich af en toe uit. *schaterlach*IMG_0040IMG_0019IMG_9788IMG_01867. Op Pasen konden we deelnemen aan de paaseierenraap in het Leopoldpark. Axelle had in het begin schrik maar eens ze door had wat de bedoeling was, was ze niet meer te stoppen. De beloning achteraf maakte haar extra blij.

8. Aan de rand van de stad ligt een kinderboerderij, ‘De lange schuur’. Op hun website ontdekte ik dat ze daar echt veel doen maar wij beperkten ons tot diertjes kijken en spelen op hun speelplein. Axelle spreekt trouwens nog steeds over de schaapjes. IMG_0105IMG_0101IMG_0124IMG_0316Van al dat speel- en ontdekkingsplezier kregen we ook honger. We aten zowel vrijdag- als zaterdagavond bij ‘Au Roy Henry‘. Het is het oudste restaurant van Oostende en heeft een topbediening. Ook het eten (klassieke keuken) is heel erg lekker en de omgang met kinderen zit daar meer dan goed. Dat ze er balletjes in tomatensaus hadden vond Axelle dan weer helemaal fijn, haha. Als ik nog eens in Oostende ben keer ik zeker terug!

Verder aten we een heerlijke lunch bij De Markt en verorberden we pannenkoeken in een Georgisch eethuis, al vergat ik de naam van de zaak te noteren. Bij deze laatste werd Axelle echt in de watten gelegd, wat ons wat ademruimte gaf want ze had toen net een vermoeidheidsdipje. *schaterlach*  Verder aten we ook nog heel lekker in ‘Du Bassin‘ al vonden we de prijs voor de gerechten niet helemaal in verhouding. Maar dat heb je zeker als je eet op een toplocatie?IMG_0372Conclusie van het weekend: Oostende heeft veel te bieden, zoveel dat wij al eventjes wegdroomden over een eigen stekje daar, *schaterlach*. Bovendien wouden we nog veel meer doen maar tjah, de tijd ging gewoon te snel. Trek je ook een weekendje of langer naar Oostende? Of weet je niet wat doen als het regent? Snuister dan eens op de website van ‘Visit Oostende‘. Ik deed er alvast tonnen inspiratie op en kijk nu al uit naar een volgende uitstap naar zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

  1. Wat fijn! Toerist in eigen land, zalig toch?! Genieten van de *kleine dingen*.. Zo zie je maar, ‘t hoeft niet altijd Tailand te zijn! :)
    Leuk overzichtje, je doet me ook goesting krijgen!

  2. Ik ga de tips onthouden. Wij gingen vorig jaar ook naar Oostende en de meisjes blijven maar zagen en zeuren dat ze dit jaar zeker trg willen ?

  3. Wat leuk! Mooie foto’s! Wij wonen in Bredene, dus Oostende is lekker dicht. Met het overzetbootje zijn wij in een wip in Oostende. Heerlijk, zeker nu het weer mooier weer wordt.