weekendtips Omdat wij moeders eigenlijk alleen maar van elkaar kunnen leren, ga ik vanaf nu regelmatig op zoek naar verhalen over het moederschap en hoe andere mama’s het weekend met hun kroost aanpakken. Weekendtips, je kan ze nooit genoeg hebben! Deze week is het de beurt aan Saar, mama van Gijs en Ivonne. Deze interieurstyliste blogt op Niet Zomaar Saar en is een krak in beauty-tips geven. 

Hey Lieselovers,

Ik ben een mama van 2, Gijs (5) & Ivonne (2,5). In het dagdagelijkse leven ben ik interieurstyliste bij Taes Keukens & Interieur. Ik ben zo een 2 jaar geleden gestart met de blog ‘Niet Zomaar Saar’. Het is een lifestyle-blog boordevol leuke inspiratie over beauty,interieur en wat fashion voor zowel ons als voor de kinderen. Dit alles overgoten met wat gouden glitters en bling bling.

Onze winkel is altijd open op zaterdag en daar kunnen de kindjes niet mee naar toe. Maar ze zijn dat eigenlijk altijd zo gewoon geweest. Ze kennen niet echt iets anders en ze gaan heel graag naar hun oma waardoor het voor hen ook wat “thuis” spelen is. Wij wonen trouwens naast elkaar en ik vind dat super praktisch. Ondanks het werk bouwden we wel enkele tradities op. Zo ontbijten we elke zaterdagmorgen samen. De kindjes gaan samen met de papa naar de bakker, omdat ze dat superleuk vinden. Daarna ontbijten we dus en dan brengen we hen samen naar de oma. ‘s Avonds gaat onze aandacht voor de volle 100% naar hen. We spelen dan samen een spel of knutselen. Zondag is onze familiedag! Dan proberen we allerlei leuks te doen.

Zo trokken we onlangs eens een dagje naar Brussel om het museum van natuurwetenschappen te bezoeken. Op de terugweg gingen we nog iets kleins in “Leuven city” eten. Daar herkende Gijs meteen de grote markt van het programma “Dagelijkse kost”. ‘Kijk papa, hier loopt Jeroen met zijn handen in zijn zakken toch hè!?!’ Wij houden niet meteen rekening met het budget op zo een dagen. Maar echt veel geld kosten onze uitstapjes nu ook weer niet. We nemen ook wel graag een picknickje mee of wat tussendoortjes om de dag door te komen zonder slag of stoot. Op vrije dagen durven we hier ook al eens een bezoekje brengen aan de dierentuin of een speeltuin.

weekendtips

Maar, evenzeer blijven wij graag thuis, heerlijk cocoonen. Dan spelen de kindjes in de tuin, op een speeltuig, in de weide, samen met de diertjes (kippen en geitjes), …. Mijn zoontje is helemaal in-to graafmachines en tractors, samen met een zak houten blokken kan hij zich daar uren mee bezig houden. Dochterlief is eerder een poppemieke of een plagerke. Zo haar broer wat gaan ambeteren in zijn spel waarbij ik dan met een ‘oerkreet’ moet tussenkomen om de gemoederen te bedaren. Typisch broer en zus denk ik! Een uurtje “fikfakken” met de papa staat ook standaard op het programma! Het is zo al druk en gejaagd genoeg door de week dat we het in het weekend graag rustig houden.

weekendtips

Mijn gouden tip om het weekend rustig te laten verlopen is om wat extra toe te staan en stress geen kans te geven. Op zondagnamiddag mogen ze altijd een stukje taart of een éclaireke. Probeer verder zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Deze zondag geven ze mooi weer uit, ideaal voor een wandeling samen, een fietstochtje of wat spelen in de tuin of op het speelplein. Knutselen je kindjes graag, dan kan je ook vingerverven want dat kan je evenzeer buiten doen. Ik vond bij Dille & Kamille een superleuk boek vol inspiratie daarover. Altijd dus meer dan genoeg te doen!

Meer over Saar haar avonturen lezen jullie op http://www.nietzomaarsaar.be of volg haar op Instagram.

Pakken jullie het weekend net zoals Saar aan? Laat het ons gerust weten in de comments. Wil je zelf eens je weekendtips delen op onze blog, stuur dan gerust een mailtje naar info@liesellove.be. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.