Weekendtips met DIY-blogger Nathalie

Omdat wij moeders eigenlijk alleen maar van elkaar kunnen leren, ga ik vanaf nu regelmatig op zoek naar verhalen over het moederschap en hoe andere…

by 

weekendtipsOmdat wij moeders eigenlijk alleen maar van elkaar kunnen leren, ga ik vanaf nu regelmatig op zoek naar verhalen over het moederschap en hoe andere mama’s het weekend met hun kroost aanpakken. Weekendtips, je kan ze nooit genoeg hebben! Deze week is het de beurt aan Nathalie, mama van Fenne en Suzie. Deze DIY blogster is dol op tweedehandsmarkten en durft wel enige tijd achter haar naaimachine te zitten.  

Hoi,

Ik ben Nathalie, het gezicht achter de blog Seams Normal waar je kan lezen over mijn naaicreaties en andere DIY en waar je soms ook iets over ons gezin ziet passeren. Ons gezin, dat zijn manlief en ik met onze twee dochters Fenne (3) en Suzie (8 maanden), maar ook onze hond Elvis en het konijn Julleke. Je kan ons terugvinden ten noorden van Antwerpen, waar we in een fijn huisje wonen dat we de afgelopen jaren grondig renoveerden.

Als bijna-dertiger met een jong gezin merk ik helaas dat de tijd soms aan topsnelheid voorbijraast. Ook onze weekends kunnen behoorlijk hectisch zijn. Door het volcontinue shiftensysteem waarin m’n man werkt gebeurt het bovendien dat ik er tijdens weekends soms alleen voor sta. Een vaste routine hebben we bijgevolg allesbehalve. Sinds november gaat Fenne naar school en we merken dat ze meer en meer uitdaging nodig heeft. Om de winter door te komen brachten we vaak een bezoekje aan de binnenspeeltuin ‘Den Deugniet’, vlak bij waar we wonen en de kids ruimte hebben om zich een hele namiddag te amuseren.

weekendtips

Kleuren en knutselen is ook steeds een grote topper. Ik sta er soms van versteld welke prachtige kunstwerken ze met een beetje hulp al kan creëren. Maar ongetwijfeld is buiten spelen haar absolute topfavoriet. Sinterklaas bracht een grote speeltoren met glijbaan en schommels en voor haar verjaardag kochten we een grote trampoline. Haar buiten zien spelen in “haar eigen speeltuin” zoals ze het zelf zegt maakt van mij een tevreden moeder.

Af en toe plannen we een speciaal tripje. Zo brachten we vorig weekend een bezoekje aan de Efteling. Tijdens zo’n uitstapjes letten we niet echt op het budget, af en toe een extraatje moet zeker kunnen denk ik dan. Maar verder spenderen we geen grote budgetten aan onze weekends. Ik heb al vaak gemerkt dat Fenne erg blij kan worden van alledaagse spullen waarmee ze haar fantasie de vrije loop kan laten gaan. Een grote kartonnen doos wordt een heus tekenbord, poppenbedje of vliegtuig.

weekendtips

Voor de jongste spruit beperkt de entertainment zich voorlopig tot alles wat muziek maakt en felle kleuren heeft. Of tot de grote zus, want die vind het heerlijk om Suzie verhaaltjes voor te lezen of te laten schaterlachen.

Een leuke tip is de website www.uitmetvlieg.be. Op deze website vind je een erg uitgebreid aanbod van activiteiten voor alle leeftijdscategorieën. Met de handige zoekfunctie vind je het perfecte avontuur. Er zijn activiteiten gaande van buitenspelen tot museumvoorstelling en tips over wat je bijvoorbeeld kan doen bij slecht weer. Ik ontdekte deze website onlangs en hoop binnenkort een theatervoorstelling bij te wonen die perfect is afgestemd op peuters.

Meer over Nathalie haar avonturen lezen jullie op https://seamsnormal.wordpress.com.

Pakken jullie het weekend net zoals Nathalie aan? Laat het ons gerust weten in de comments. Wil je zelf eens je weekendtips delen op onze blog, stuur dan gerust een mailtje naar info@liesellove.be. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.