weekendtips

Weekendtips met kersverse mamablogger Babs

weekendtips Omdat wij moeders eigenlijk alleen maar van elkaar kunnen leren, ga ik vanaf nu regelmatig op zoek naar verhalen over het moederschap en hoe andere mama’s het weekend met hun kroost aanpakken. Weekendtips, je kan ze nooit genoeg hebben! Deze week is het de beurt aan Barbara, mama van drie en nog niet zo heel lang aan het bloggen

Hey allemaal,

Ik ben Barbara van de blog Bab’s Up Next?! en samen met onze drie kinderen vormen Serge en ik een gezinnetje van vijf. Ferre (8) is de oudste en een heel rustige kind, hij verkiest vaak de Ipad of televisie boven het spelen. Vic (4) maakt graag zijn handen vuil en is altijd te vinden voor een baknamiddag. En onze jongste spruit Zoë-Jane, is met haar 21 maanden heel levendig en heeft als hobby klimmen en springen. 3 kinderen een weekend lang zoet houden is hier dan ook vaak een echte uitdaging. Dat we temidden in de verbouwingen zitten en ik als nachtverpleegkundige 1 weekend op 2 werk zorgt vaak voor weinig “weekend gevoel” maar we proberen er wel altijd het beste uit te halen.

weekendtips weekendtips

Als ik moet werken ziet ons weekend er als volgt uit:

  • Ik kom thuis als mijn gezin opstaat. Ik help nog even met boterhammen smeren en duik dan vlug mijn bed in. De kinderen weten dat het dan wat stiller moet omdat mama slaapt. Soms sluipt Vic mijn kamer nog eens binnen, omdat hij mij mist. Dan kruipt hij dicht tegen mij aan.
  • Mijn vriend tracht de kinderen zo goed mogelijk bezig te houden door met ze te gaan zwemmen of in de tuin te werken. En ja als er ergens een feestje is, dan gaan ze met papa alleen.
  • De verbouwingen gebeuren tussendoor. De kinderen helpen mee of Serge wacht tot ik wakker ben om te beginnen.
  • Als ik opsta houden we het meestal rustig: spelen in de tuin, boodschappen doen, samen een film kijken of bakken,…
  • Op zondag sluiten we het weekend af met frietjes van de frituur.

weekendtips weekendtips

Mijn vrij weekend ziet er zo uit:

  • Op zaterdag gebeuren de praktische zaken. Terwijl papa verder verbouwt, hou ik me bezig met de kinderen. Samen naar de bibliotheek, een nieuw recept uitproberen of naar de bioscoop.
  • Op zondag staat alles dan in teken van ons gezin. We ontbijten uitgebreid en dan trekken we erop uit. Meestal eten we onderweg iets voor we op onze bestemming aankomen. Dit was een voornemen van ons beiden om dit jaar meer familie-uitstapjes te doen en het lukt tot nu toe vrij aardig.
  • Op zondagavond staat er dan een uitgebreid badmoment gepland en gaan de kinderen vroeg slapen.
  • Daarna ontspannen wij met zijn tweetjes languit voor de TV. Netflix of een mooie film. Samen TV kijken doen we anders zelden, we zijn weinig samen thuis ’s avonds en dus is die zondagavond dubbel en dik genieten.

weekendtips

Onze uitstapjes op zondag zijn meestal budget-vriendelijk. Met 3 kinderen kan het namelijk nogal snel oplopen. We nemen daarom vaak een vieruurtje of wat drankjes van thuis mee en ik bekijk al thuis eens hoeveel de inkom bedraagt. In plopsaland of zo zul je ons dus niet snel vinden. We kiezen vaak iets leerrijks of ergens waar een leuke sfeer hangt. We beslissen zonder de kinderen waar we naartoe gaan en wachten vaak tot op de dag zelf om te vertellen wat de plannen zijn.

Als de regen roet in het eten gooit kunnen we zorgen voor een back-up plan zonder dat de kinderen het merken. De laatste uitstapjes die wij deden, waren het circus, technopolis, de tuin van Kina, de waanzinnige boomhut-expo en de Gentse feesten. Ook dieren scoren hier altijd goed, zoals het dolfinarium in Brugge of de kinderboerderij.

weekendtips weekendtips

In de zomer nemen we al eens de fiets en gaan we samen bij ons in de buurt fietsen. We wonen op het platteland waar het veilig is voor de kinderen die nog niet zoveel fietservaring hebben. Dan rijden we tot aan de boerderij van opa en oma, die een hoeveterras uitbaten in de zomer. Samen het weekend afsluiten met een ijsje of een pannenkoek en een aperitiefje voor ons. Het is dan ook altijd uitkijken naar die gezellige zomeravonden bij oma en opa op het terras.

Wat we binnenkort zeker eens moeten doen?!? De Holy Foodmarket in Gent, dierenpark De Zonnegloed in Vleteren en het openluchtmuseum De Verbeke Foundation. Mijn gouden tip voor een “zen” weekend : zorg altijd voor back-up plan. Regen, vermoeidheid of ziekte kunnen gauw roet in het eten gooien en dan is een waardig alternatief een goede bliksemafleider.

Geniet van jullie weekend!

Meer over Babs haar avonturen lezen jullie op www.babsupnext.wordpress.com of volg haar op Instagram.

Pakken jullie het weekend net zoals Babs aan? Laat het ons gerust weten in de comments. Wil je zelf eens je weekendtips delen op onze blog, stuur dan gerust een mailtje naar info@liesellove.be. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie