ardennen

Weekendtips rechtstreeks vanuit de Ardennen

ardennenOmdat wij moeders eigenlijk alleen maar van elkaar kunnen leren, ga ik vanaf nu regelmatig op zoek naar verhalen over het moederschap en hoe andere mama’s het weekend met hun kroost aanpakken. Weekendtips, je kan ze nooit genoeg hebben! Na een korte zomerstop, probeer ik u vanaf deze week wederom met regelmaat tips te geven. Zelf heb ik nog heel wat tips klaar liggen, maar vandaag is het aan Stefanie, die in de Ardennen woont. Ze deelt enkele tips uit haar streek! Goed om er eens een volledig weekend op uit te trekken! 

Hoi, 

Ik ben Stefanie, mama van Robin en Jasper (vijf en vier jaar) en samen met mijn man ben ik zelfstandig. Wij woonden eerst drie jaar in Antwerpen samen met onze hond. Maar we vonden het er te druk en zochten een rustigere plek. Na veel rondkijken, werden we hopeloos verliefd op een huis in Somme-Leuze. De keuze was snel gemaakt. Sinds 2008 wonen we in de Ardennen en daar zijn we ook getrouwd. Ik ben twee keer thuis bevallen, de mooiste momenten in mijn leven.

Voor de kinderen gingen we vaak wandelen in de omgeving. (La Roche, soms Dinant…) Maar ook met kinderen is er zoveel leuks te doen. Wij zijn helemaal verliefd op Chevetogne. Dat is een mooi park met hele mooie bijzondere speeltuinen, wandelpaden, kajaks, tuinen, een zwembad… Echt prachtig. Als je er naar toe gaat, heb je een hele dag nodig om alles te ontdekken. Er is een plek waar je de heerlijkste frietjes kan vinden, vers, met aardappelen uit de streek. Proef zeker ook eens het Chevetogne bier, dat daar gebrouwen is. Wij hebben er een abonnement en zouden niet meer zonder kunnen.

Een ander plek is het Park Chlorophylle in Manhay. Het is een mooie bos waar je door kan wandelen en er valt van alles te beleven. Heel erg makkelijk te combineren trouwens mat La Roche. Waar we ook graag naar toe gaan, ook al is het alleen even om iets te eten en/of voor de speeltuin is het wildpark Gibier, gelegen in La roche-en-Ardenne  Een heel mooi park in een mooi stuk natuur met dieren uit de streek.

Je hebt natuurlijk ook nog de grotten van Han, zeker eens de moeite om een keertje te gaan bekijken. Maar de grotten van Rochefort mag je zeker niet vergeten. Het is een bijzonder plekje waar je zelden iemand tegenkomt! Dan heb je nog een kleine aquarium in Hotton. En ook daar is een leuke speeltuin.

Wij zijn dol op Luik. Soms is het gewoon leuk om er te kuieren en rond te lopen. Daar is ook een leuke aquarium en de eerste zondag van elke maand is het gratis inkom. Wij zijn ook fervente wandelaars dus wil je op dat vlak tips, roep dan maar. 

Liefs Stefanie

Meer over Stefanie haar avonturen lezen jullie op Fanieken en cardsen op Instagram.

Houden jullie van de Ardennen? Gaan jullie er soms een weekendje naar toe? Laat het ons gerust weten via de comments. Wil je zelf eens je weekendtips delen op onze blog, stuur dan gerust een mailtje naar info@liesellove.be. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties