Voor je denkt, ik ben hier op een interieur-blog terecht gekomen… niks is minder waar. Bovendien plan ik geen carrièreswitch in. Maar desondanks ben ik toch al een tijdlang bezig met het pinnen van interieurfoto’s op Pinterest en fotografeer ik inrichtingen wanneer ik ergens kom. Niet in functie van onze eigen woning, want iedereen weet dat ik blij ben met hoe het nu is en ik niet snel zal veranderen. Als je nu uit de lucht komt vallen: wij hebben geen boekjes-proof-interieur maar het is wel een fijn huis en meer moet dat niet zijn. (Lees: vrije tijd spenderen wij liever aan reizen, suprise suprise.)

En dan ben je toch met interieur bezig Lies?

Ja, inderdaad! Maar dan wel in functie van professionele projecten (tipje van de sluier, haha) en niet in functie van mijn privé-leven. Want in de toekomst wordt dat misschien wel behoorlijk belangrijk. Je weet ondertussen dat er een pand is die we aan het verbouwen zijn, maar mogelijks is er meer. Voorlopig kan ik je daar niet veel meer over vertellen maar ik neem je wel graag even mee in enkele interieur-vragen die ik heb.

Koel of warm en gezellig?

Ik ben benieuwd van welk interieur jij houdt? Ben je eerder van het koele type met veel wit en weinig kleur? Strak en beperkte decoratie? Of kan je een knus en gezellig interieur jou wel bekoren? Koel en strak, daar haak ik tegenwoordig op af. Voor mij mag het wel wat meer zijn en het liefst van al met veel kleur. Ik geef toe, zelfs een kitch interieur kan mij bekoren.

landelijk interieur
Bron: veneta.com

Bij een gezellig interieur kom je snel uit bij ofwel iets Scandinavisch of een soort van landelijke stijl. En hoewel een puur landelijke interieur voor mij meestal een afknapper is, kan ik heel wat elementen uit die stijl wel appreciëren. Een combinatie van een landelijk interieur met een andere stijl, vind ik wel top. Althans dat merk ik toch wanneer ik AirBnB afspeur naar een fijne plek om te vertoeven. Waar gaat jouw voorkeur naartoe?

Kleur of sober?

Het zal je niet verbazen dat ik van ongelooflijk veel kleur houd en moest ik in mijn huis opnieuw kunnen beginnen, dan zou die liefde voor kleur nog veel meer zichtbaar zijn. Om eerder benoemde redenen blijft ons huidig interieur bij wat het is en speelt de roze zetel een centrale rol. De andere kant, die ik zelf omschrijf als sober, vol bruin- en aardetinten is veel minder mijn ding. Maar ik weet dat dit voorlopig ontzettend populair is. Dus ook op dat vlak ben ik benieuwd, waar jij van houdt?

Bron: veneta.com

Raamdecoratie of just niks?

Als het gaat over raamdecoratie ben ik mogelijks ook weer atypisch. Ik woon in een stad en vind het heerlijk om in huizen binnen te kijken dus hoera voor die huizen zonder raamdecoratie. Bij ons thuis is dat ook eerder beperkt. Al vind ik bij een industrieel interieur wel mijn gading met bijvoorbeeld jaloezieën. Ook lange gordijnen die een beetje langer doorvallen, vind ik erg fijn. Maar dan vooral om het ‘s avonds gezellig te maken. Dus ook hier ben ik weer benieuwd waar jij van houdt? Laat het me gerust even weten via een reactie onder deze blog. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

  1. Ik denk dat wij zowat dezelfde smaak hebben: veel kleur. Maar wat ik ook tof vind is modern combineren met oudere stukken. Dat geeft het iets meer persoonlijkheid. Zo hebben wij best veel strak moderne Ikea-meubels maar ook een eetkamerkast uit de jaren 50 in onze living staan. Weliswaar knalgroen geschilderd, maar ook in de originele kleur heeft dat zijn charme.