solange jurk la maison victor

Solange Jurk uit La Maison Victor

solange jurk la maison victor Bevallen en ondertussen 5 kg lichter. Er mag nog wel wat af maar voor mezelf naaien zie ik ondertussen wel al terug zitten. Eenvoudige projecten weliswaar want tijd vinden om moeilijke en uitgebreide patronen te maken, dat is momenteel nog niet haalbaar. (’t Is dat ik nogal veel interesses en bezigheden heb, haha.) Daarom plande ik een simpel tricot-jurkje te tekenen want daar misdoe je nooit mee. En als mama lekker handig om aan te trekken. Toeval wil echter dat La Maison Victor in haar nieuwste nummer zo een exemplaar opnam: de Solange jurk. Weeral eens tijd bespaard en vooral ook hersencellen, haha.

solange jurk la maison victor solange jurk la maison victor Ik koos voor een stofje uit de Nosh-collectie. Ik kocht het speciaal voor mezelf en vind het perfect voor een zomers jurkje. Eentje die tegen een stootje kan weliswaar, want met drie kinderen in mijn buurt, krijgen mijn kleren wel iets te verduren. Tijdens een naai-avond in de Patroonparade kreeg het jurkje vorm. Ik volgde braaf alle stapjes. Werkelijk, soms denk ik dat ik niet meer zelf kan nadenken. Ik voegde zakken toe en verwerkte een rits in het achterpand. Eens thuis was ik echter niet tevreden. Ik tornde de rits los en overlockte de zijnaden waardoor de zakken werden afgeknipt. Zo simpel kan het soms zijn!

De zakken moesten eruit omdat die mijn heupen teveel accentueerden. En de rits vond ik gewoon niet mooi. ’t Zal zijn dat ik niet echt moeite heb gedaan om een bijpassende te vinden maar soit ook die moest er dus uit. Daarna naaide ik de naad op de rug helemaal dicht, want de jurk is toch ruim genoeg om er zo in te raken. Daarvoor diende ik wel iets meer naadwaarde dan voorzien was te gebruiken, maar allé ik pas in die Solange Jurk! Driemaal hoera!

solange jurk la maison victorsolange jurk la maison victor

Leren nadenken i.p.v. slaafs het patroon te volgen, dat is de boodschap. ’t Werkt beter en het bespaart mij hopen werk. Geloof me, die rits lostornen was echt geen evidentie. Voor de afwerking van de Solange Jurk dacht ik dus zelf even na. De hals wordt in La Maison Victor namelijk afgewerkt met biais. Ik had dat niet door tijdens het knippen van mijn stof. (Iets met op voorhand geen instructies lezen enzo.) Nu is het zo dat ik meestal geen fan ben van hun manier van afwerken. Bijgevolg ook nu niet.Na lang twijfelen besloot ik de hals twee centimeter naar binnen te plooien en vast te stikken. Geen afwerking met biais dus. Vandaar valt de hals nu behoorlijk ruim, al vind ik dat niet storend.

solange jurk la maison victor solange jurk la maison victor

De jurk verlengde ik niet maar om als mama op stap te gaan is hij toch net iets tekort. Volgende keer maak ik hem dus enkele centimeters langer zodat ik met gemak mijn kroost ter hulp kan schieten, als het nodig is. En dus zonder dat ik moet denken: “Oh sh*t, subiet ziet iedereen mijn ondergoed.”

Verbeterpunten aan dit patroon zijn dus geen rits naaien tenzij echt een bijpassende eyecather gevonden wordt. Onderaan een beetje verlengen en aan de hals twee centimeter naadwaarde bijknippen. En ja, ook die zakken laat ik de volgende keer sowieso weg. Sommige dingen moeten nu éénmaal niet in de verf gezet worden…

 

Deze post is een samenwerking met Nosh. Hoe we tegenover samenwerkingen staan lees je hier.

BewarenBewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Comments

  1. Supermooi! Ik zag het jurkje in lmv, zette het op mijn wishlist en dacht direct ‘ik doe dat zonder rits’. Blij te lezen dat dat een goed plan is en ik onthou dat die zakken dus ook weg mogen. Merci!

  2. Heel wat werk een rits losmaken maar wel de moeite waard! Een mooie jurk en die halslijn stoort inderdaad niet!

  3. Mooi ! Ik maakte ook net een Solange. Ik had vooraf wel nagedacht en wist dat ik de zakken moest weglaten wegens net accentueren waar ik het niet wil. De rits vond ik overbodig om te gebruiken in tricot. Ik wou een snelklaar project en door deze zaken weg te laten was het snel klaar. Je kan mijn jurk zien op
    http://www.koekjehaakjemaakje.com

  4. Heel mooi basic jurkje. Staat hier ook op de naaiplanning, ik plande ook de zakken weg te laten wegens foute accentuatie. Mag ik vragen welke maat je nam? Heb mij al vaak mispakt aan de maten van lmv en denk dat we ongeveer dezelfde maat hebben :).

  5. ah top! Die zakken ging ik ook al zo laten, verlengen is met mijn korte benen wss niet nodig dan en over die hals ga ik nog wat twijfelen maar denk ook gewoon om te plooien. Ik vind dat wel mooi precies bij jou!

  6. Net ook een jurkje van lmv afgewerkt! (Joepie! Eindelijk m’n naaimachine terug van onder het stof!). Als beginnende naaister is dat toch niet zo evident… Er zitten veel verborgen moeilijkheden in… Gelukkig heb ik een goede hulplijn! Staat je heel er mooi…