winnie jurk la maison victor

Winnie Jurk uit La Maison Victor

winnie jurk la maison victor Dat het naaien hier tegenwoordig op een laag pitje staat, was u allicht al opgevallen. Daar waar ik vroeger in hoofdzaak over naai-gerelateerde toestanden blogde en af en toe eens over mama-stuff, is het nu omgekeerd. Dat het hier een echte mama-blog werd, vind ik absoluut niet erg. Ik amuseer mij ongelooflijk hard en zal de koers van deze blog niet snel veranderen. Naaien past trouwens perfect binnen een mama-blog. Maar natuurlijk, er moet dan wel genaaid worden. Daar wringt het schoentje dus. Dagen vliegen voorbij en vaak heb ik net te weinig energie over om mij dan nog eens achter de naaimachine te placeren. Maar de Winnie Jurk, uit La Maison Victor, die ik jullie vandaag presenteer, brengt daar misschien wel verandering in. 

Afgelopen week tekende ik het patroon uit en knipte ik tussendoor de patroondelen. Naaitijd vond ik niet. Daardoor zonk de moed mij stilaan in mijn schoenen. Ik mis het naaien namelijk enorm, plan bijna elke dag om toch eventjes te naaien en als het er dan gewoon niet van komt, dan is dat ongelooflijk frustrerend. Ik zou natuurlijk andere dingen kunnen laten links liggen. Maar ik ben nu éénmaal van het gulzige type. Leuke dingen doen met mijn kinderen, met mijn man, met vriendinnen, naar events gaan, bloggen, naaien… I want it all!

winnie jurk la maison victor winnie jurk la maison victor winnie jurk la maison victor

En even dacht ik, ’t is niet mogelijk. Ik moet kiezen. Maar toen deze morgen Céleste haar meter enkele uurtjes op haar paste, zag ik mijn kans schoon. Ik moest eigenlijk boodschappen doen en de was. Maar de goesting was te groot. Bijgevolg naaide ik de Winnie Jurk in een wip in elkaar. Want ja, ik wou ook nog eens dat hij af was. Gelukkig ben ik van het soort die wel van een eigen opgelegde deadline houd. Net voor ik naar mijn doktersafspraak (want dat stond ook nog op het programma) vertrok, werkte ik de jurk af met één knoop. Een kam snap nog wel.

winnie jurk la maison victor

Ik koos hiervoor omdat ik en geen zin had in het naaien van knoopsgaten en geen mooie bijpassende knopen vond in mijn voorraad. Naar de winkel ”tjezen” zat er echt niet in en bovendien bedacht ik dat slechts één knoopje ook wel tof kon zijn. Dat die kam snaps ook nog eens in de perfecte bijpassende kleur heeft, maakte de keuze er alleen maar makkelijker op.

Ik naaide een vijf jaar voor mijn bijna-4-jarige en kortte een klein beetje in. Misschien was de 4 ook goed geweest maar bij La Maison Victor ga ik liever voor iets ruimer en mogelijks op de groei. Al te vaak was mijn resultaat te klein en/of te kort. Toch wat betreft kinderkleding. Ik volgde ook braafjes de instructies, wat niet van mijn gewoonte is. En omdat ik stof tekort had, dubbelde ik de fronsels niet.

winnie jurk la maison victor winnie jurk la maison victor winnie jurk la maison victor

Niet dat La Maison Victor dat voorschrijft maar uit ervaring (weeral!) weet ik dat ik de voorgeschreven manier van afwerken eigenlijk niet mooi vind. Nu is het eigenlijk niet anders. Ik vind de jurk echt geweldig. Ideaal voor zomerse dagen waar we dezer dagen vaak van mogen proeven. Maar dat je het overlocksel ziet, daar erger ik mij dood aan. Volgende keer moet ik echt gewoon mijn goesting doen. Al een geluk dat ik perfect bijpassend garen had liggen! Dat maakt het net iets minder erg… of ben ik nu aan het muggenziften?

Soit de Winnie Jurk uit La Maison Victor is hier alvast een favorietje! ’t Gaf mij ook weer de goesting om er helemaal voor te gaan. Dus wie weet verschijnt hier binnenkort wel terug vaker een naai-blogpost! Al is het misschien vooral kleine Céleste die daar over zal beslissen, haha!

winnie jurk la maison victor

Stof: Double Gauze Tetra Mint bij De Stoffenkamer 
Patroon: Winnie Jurk uit La Maison Victor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Comments

  1. Hoe doe jij dat toch allemaal? Een kroostrijk gezin en dan nog zoveel beleven, naaien en bloggen. Top!. Ik kijk elke dag uit naar je blogjes en denk dan aan de tijd dat ik nog overliep van energie en zoveel energie uit de kinderen haalde. Die zijn intussen de deur uit en je gelooft het nooit, de rust brengt niet zoveel energie. Geniet van je leven, je hebt zoveel talenten!