withkidsontheroad

Behind the feed: withkidsontheroad

withkidsontheroadLiesellove staat onlosmakelijk verbonden met social media. Zeker sinds ik mijn opleiding heb afgerond en eindelijk weet welke richting ik uit wil met mijn professionele carrière. Dat ik tonnen inspiratie haal uit Instagram, dat wisten jullie al. De liefde voor het platform is niet altijd even groot geweest. Wie me hier al een tijdje volgt, weet dat wel. Maar sinds dit jaar smijt ik me terug helemaal en met plezier in de wondere wereld van Instagram. En omdat het niet altijd over jezelf moet gaan, breng ik deze zomer met regelmaat het verhaal van anderen hun Instagram. Behind the feed, omdat we allemaal nieuwsgierig zijn en een Instagram-account natuurlijk meer is dan enkel de foto’s. Door omstandigheden sloegen we een weekje over maar deze week is het de beurt aan withkidsontheroad.

De naam van het account zegt eigenlijk al voldoende: withkidsontheroad kan je redelijk letterlijk nemen. Op dit account krijg je prachtige beelden te zien van alle hoeken van de wereld. Waarom ik deze feed zo geweldig vind? Omdat het aantoont dat reizen met kinderen perfect mogelijk is. Op reisvlak toch één van mijn grootste inspiratiebronnen.

Wanneer zijn jullie gestart met instagram en wat willen jullie er laten zien?

Wij zijn in februari 2017 gestart met een IG-pagina en iets later hebben we ook de blog gemaakt. Ik zeg bewust wij, want het is begonnen als een gezamenlijke hobby van Ludovic en mezelf. Hij heeft een passie voor fotografie en ik hou ervan om te communiceren op welke manier dan ook. Ik
schrijf de blog en verzorg onze IG-stories met de foto’s die hij maakt en bewerkt. We wilden eigenlijk vooral laten zien dat reizen met kinderen super tof is! Dat was op dat moment iets dat in onze omgeving leefde. We gingen vaak op reis en namen de kinderen àltijd mee. Vrienden en familie spraken ons vaak aan dat reizen met kinderen toch een heel gedoe is en wij begrepen dat niet. Wij voelden dat zo niet aan. Omdat ikzelf enkele reizende families op Instagram volgde, groeide het idee om hetzelfde te doen. De blog dient vooral voor de tekstuele verduidelijking als mensen getriggerd zouden zijn door de bestemmingen die we aandoen of praktische vragen zouden hebben.

Hoe gaan jullie te werk bij het maken van nieuwe content en hoeveel tijd besteden jullie eraan?

We steken daar best wel veel tijd in. Zoals ik zei: Ludovic is eigenlijk degene die de content maakt. Hij neemt de foto’s voor de feed en bewerkt ze, de videocontent doen we een beetje samen, maar hij is ook pro in het monteren daarvan, terwijl ik daar uren op zou liggen vloeken. Het is toch een dagelijkse bezigheid om de juiste foto te plaatsen en het juiste verhaal te brengen. We willen het niet zozeer over ons leven hebben, maar echt de mensen overtuigen dat reizen met kinderen de max is.

Hebben jullie een bepaald doel met het account? En zo ja, hoe pakken jullie dat dan aan?

We willen mensen inspireren, zo simpel is het eigenlijk. We willen hen laten zien dat kinderen het reizen niet hoeven te belemmeren. Ze geven je vaak een extra perspectief. Ja, je moet rekening houden met hen. Nee, je kan je op een lange vlucht misschien geen twee wijntjes drinken en de rest van de vlucht slapen, maar eerlijk waar: ik vind vaak zes uur op een vliegtuig gemakkelijker to handle dan twee kinderen thuis op de rand tussen overdrive en verveling op een regenachtige herfstdag. We willen mensen dus overtuigen om het gewoon te dòen, zonder al te veel na te denken over doemscenario’s. Lastige kinderen heb je overal; zowel thuis als op vakantie. We willen daarbij onze passies niet vergeten en er met mooie foto’s leuke verhalen van maken.

Ontmoetten jullie al mensen uit de Instagramwereld? Hebben jullie Instagramvrienden?

Ja, hoor. Af en toe worden we uitgenodigd op bijeenkomsten of door bedrijven. Daar hebben we wel al mensen ontmoet en dat is super leuk! Het is kei plezant te horen hoe anderen hun passies aanpakken, hoe ze het doen en wat ze willen bereiken.

Waarom zijn jullie fan van Instagram?

Het verenigt alles wat wij graag doen; je kan er leuke verhalen op maken a.d.h.v. video of foto’s. Het is een medium waarop je gemakkelijk contact legt met mensen met dezelfde doelen of interesses en dat is fantastisch.

Krijg je soms kritiek op Instagram en hoe ga je daar mee om?

We hebben nog nooit kritiek gekregen via Instagram. De reacties die we krijgen van mensen zijn altijd positief en het zijn er vaak zovéél! Ik vind het fantastisch dat mensen ons vragen stellen omdat ze getriggerd zijn door een bepaalde story die we hebben gepost of een reactie schrijven onder een foto. Die positieve vibes die we krijgen van onze volgers én van collega-IG’ers geeft een heel leuk gevoel. We’re all-in this together.

Welke do’s en don’t’s raden jullie aan? Wat is de ultieme tip?

Post foto’s vanuit een bepaalde passie. Maak je eigen content en breng verhalen die je nauw aan het hart liggen. En vooral: begin er gewoon aan, je leert gaandeweg wat werkt en wat niet werkt en ook je feed zal veranderen naarmate je bezig bent. En oh ja, vooral: trek je niet aan wat andere zouden kunnen denken. En oh ja, ook. Koop. Geen. Volgers. Of. Likes… Het is zó doorzichtig voor mensen die er zelf ook mee bezig zijn. Je valt snel door de mand en eens je geloofwaardigheid weg is…

Welke drie accounts vinden jullie zelf ongelooflijk inspirerend en waarom?

Thebucketlistfamily: They are living the dream! Een full time reizend gezin met drie kinderen. Ze spreken aan omdat ze overkomen alsof het jij of ik zou kunnen zijn. Ze zijn eerlijk, oprecht en down to earth? Dat ze eigenlijk miljoenen op de bank hebben staan o.w.v. een zakelijke meevaller in het verleden, maakt het voor hen natuurlijk gemakkelijker. They keep the dream alive.

Paulien Riemis (Polienne): Sommige accounts passen gewoon heel goed bij wie je zelf bent en bij Paulien heb ik dat gevoel. Haar kledingkeuze, de verhalen die ze post, het klopt allemaal…

Hetisdemerckx: Yannick en Lesley maken fantastische video’s over hun reizen. Telkens ze ergens zijn geweest, voel ik een drang om er ook eens heen te gaan, gewoon omdat ze alles zo mooi in beeld brengen.

 

Deze week moet ik ook nog de winnaars van de sessie wobbelyoga bekend maken. De drie plaatsen gaan naar Ine De Vis, Liesbet Rombaut en Lies Deraeve. Mailen jullie me even om verder af te spreken? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Comment

  1. Ah ja ik volg hen ook al een tijdje op ig. Leuke foto’s die inderdaad inspireren. Wij gaan ook overal op vakantie met onze kinderen en ik vind het altijd zo vreemd de vraag te krijgen als ik zei dat we naar x of y gaan “alleen of met de kinderen.” Ik werk voltijds, bewuste keuze, maar dan kies ik er even bewust voor om met mijn kinderen op vakantie te gaan maar ook om te blijven reizen. Mijn reizen zien er wel niet zo fotogeniek en exotisch uit als op deze foto’s 😀