Wordt baby drie terug een huilebakje?

Afgelopen week werd ik via mijn facebook-herinneringen gewezen op een blogbericht dat ik begin vorig jaar schreef. Zonder het terug te lezen wist ik dadelijk de inhoud ervan terug op te roepen. Blijkbaar is het nog maar een jaar geleden dat ik mijn moeilijke periode probeerde af te sluiten. Baptiste weende daarvoor bijna dagelijks van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En mama die dacht werkelijk dat ze in een postnatale depressie versukkeld was.

Gelukkig bleken de zware, donkere gedachten te verdwijnen samen met de huilbuien van baby Baptiste. De periode erna kreeg ik tijd om te genieten van mijn kleine mannetje die bijna altijd goed gezind is. Daardoor vergat ik dat die moeilijke periode helemaal nog niet zo lang geleden is. Tot Facebook mij daar dus op wees…

Met nummer drie op weg, realiseerde ik mij plots dat een nieuwe baby ook weer een nieuw scenario betekent. Geen mens die op voorhand kan voorspellen hoe het zal gaan. Wordt zij ook eerst een huilebakje zoals broer, of neemt ze een voorbeeld aan haar grote zus? Niemand die het ons kan zeggen. Dat maakt het deze keer extra spannend.

Ergens in mij schuilt er een beetje angst dat het terug erg moeilijk wordt. Je voorbereiden op een baby die de hele dag door huilt, dat is gewoon onmogelijk. En hoeveel tips en trucs je ook krijgt. Zit je in de situatie van een huilbakje, dan moet je er gewoon als ouder door. Wat ik wel leerde is dat het geen schande is om toe te geven dat het moeilijk gaat. En dat ik van geluk mag spreken dat wij ons mogen omringen met een liefhebbende familie en vriendenkring. Eentje die ons toen erg heeft gesteund en die, moest het wederom moeilijk worden, dat zeker en vast opnieuw zal doen.

Maar bovenal kijk ik uit naar de komst van nummertje drie. Wat er ook moge komen. En in het slechtste geval ben ik gewoon al héél goed voorbereid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments

    1. daar proberen we inderdaad vanuit te gaan 🙂 al is er heel af en toe die angst… maar ik denk dat elke moeder die een kindje verwacht op een gegeven moment in haar zwangerschap wel een beetje angst voelt 😉