Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Yay or nay?

13 januari 2016

Yay or nay?

13 januari 2016

Yay or nay? That is the question…

Enkele weken terug ging ik aan het naaien. Ik deed maar wat en combineerde twee stoffen. Het idee vond ik toen helemaal top. Ik koos wederom voor een Tinny en voegde een dubbele kraag toe. Eerlijk? Ik heb erop gevloekt. Naaien tussen kinderen opvoeden en een uitverkoop regelen, het is toch niet dat…
In daglicht merkte ik op dat ze niet helemaal gelijk zijn en dat ik versteviging vergat te strijken. Dat ongelijke kon ik met een beetje gepruts nog wat camoufleren, de rest liet ik zo. De kraag flapt een beetje omhoog. Is dat nu echt omdat ik geen versteviging gebruikte? Of zijn er nog andere secret-naai-kraag-tips? En als het enkel aan de versteviging ligt, welke raden jullie mij dan aan?
Maar het is niet alleen dat kraaggedoe, die mij doet twijfelen. De ene keer kijk ik naar de jurk en denk ik hé ok, die combinatie kan wel. De andere keer denk ik goed voor de vuilbak. Dus tjah, wat zal het zijn: yay or nay? 
Voor zij die twijfelen aan de maat, het is een 3 jaar en die is nog te groot voor mijn madam. ‘t Is dat ik nu al bezig ben voor binnen een paar maanden… 😉
Detail van de kraag… en dan vallen de foutjes toch wel hard op… 😉
Foto’s nemen in deze periode van het jaar, het is niet alles… Je kan het zien aan de belichting. *zucht* Ik kijk nu al uit naar mooie lange dagen met regelmatig kans om mooie foto’s te maken. Bovendien ben ik mij aan het verdiepen in mijn fototoestel dus hoop ik dat ik dit jaar de kwaliteit van de foto’s kan upgraden!

25 Comments

 • catjana 13 januari 2016 at 14:17

  Yay! I love it! In mijn ogen combineren deze stofjes geweldig!

 • With love - by Eva 13 januari 2016 at 14:19

  Ik vind yay! Ik zou zelf nooit op die combinatie komen, maar "voor de vuilbak" is wel een zware onderschatting van dit schattige kleedje! Bovendien, Axelle is mooi met alles 🙂

 • El Probeert 13 januari 2016 at 14:27

  Yay! Ik zou niet weten waarom nay? Heel leuk jurkje gedragen door een superschattige dame.

 • lisette 13 januari 2016 at 14:49

  Ik vind m heel erg leuk! Yay dus. Lekker vrolijk en door de leuke kleurtjes vallen de foutjes ook minder op.

 • Seija Metime 13 januari 2016 at 15:04

  Ik vind Axelle best schattig in haar jurkje. De rode kleur van het bovenstuk komt mooi terug in de rok dus ik vind de cominatie best kunnen. De foto met haar tong uit de mond 🙂

 • Isabel 13 januari 2016 at 15:13

  Ik vind de combinatie heel erg leuk, geslaagd dus!

 • An Van Gestel 13 januari 2016 at 15:28

  misschien met de hand de kraag met een paar steekjes aan het bovenlijfje vastmaken, maar enkel de onderkant zodat deze niet meer naar boven flapt

  • Liesellove 13 januari 2016 at 17:49

   voor deze kan ik dat zeker toepassen, al wil ik in de toekomst zo een flaters vermijden 😉

 • Saskia SSeWS 13 januari 2016 at 15:49

  Ik ben ook gene crack in foto's nemen en heb voorlopig niet veel zin om mij daar in te verdiepen. Misschien niet één van die pareltjes die we hier al zagen, maar zeker waard om lekker te dragen. In haar nieuwe klasje zal ze met die leuke figuurtjes sowieso scoren!

  • Liesellove 13 januari 2016 at 17:49

   Dat is misschien de reden dat ik erover twijfel, tis minder dan wat ik gewoonlijk maak, maar allé draagbaar dan maar zeker 🙂

 • Amécon 13 januari 2016 at 16:19

  Het kleedje staat haar beeldig! Voor het kraagje dat ik maakte mocht ik in de les niets anders gebruiken dan H180. Onderkraagje ietsje kleiner dan bovenkraagje knippen aan één zijde. en bovenkant helemaal bekleefd met naad erbij, onderkant op vorm (zonder naad) en knipjes geven aan de kraag, dat is wat ik noteerde in de les voor het Pin it & make it-kleedje:)

  • Liesellove 13 januari 2016 at 17:50

   ik gebruikte nog nooit H180 voor de kraag dus misschien is dat wel de ultieme tip 🙂
   aanschaffen die handel 😉

  • F. MORGA 13 januari 2016 at 23:35

   Bovenkraag bekleven is voldoende! Mét naadwaarde!
   Onderkraag is op de buitenste rand 1 à 2 mm kleiner, halsnaad is gelijk.
   Opwippen vermijden: geef zeker voldoende knipjes in de halsnaad! Na het aanstikken, inknippen om de cm tot BIJNA tegen de stikking, inknippen naad door alle al lagen heen.
   SUCCES !!!

 • cindy @ ateliergeorgette 13 januari 2016 at 18:14

  who cares of dat allemaal niet perfect matcht en zo, het ziet er zoooo schattig uit 🙂

 • Tania Stays Positive 13 januari 2016 at 19:18

  IK heb al andere pareltjes zien voorbij komen, maar zij is er blij mee. En is dat niet één van de redenen waarom we dit allemaal doen?

  • Liesellove 14 januari 2016 at 06:31

   Zij is echt nog geen referentie 😉 ik kan haar een zak aan doen en ze zal het goed vinden 🙂

 • eva maria 13 januari 2016 at 19:48

  Geen oplossing voor het kraagje, maar verder een dikke vette YAY!

 • Liezel Possemiers 14 januari 2016 at 06:04

  Ik vind het leuk!

 • Sylvia @ lilyenwoody 14 januari 2016 at 09:05

  Ik zou er nooit op komen op deze combinatie, maar vind Axelle er super schattig mee staan!

 • Liezel Possemiers 14 januari 2016 at 09:05

  Ik vind het leuk!

 • Mieke Jansen 17 januari 2016 at 07:02

  allé lies, toch geen nay? Kijk eens hoe axelle er mee weg komt!

 • Kathy 17 januari 2016 at 15:57

  De kraag wipt waarschijnlijk omhoog omdat ie extra naadwaarde nodig had ( de binnenste cirkel van de kraag zelf is te kort voor aan het lijfje) of dat zou toch een oorzaak kunnen zijn. Ik vind het wel een toffe jurk!

 • Straight Grain 25 januari 2016 at 10:15

  Oh, deze post heb ik helemaal gemist! Ik vind het echt wel een yay hoor: gedurfde maar geslaagde combinatie. Wat de kraag betreft: het opwippen ligt aan het feit dat de kraag dubbel is. Het zijn de vier lagen naadwaarde die de kraag naar boven duwen. Een kraag wil altijd terug "uit de plooi gaan" aan de naad. De naadwaarde zelf kan niet opwippen, want die zit vast tussen buitenstof en voering. Dus dan gaat de kraag zelf opwippen. Hoe dikker/stijver de stof, of hoe meer lagen stof, hoe groter de kans dat je dat probleem hebt. Je kan het oplossen door de onderkraag met een paar onzichtbare steekjes vast te maken aan het lijfje vooraan (een van de laatste stappen in de Tinny instructies).

 • Annemie Van Eyndhoven 20 februari 2016 at 10:34

  Best wel mooi hoor! Ik kocht deze stof, en ook de gele versie bij jou. Ik maakte er jurkjes voor kleindochter mee. Maar nu! Heb je nog van de gele stof over aub? Ik wil dolgraag nog wat . Please please?

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×