Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Zelfgetekende baby – jumpsuit

9 maart 2017
Baby Jumpsuit naaien

Zelfgetekende baby – jumpsuit

9 maart 2017

Baby Jumpsuit naaien

Eens we op dreef zijn, is het naaitempo hier soms niet meer te stoppen. Het is niet dat ik dagelijks naai. Teveel interesses, te weinig tijd weet u wel. Maar dat er hier best wel wat van onder de machine rolt, daar valt niet over te twijfelen. Familie geeft mij dan ook steeds de opmerking: “Waarom koop jij nog kleren in de winkel?” Aan die vraag kan ik een hele blogpost wijden, haha. Maar vandaag gaat het daar niet over. Wel over die zelfgemaakte jumpsuits die in mijn kast liggen te blinken tot baby drie komt piepen. 

Dus nog eens dezelfde soort maken, zou een beetje belachelijk worden.

Baby Jumpsuit naaienBaby Jumpsuit naaienBaby Jumpsuit naaienOmdat ik een nogal luie naaister ben, in de zin van: gebruik vooral patronen die je hebt liggen, werd het tijd voor eens iets nieuws. Baby 3 heeft al een heel assortiment babypakjes. Dus nog eens dezelfde soort maken, zou een beetje belachelijk worden. (Al zeg ik het zelf.) Ik haalde daarom mijn beste teken-skills boven. (En geloof me, die zijn werkelijk echt mottig, haha.) Uit dat tekenen kwam een jumpsuit voort in één stuk. Mouwen en al aan elkaar! Weinig knipwerk, snel naaiwerk, extra veel naaiplezier. Zo moet dat soms zijn als je zwanger bent. (En ook als je niet zwanger bent…)

Ik dook in mijn kast en viste daar twee pareltjes uit, al zeg ik het zelf. Nummer één werkte ik biais-gewijs af. Kwestie om ook eens iets anders te proberen. Na versie één besliste ik om toch maar weer voor een boordje te gaan. Ik vind dat schoner, weet u wel. Baby Jumpsuit naaienBaby Jumpsuit naaien Baby Jumpsuit naaien

Over die tweede versie valt ook iets te zeggen. De volgende keer moet ik de boordjes nog wat aanpassen. Minder lange armen en beentjes, boordjes een beetje langer. Dan wordt het volgens mij perfect. En dan is er nog de maat. Ik poogde een 56 te tekenen maar ‘t lijkt toch wat groot uit te vallen. Ik moet dus wachten tot baby er is om te checken hoe realistisch mijn 56 is. Maar dat de schattigheid verzekerd is, dat staat vast!

Heb je van al dat baby-gerief goesting gekregen om ook een jumpsuit/kruippakje zelf te leren naaien. Check dan zeker eens de workshops daaromtrent bij De Stoffenkamer!

Patroon: zelf getekend
Stof uit eigen voorraad!

10 Comments

 • Suz 10 maart 2017 at 04:58

  These are so cute!!! It mustn’t be long now? Exciting and precious times:)

 • Vlijtig Liesje 10 maart 2017 at 11:30

  Wat een snoezig pakje : )

 • Tamara 10 maart 2017 at 13:36

  Mooi! Lijkt op een modelletje uit de Ottobre… die hier wacht tot ie past bij mijn kereltje (valt ook erg ruim uit..)

  • Liesellove 10 maart 2017 at 13:43

   oh uit welk nummer? Mss moet ik dan niet zelf tekenen? Ik vind alles in 1 wel handig en snel 😉

   • Tamara 11 maart 2017 at 13:21

    Uit de 1/2015 🙂 Ik maakte ‘m al eens voor iemand anders, makkelijk te maken en blijkbaar ook makkelijk in gebruik. Je kan trouwens kiezen tussen een drukknopen- of blinde rits-versie, en eerlijk gezegd is zo’n rits ook erg gemakkelijk, zeker als je ‘s nachts half slapend moet verschonen 😀

    Dit is de versie die ik vorig jaar maakte: http://lunatiek.blogspot.be/2016/03/ik-loop-op-wolkjes.html

    • Liesellove 11 maart 2017 at 17:17

     Oh die rits klinkt idd wel handig. En het lijkt er idd op. Hier tekende ik af van een bestaand pakje. Maar wss heb ik die jaargang niet. Ik koop niet zo vaak ottobre. Maar ik ga eens op zoek 🙂

 • cindy@ateliergeorgette 10 maart 2017 at 15:53

  Schattig!

 • Bertine 10 maart 2017 at 16:49

  oh echt te leuk! wil je het patroon delen met ons?

 • Mademoiselle Fresita 11 maart 2017 at 16:59

  zo mooi! en wat een stoere en toch schattige stofjes! Ik kijk uit naar foto’s met een baby erin!

 • Jennifer 12 maart 2017 at 14:23

  Heel tof! Ik wil binnenkort ook leren hoe je op een naaimachine kleertjes kunt naaien! Lijkt me heel tof om iets van eigen makelij bij je kroost aan te kunnen doen! 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×