Baby Jumpsuit naaien

Zelfgetekende baby – jumpsuit

Baby Jumpsuit naaien

Eens we op dreef zijn, is het naaitempo hier soms niet meer te stoppen. Het is niet dat ik dagelijks naai. Teveel interesses, te weinig tijd weet u wel. Maar dat er hier best wel wat van onder de machine rolt, daar valt niet over te twijfelen. Familie geeft mij dan ook steeds de opmerking: “Waarom koop jij nog kleren in de winkel?” Aan die vraag kan ik een hele blogpost wijden, haha. Maar vandaag gaat het daar niet over. Wel over die zelfgemaakte jumpsuits die in mijn kast liggen te blinken tot baby drie komt piepen. 

Dus nog eens dezelfde soort maken, zou een beetje belachelijk worden.

Baby Jumpsuit naaienBaby Jumpsuit naaienBaby Jumpsuit naaienOmdat ik een nogal luie naaister ben, in de zin van: gebruik vooral patronen die je hebt liggen, werd het tijd voor eens iets nieuws. Baby 3 heeft al een heel assortiment babypakjes. Dus nog eens dezelfde soort maken, zou een beetje belachelijk worden. (Al zeg ik het zelf.) Ik haalde daarom mijn beste teken-skills boven. (En geloof me, die zijn werkelijk echt mottig, haha.) Uit dat tekenen kwam een jumpsuit voort in één stuk. Mouwen en al aan elkaar! Weinig knipwerk, snel naaiwerk, extra veel naaiplezier. Zo moet dat soms zijn als je zwanger bent. (En ook als je niet zwanger bent…)

Ik dook in mijn kast en viste daar twee pareltjes uit, al zeg ik het zelf. Nummer één werkte ik biais-gewijs af. Kwestie om ook eens iets anders te proberen. Na versie één besliste ik om toch maar weer voor een boordje te gaan. Ik vind dat schoner, weet u wel. Baby Jumpsuit naaienBaby Jumpsuit naaien Baby Jumpsuit naaien

Over die tweede versie valt ook iets te zeggen. De volgende keer moet ik de boordjes nog wat aanpassen. Minder lange armen en beentjes, boordjes een beetje langer. Dan wordt het volgens mij perfect. En dan is er nog de maat. Ik poogde een 56 te tekenen maar ’t lijkt toch wat groot uit te vallen. Ik moet dus wachten tot baby er is om te checken hoe realistisch mijn 56 is. Maar dat de schattigheid verzekerd is, dat staat vast!

Heb je van al dat baby-gerief goesting gekregen om ook een jumpsuit/kruippakje zelf te leren naaien. Check dan zeker eens de workshops daaromtrent bij De Stoffenkamer!

Patroon: zelf getekend
Stof uit eigen voorraad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

        1. Oh die rits klinkt idd wel handig. En het lijkt er idd op. Hier tekende ik af van een bestaand pakje. Maar wss heb ik die jaargang niet. Ik koop niet zo vaak ottobre. Maar ik ga eens op zoek 🙂

  1. Heel tof! Ik wil binnenkort ook leren hoe je op een naaimachine kleertjes kunt naaien! Lijkt me heel tof om iets van eigen makelij bij je kroost aan te kunnen doen! 🙂