Op mijn Pinterest-bord ‘Moeder zijn’ houd ik alles bij wat ik mooi vind voor mezelf. De foto’s van de gestylde modellen zijn zeker niet de voorbeelden van hoe ik er meestal bijloop, haha, maar die beelden geven me wel inspiratie. Zeker nu ik zelden nog hakken aankan en noodgedwongen kleedjes met sneakers en ander plat schoeisel moet combineren. Voor pin-project 10 liet ik mij dus inspireren door de complete map! sweater-jurkIk ging aan de slag met sweater-stof en was voor de eerste keer zo moedig geen patroon te hanteren. Op basis van mijn maten tekende  ik zelf een sweater-jurk en voor een eerste keer ben ik best tevreden. Al moet ik misschien de volgende keer mij eens verdiepen in mijn techniek-pinterest-map om het patroon te verbeteren en te finaliseren. IMG_9189IMG_9210Het is een behoorlijk recht model, dat ik afwerkte met boordstof, ook onderaan. Het is een jurk waar ik kan in wonen doordat hij zo lekker ruim valt. Het grootste punt van verbetering zit hem in de armen. Ze zijn net iets te lang en er was ook teveel stof aan mijn schouders/oksels. Maar ah, voor een eerste keer zonder patroon hoor je me toch niet klagen.

Om de jurk nog dat ietsje meer te geven, koos ik voor een korte maar krachtige quote: ‘Fear Less‘. Wederom haalde ik daarvoor inspiratie uit dezelfde Pinterest-map. De letters sneed ik uit met mijn Silhouette Cameo. I.p.v. flockfolie gebruikte ik flex, wat niet pluist!

Foto’s nam ik net in het mooie lenteweertje maar zette ze later om in zwart/wit. Deze week was ik behoorlijk ziek en op kleurenfoto’s kan je dat nog net iets te goed zien, haha… IMG_9194IMG_9187Sweaterdress - Sweater - Zelf patroon tekenenIMG_9227
Stof: sweaterstof uit eigen voorraad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties