Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar al een tijdje verplaats ik me in hoofdzaak via openbaar vervoer en de fiets. Ik verkocht natuurlijk mijn stadswagen, nadat onze camper rijklaar was. Alleen is deze geen voertuig om overal mee rond te rijden waardoor ik extra gestimuleerd werd, om op andere manieren over vervoer na te denken. Sindsdien zie je me vaker op de trein en neem ik ook voor iets langere afstanden, vaker de fiets. Je moet jezelf wat meer organiseren want vaak duurt het traject net iets langer. En daarnaast moet je ook wel rekening houden met weersomstandigheden. Zo moest ik bijvoorbeeld investeren in een deftige regenjas.

Puffen om vooruit te komen

Nu de brandstofprijzen de pan uit swingen, is het nog interessanter om na te denken over alternatieve vervoersvormen. Vaker met de fiets is hier alvast de voorkeursmethode. Alleen moet ik toegeven dat mijn huidige fiets niet altijd conform mijn gezin en afstand is. Ik heb een exemplaar uit de oertijd, dat loodzwaar is. Naast de extra kilometers van kindjes die moeten meerijden, heb ik extra energie nodig voor al dat extra gewicht van de fiets zelf. Ik kan je verzekeren dat ik soms amper vooruit ga. Kom jij mij tegen met de fiets? Dan steek je mij in 95% van de gevallen sowieso voorbij en blijf ik ver achter je.

Gedaan met rood puffend aan te komen op bestemming

Het wordt dus tijd om te investeren in een fietsvriendelijkere optie. Een fiets die geen ton weegt en er ook voor zorgt dat ik langere afstanden met de fiets durf doen. In mijn zoektocht naar mogelijk oplossingen botste ik op de site van Stella. Stella is een fietsenfabrikant die z’n fietsen rechtstreeks uit de fabriek aan je levert. ‘t Is te zeggen een e-bike en gezien de afstanden die ik soms afleg, is een elektrische fiets wel handig. Bovendien kom ik nu altijd rood puffend en bezweet aan op mijn bestemming. In professioneel verband is dat alleen niet altijd even leuk.

In mijn zoektocht op hun site botste ik trouwens op de elektrische mamafiets. Je fietst dan op een elektrische doch mooie fiets van Stella en een kinderzitje is mogelijk. Handig voor Estelle die nog niet alleen op straat kan fietsen. De elektrische mamafiets heeft ook een lage instap, een breed stuur en een licht aluminium frame waardoor je comfortabel en stabiel met boodschappen en kind de weg op kan.

Lijkt mij absoluut een mooie keuze. Misschien moet ik dus eens een bezoek brengen aan één van hun E-bikes Testcentrums om een gratis proefrit te maken. Bovendien kan je na aankoop hier ook terecht voor onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.