Nog een paar maanden en dan begint voor veel mensen de zomervakantie alweer. Het jaar is omgevlogen! Stiekem kijken we ook wel weer uit naar meer vrije tijd en veel quality time met familie en vrienden. Nu is het echter de hoogste tijd om alvast wat dingen in te plannen. Zeker als je dit jaar niet op reis gaat, maar gewoon lekker dichtbij huis blijft. Wat doe je dan met al die vrije tijd? Wat zijn nu echt dingen die je zeker niet mag vergeten? Hieronder geven we de nodige inspiratie voor een fantastische zomervakantie. 

Achterstallige klusjes 

Dit klinkt misschien een beetje saai, maar het geeft wel heel veel voldoening om deze overload aan vrije tijd te besteden aan achterstallige klusjes. Van die dingen die je eigenlijk al veel eerder had moeten doen, maar steeds voor je uit schoof. Hoe fijn is het als je nu dit lijstje kunt afwerken? 

Denk bijvoorbeeld eens aan het ontwerpen van een nieuwe kantoorinrichting op het werk. Misschien overweeg je al tijden om het interieur op kantoor aan te pakken, maar kwam het er maar niet van om het aanbod te bekijken en een ontwerp te maken. Nu heb je alle tijd om hierover na te denken. Dat niet alleen, misschien kan je ook alvast onderzoeken of er een deskundige is die dit voor jou kan realiseren. Zo begin je na de vakantie niet alleen fris, maar zal er ook binnenkort een frisse wind waaien op kantoor. 

Extra tip: overweeg eens de aanschaf van akoestische pods op kantoor. Deze zorgen voor rustgevende ruimtes, een betere akoestiek en een prima plek om belangrijke gesprekken en vergaderingen te voeren. 

Naast achterstallige klusjes voor het werk, moet je ook aan dingen in en om het huis denken. Als je toch thuis blijft, kan je hier direct werk van maken. 

Fietsen 

Fietsen doet het altijd goed. Het is heerlijk om lekker in de buitenlucht te zijn en ook nog eens fijn om je hoofd leeg te maken en nieuwe plekken te ontdekken. Je hoeft ook helemaal niet met een doel op de fiets te stappen. Begin gewoon met fietsen en kijk maar waar je uiteindelijk terechtkomt. Dit is ook een hele leuke activiteit om met kinderen te ondernemen. Probeer dan wel regelmatig te stoppen om even iets te bekijken, de speeltuin te betreden of ergens een ijsje te halen. Zo kan je al snel een hele dag vullen. 

Samen koken 

Normaal gesproken heb je misschien weinig tijd om uitgebreid te koken. Het lijkt soms wel een sport om binnen de kortste tijd een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel te zetten. Zonde, want koken kan juist zo leuk en inspirerend zijn. Bovendien is het ook nog eens een geweldige activiteit om samen met je partner of kinderen te ondernemen. Nu je meer vrije tijd hebt, kun je dus weer lekker aan de slag om uitgebreid te kokkerellen. Bedenk nieuwe recepten of probeer nieuwe recepten uit en geniet van de lekkerste maaltijden. 

Extra tip: kook extra porties en vries dit in. Zo heb je in de eerste werkweek in elk geval al wat maaltijden klaarliggen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.