zonnebescherming corine de farme

Zonnebescherming uitgetest en goedgekeurd: Corine de Farme

zonnebescherming corine de farmeMisschien denken jullie, waar komt Liesellove nu nog mee af? Schrijven over zonnebescherming op dit moment van het jaar? Ben je daarvoor geen drie maanden te laat? Je zou kunnen zeggen dat ik te laat ben maar zelf ben ik van mening dat stilstaan bij het beschermen van je huid nooit overbodig is. Met andere woorden, het is iets waar we eigenlijk altijd moeten aan denken.

Ik groeide op in een tijdperk waarin men helemaal nog niet zo vaak bezig was over zonnebescherming. Gelukkig verbrand ik zelf niet snel waardoor het aantal keren effectief verbrand in mijn geval zeer laag ligt. Manlief is er dan wel weer zeer gevoelig aan en mag absoluut niet vergeten smeren of hij ziet er al snel als een kreeft uit. En toch zou hij het nog durven vergeten…

Dezer dagen wordt er gelukkig veel meer aandacht geschonken aan dit thema. Onze kinderen smeren we ondertussen standaard in tijdens de zomermaanden. Verbrande huidjes, dat is iets dat we vooral niet willen.

Al moet ik toegeven dat het pas sinds Australië is dat ik besef hoe groot de noodzaak aan huidbescherming is. Jezelf insmeren in Australië is daar een behoorlijke standaard. Zonnecrème koop je daar ook in grootverpakkingen en zelfs de meest gebruinde types zie je om de twee uren naar zonnecrème grijpen. Ikzelf, die zelden verbrand, ben in Australië op één stukje (dat ik blijkbaar vergeten insmeren was) kei hard verbrand geweest. Dagenlang heb ik pijn gehad en dagenlang kon ik dat stukje huid ook niet meer blootstellen aan de zon. Al goed dus, dat ik de kinderen met veel meer zorg in smeer dan mezelf.

Verder is de confrontatie met huidkanker, en alle gevolgen van dien, in mijn omgeving een ware oog-opener geweest. Je hebt maar één huid, zorg er dus goed voor. Dus niet alleen in hoogzomer of op vakantie heb je zonnebescherming nodig. Denk maar eens aan de vele skiërs die met een rood gezicht terug naar huis keren.

zonnebescherming corine de farme

Om die reden testte ik deze zomer, en nog steeds eigenlijk, zonneproducten uit. Want het ene zonneproduct is het andere niet. Omdat je best om de twee uur opnieuw bescherming aanbrengt is het mooi meegenomen als dat aanbrengen ook nog een beetje vlotjes kan. Liefst zonder dat je achteraf met een enorme plakboel zit. Vandaag neem ik daarom de producten van Corine de Farme onder de loep.

De producten van Corine de Farme zijn ontwerpen en vervaardigd in Frankrijk, wat dadelijk een pluspunt is. Ze hebben ondertussen best een groot gamma met sprays, melk, oliën en een aanbod van aftersun. Ikzelf testte de hydraterende spray SPF50 uit en de beschermende melk SPF30. De kindjes werden dan weer ingesmeerd met de zonnemelk speciaal voor kindjes SPF50.

Zowel de volwassen versies als deze voor de kindjes, smeerden vlot uit en voldoen aan mijn eisen. Bovendien ruiken de producten heerlijk fris en doen ze je echt denken aan vakantie. Het soms vervelende plak-effect die je kan hebben na het gebruiken van zonnecrème bleef ook uit. Natuurlijk merk je wel dat je ingesmeerd bent, dat kan volgens mij met zonnecrème niet anders.

zonnebescherming corine de farme

De volwassen producten zouden ook het natuurlijke bruiningsproces moeten stimuleren. Daarover heb ik echter geen mening. Mijn man bruint zo goed als niet en ikzelf was al aardig bruin terug gekeerd van Australië. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk de bescherming tegen UVA- en  UVB-stralen. Daar waar ik begin deze zomer nog sceptisch stond tegenover factor 30, moet ik mijn mening herzien. Bij beiden voelde ons huis goed beschermd aan. Manlief verbrandde niet sneller door een factor 30.

De zonnemelk SPF30 kan je ook gebruiken voor het gezicht. Als tussendoortje vind ik dat misschien wel goed maar op dat vlak geef ik de voorkeur aan een SPF50. Wist je trouwens dat ik ondertussen standaard mijn gezicht ‘s morgens insmeer met een beschermend laagje. Geleerd van de besten.

Conclusie: de zonneproducten van Corine de Farme zijn effectief in gebruik. Ze beschermen goed, zijn makkelijk aan te brengen en ruiken ook nog eens heerlijk.

Verder testte ik ook de after-sunnevel uit. Zelf vind ik het wel handig dat een aftersun in spray-vorm komt. Ik heb de neiging om dit sneller te gebruiken dan een standaard crème. De aftersun zorgt alvast voor een heerlijk verkoelend en kalmerend effect. Ik moest wel enigszins leren doseren want in het begin spoot ik vaak net iets te veel aftersun op mijn huid. Doseren is dus de boodschap. Eens ik een correctere hoeveelheid aanbracht, drong de aftersun snel in. Wederom belangrijk voor mij want ik kan er echt niet tegen als mijn huid als een plakboel aanvoelt, haha.

 

Corine de Farme bezorgde mij testexemplaren van hun producten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.