Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Zwakkelingenij… Part 2

23 december 2013

Zwakkelingenij… Part 2

23 december 2013
Ik schreef al eens over mijn zwakkelingenij, waarvan ik voor het moederschap had besloten: ik doe daar niet aan mee. Helaas, paashaas… de zwakkelingenij heeft gewonnen! En zo overviel de zwakkelingenij mij deze week opnieuw. Behoorlijk zwaar, al zeg ik het zelf.
Nu vraagt u zich allicht af: oei, wat is er gebeurd? Awel, mijn patatje moest naar de opvang. Ze was al een paar keer geweest, maar niet echt zo een hele dag. Ik dacht: easy… geen zwakkelingenij-gevoelens! Maar deze week was het een oefensessie, zo voor echt… ‘s Morgens vroeg afzetten, pas ‘s avonds terug om. (‘s Avonds is relatief want om 15u20 stond ik al aan de deur…)
Axelle dus bij de opvangmama… Lies naar het stad… Ontbijtje nemen… Kerstcadeautjes kopen… Genieten…
Euhmmmm…
NOT!!!
Ik liep daar in het stad, met jawel zwakkelingenijgevoelens… Er was iets van “vocht” in mijn ogen te bespeuren… Een leeg gevoel… Het besef dat binnenkort mijn patatje vaak ergens anders zal zijn dan bij mij…
Dat is best ok… Moeder en kind kunnen zich niet eeuwig in een symbiotisch nestje verstoppen… Ge kunt dat doen maar dat is niet gezond… En aangezien we een gezond kind willen, doen we dus een beetje afstand…
Dat beetje afstand nemen, gaf me alleen deze week een beetje hartenpijn…
Zwakkelingenijgevoelens ten top!

7 Comments

 • De wereld van Sofie 23 december 2013 at 19:58

  Ooh :-s Als het een troost mag zijn: it get's better. Maar af en toe zullen er nog zo'n dagjes komen, trust me. Niet leuk, maar dat maakt het weerzien des te mooier. Courage meid!

 • Mamadammeke 23 december 2013 at 20:21

  Zoals Sofie zegt, het betert wel, vrij snel zelfs ;).
  Ik heb zo tijdens de eerste x dat ze ging logeren bij mijn ma (ze was ruim anderhalf 😉 ) achter gereden na 1 dag, ff 200km over en weer (ik was op cursus) om ze een half uur te zien. Nu laat ik ze met gemak een weekendje daar 😉

 • Anneleen 23 december 2013 at 20:27

  Ik kan er niet over meespreken, maar ik kan er wel inkomen!
  Af en toe ne keer zwak zijn is alleen maar menselijk joh. 😉

 • Eve(n) Genaaid 23 december 2013 at 20:36

  Ik heb zelf jaren in een crèche gewerkt en wees gerust hoor, die wenmomentjes zijn heus niet voor dekindjes bedoeld hoor, alleen maar voor de mama's 😉

 • Isabelle Catrysse 23 december 2013 at 21:00

  Heb ik ook meegemaakt!! Versta je volledig. 🙂

 • MBM 23 december 2013 at 21:26

  ahja herkenbaar… ik ben dan wel thuis voor mijn prinsessen en prinsje maar de prinsessen zijn ook altijd naar creche of onthaalmama geweest dus helemaal geen probleem als die eens een paar daagjes ergens gaan logeren. Maar mijn kleine prins, is altijd bij mij en ohwee als die eens een paar uurtjes naar m'n ouders moet… dan heb ik ook veel last van die zwakkelingerij 😉

 • Leuke Wereld 24 december 2013 at 06:21

  Drie jaar geleden maakte ik net hetzelfde mee toen ik voor onze Kobe voor een proefdagje naar Moeke Anja bracht. Maar weet je wat? Drie jaar later ziet hij zijn moeke Anja bijna al zijn tweede moeder. En ons Frauke? Dat ging als een fluitje van een cent. Genieten van die me-time dus!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×