zwanger tijdens de feestdagen

Straks begint overal het feestgedruis. Twee weekends na elkaar volop feesten. Denken we aan al die gezellige momenten, dan kunnen we er niet omheen dat ook lekker eten en drinken erbij horen. Alvast zo gaat dat hier toch al jaren. Maar, dit jaar ben ik zwanger en zal ik die feestdagen toch net op een iets andere manier moeten aanpakken. Ook zwanger? Hier zijn alvast mijn 10 tips om zwanger tijdens de feestdagen goed en wel door te komen!

  1. Verwen jezelf met een mooie outfit en dat hoeft niet altijd stukken van mensen te kosten. Zo naaide ik mijn eigen jurk, die je hier één dezer ziet verschijnen.
  2. Neem op voorhand voldoende tijd om te genieten van een zalig bad of een heerlijke douche. Vergeet je huid niet te verzorgen en laat verder de natuur zijn werk doen. Want wat zeggen ze nu weer over zwangerschap en een natuurlijke gloed…
  3. Ga op zoek naar een alcoholvrije cocktail.  Want zeg nu zeg, de hele tijd alleen maar water is ook maar saai he? Wat mijn recept is geworden, laat ik hier één dezer nog wel weten. (Op dit moment schuim ik het internet nog af, haha. #teamdeadline)
  4. Tijdens de feestdagen durven we al eens een hapje meer te eten. De dagen ervoor en erna proberen we dan meestal wat meer op ons eten te letten. Als zwangere is dat echter geen goed idee. Gewoon je normaal eetpatroon aanhouden is het beste wat je kan doen en vooral niet diëten.
  5. Durf neen te zeggen. Want ook al zeggen ze dat je moet eten voor twee, in vele gevallen lukt dat gewoon niet. Zo heb ik wel de hele dag door honger maar kan ik geen grote hoeveelheden in één keer naar binnen werken.
  6. Kook je niet zelf? (Wat eigenlijk aan te raden is.) Check wat er op het menu staat en vraag desnoods naar een aangepaste versie, gezien je als zwangere nu éénmaal niet alles mag eten. Vanavond eet ik alvast gewoon mee want in de menu hield mijn familie rekening met de zwangerschap, hoera!
  7. Wat ik al zei, dat koken laat je beter over aan een ander. En waarom ook niet meteen op een ander feest vieren en de voetjes gewoon onder tafel schuiven? Zo moet je op voorhand niet stressen over als je huis wel netjes genoeg is en bespaar je de schoonmaak achteraf ook uit. Zwanger zijn, het heeft zo zijn voordelen, haha.
  8. Doe net voor het feest nog een slaapje om zo de vermoeidheid tegen te gaan.
  9. Plots toch super vermoeid? Vraag dan of je even een dutje mag doen in de zetel ofzo. Werkelijk, ik kan op dit moment zowaar bijna overal in slaap vallen.
  10. Ga je naar een feestje waar rechtstaan de boodschap is? Probeer dan om regelmatig rond te lopen en probeer tussendoor toch eens rust te nemen. Niemand heeft er iets aan als je na één uur humeurig rond loopt van de rugpijn.

Er zijn allicht nog veel meer dingen waar je op kan letten, dus hebben jullie nog cruciale tips? Laat ze mijn dan maar weten. En nu ga ik nog dat schoonheidsslaapje houden…

Merry Christmas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties